Pikasorbetti

Banaanijäätelöä tehdessä muistui mieleen tämä jälkiruoka, jota äiti teki usein kotona. Herkku kulkee myös nimellä marjasotku, mutta sorbetti -nimitys toimii myös yhtä hyvin, jos haluaa vähän hienostella!


Tämä jälkkäri on oikeastaan niin yksinkertainen, että mietin pari kertaa kehtaako tällaista edes julkaista. Simppeleistä aineista tulee yleensä kuitenkin ne parhaimmat herkut, joten tässä tämä nyt on, jos joku ei ole itse hoksannut :)

Pikasorbetti

kahdelle

 

 • 1 banaani
 • 250 g jäisiä marjoja (esim. mustikoita ja mansikoita)
 1. Sekoita kaikki aineet yhteen sauvasekoittimella ja tarjoa heti.

Terveellisyydestään huolimatta pikasorbetti on niiiin hyvää! Jos hellepäivinä haluaa jotain viilentävää makeaa, niin tämä on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Ja varmaan tulee tarpeeseen myös monessa keittiössä, jos pakastinta täytyy vielä tyhjentää tulevan marjasadon tieltä.

6 vastausta kirjoitukseen “Pikasorbetti

 1. Tämä oli kyllä hyvää, nopeaa, helppoa ja terveellistä!

  Ihan ruokalajista toiseen; nyt kun on kesä ja varhaiskaalikausi parhaimmillaan, olisiko sinulla aikaa kokeilla sellaista afrikkailaista kaalislaakia nimeltään kachumbari? Ohjeita löytyy netistä monia, itse laitan ko. salaattiin aina kaalia, paljon chiliä, korianteria ja kurkkua. Muut aineet ovat mitä jääkaapissa sattuu olemaan. Se on ihana salaatti chilin ja kaalin ystäville :)

 2. Pia, joko testasit? :)

  Senja, kiva kuulla! Toi salaatti kuulostaakin hyvältä! Mutta Wikipedian mukaan kachumbariin tulee tomaattia, sipulia ja chiliä. Onko toi sun salaatti varmasti saman niminen?

 3. Tämä on muuten ihan vakio syötävä aina kun on tullut käytyä dyykkaamassa ja banaani määrälle pitää keksiä tarjoilumuotoja!

 4. Elina, olen varma että nimi on sama. En tunne afrikkalaista keittiötä yhtään, joten en tiedä millainen alkuperäinen resepti on :/ Tein salaattia ekaa kertaa työpaikan järkkäämässä virkistyspäivässä jota ohjasi joku kokki. Netistä löytyy reseptejä kaalilla ja ilman, joten tarvitsis varmaan asiantuntijan lausunnon :) Voit tietty kokeilla eri sekoituksia, julkaista parhaan ja olla käyttämättä nimeä kachumbari.

  1. Senja, juu ei sillä nimellä muuten väliä, mutta olisi ollut kiva googlailla millaisia reseptivariaatioita tuosta löytyy! Mutta täytyy silti testata jotain tuon tyyppistä, nimestä viis :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights