Kirjakahvila

Kävin eilen pitkästä aikaa Kirjakahvilassa, joka on sympaattinen kahvila Turun Vanhalla Suurtorilla, Brinkkalan sisäpihalla. Ja mikä parasta, paikan kaikki leivonnaiset ovat vegaanisia!


Piiphadimme eilen Keskiaikaisilla markkinoilla ja istahdimme samalla Kirjakahvilan terassille. Kahvilan vitriinistä löytyi mm. herkullisen näköisiä seitanleipiä ja suklaakakkua. Söin itse jotakin nimetöntä kakkua, jossa oli päällä kaiketi kauravispiä ja välissä marjahilloa. Hyvää, joskaan ei kovin mieleenpainuvaa. Kaikki vitriinin leivonnaiset olivat hurjan houkuttelevan näköisiä ja muistan kyllä syöneeni joskus taannoin Kirjiksessä aivan erityisen herkullista suklaakakkua.

On kyllä mahtavaa, että Turun kokoisesta kaupungista löytyy vegaanille tällainenkin vaihtoehto.  Kirjakahvila on kaikessa nukkavieruisuudessaan varsin hellyyttävä tapaus, mutta olisipa mahtavaa joskus käydä vegaanisia herkkuja tarjoavassa kahvilassa, jossa voisi syödä samaa paria olevilta astioilta ja istua vierustoverin kanssa samanlaisilla tuoleilla ;)

Hiukan Kirjakahvilan kanssa samaa sarjaa oleva paikka Turussa on Bossaliina, joka ei ole kokonaan vegaaninen kahvila, mutta josta saa myös pyydettäessä vegaanista purtavaa. Kirjakahvilan leivonnaiset kyllä hakkaavat Bossaliinan leivokset mennen tullen, tai ainakin siellä viimeksi syöty mustikkamuffinsi oli aika surullinen mikrossa lämmitetty pakasteleivonnainen. Pisteet yrityksestä kuitenkin! Jos Bossaliinassa olisi tarjolla vaikka vegaanisia cupcakeja, ne menisivät taatusti kaupaksi kaikille, eikä vegaanileivonnaisia tarvitsisi piilotella pakastimessa. Tämäkin reppana menisi varmasti kuin kuumille kiville kauniilla kuorrutteella höystettynä:

Kirjakahvilassa kannattaa siis ehdottomasti ainakin piipahtaa! Aion itsekin käydä pikapuoliin testaamassa myös kahvilan suolaisia herkkuja. Kirjakahvilan kahviosasto ei kyllä ole kovin erikoinen, joten oikeasti hyvän kahvin tarpeessa kannattaa kääntyä Cafe Artin puoleen.

P.S. Kirjakahvilaan aikovien kannattaa ottaa huomioon, että kahvila on yleensä avoinna vain arkisin (klo 11-19), mutta poikkeukselliset aukioloajat voi tarkistaa tapahtumakalenterista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights