Quinoa-hernerouhekroketit

Quinoa (tai kvinoa) ja hernerouhe ovat toistaiseksi olleet vähän harvinaisempia vieraita keittiössäni, mutta ne näyttävät toimivat erityisen hyvin yhdessä!


Kasvispihvien ja -pyöryköiden paistaminen ja pihvimassan oikeanlaisen koostumuksen saavuttaminen saattaa vaatia vähän harjoittelua. Olen itsekin aikoinaan lukemattomat kerrat kiroillut pannuun jämähtävien pihvien parissa. Harjoittelu tuottaa tässäkin asiassa parhaan lopputuloksen, mutta tässä muutama vinkki, josta voi olla apua pihvien ja pyöryköiden parissa tuskaileville:

 • Paista pihvit aina tarpeeksi kuumalla pannulla.
 • Käytä paljon öljyä! Pannun pohjalla saa olla aina lähes puolen sentin kerros. Lisää öljyä aina ennen kuin lisäät pannulle uuden erän paistettavia.
 • Käytä kunnollista pannua. Jos pannuusi jämähtää kaikki muukin aina kiinni, ei edes kannata yrittää kasvispihvien paistoa.
 • Kananmunan sijaan kasvispihveihin kannattaa laittaa raastettua raakaa perunaa sekä korppu- ja perunajauhoja. Ne pitävät pihvit hyvin koossa!

Quinoa-hernerouhekroketit

noin 40 kpl

 • 2 dl hernerouhetta + 3-4 dl kiehuvaa vettä
 • 2 dl quinoaa + kasvislientä
 • 1 raaka peruna hienona raasteena
 • 3 rkl tahinia
 • 1 sitruunan raastettu kuori
 • 0,5 sitruunan mehu
 • 1 tl suolaa
 • mustapippuria
 • n. 2 tl oliiviöljyä
 • 0,5 dl perunajauhoja
 • 0,5 dl korppujauhoja
 • kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
 • pari kevätsipulin vartta silputtuna
 1. Mittaa hernerouhe kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna turvota puolisen tuntia.
 2. Keitä sillä aikaa quinoa kypsäksi kasvisliemessä. Kaada ylimääräinen neste pois.
 3. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita taikina vetäytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. (Voit hyvin tehdä massan jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Lisää taikinaan tarvittaessa hiukan öljyä seuraavana päivänä ennen paistamista.)
 4. Muotoile taikina kroketeiksi ja paista runsaassa öljyssä niin, että kroketteihin tulee kaunis kullanruskea rapea paistopinta.

Kroketit ovat hyviä esimerkiksi lounaaksi salaatin kanssa tai leivän välissä.

31 vastausta kirjoitukseen “Quinoa-hernerouhekroketit

 1. Onpa täydellisen näköisiä! En olekaan ikinä tajunnut, että kvinoaa vois laittaa pihveihin. Hyvä idea. Mutta mikä on krokettien ja pihvien ero?

  Myös kikhernejauhot auttavat pitämään kasvispihvit kasassa. Ja ehkä kvinoajauhoakin vois kokeilla, kun satuin ostamaan sitä juuri. :)

 2. Hosuli, quinoasta tuli tosi kiva tekstuuri näihin, kannattaa kokeilla!
  Kroketit on pihvejä paljon pienempiä (halkaisija varmaan jotain 4cm) ja ehkä myös hiukan paksumpia. Tietysti nämä voi paistaa myös ihan normaaleiksi pihveiksi, tai pyöryköiksi.

  Kikhernejauhot on tosiaan myös hyviä koostumuksen kannalta, mutta niistä tulee mun mielestä helposti vähän kitkerä maku pihveihin.

 3. Hyvältä kuulostaa! Läheisessä luomukaupassa myydään tuota hernerouhetta mutta en ole vielä saanut aikaiseksi testata. Onko muita hyviä vinkkejä mihin sitä voisi hyödyntää?

 4. Ihanan näköstä, pakko laittaa testiin! Sun blogis on muutenkin aivan huippu! Mukavaa kevään alkua sulle.

 5. Jytis, mulla on itselläkin vielä vähän opetteluvaiheessa tämä hernerouheen käyttö. Periaatteessa sitä voi käyttää kuten soijarouhetta. Lisää hernerouhereseptejä on kuitenkin tulossa! Sillä välin kannattaa lukea Härkäpapua sarvista -kirjaa.

  Tiina, ihana kuulla! Aurinkoista kevään alkua sinnekin :)

 6. Vinkkinä; jos tuskailee hernerouheen saatavuuden kanssa, sitä on myös helppo tehdä itse (vaatii vain hieman enemmän suunnitelmallisuutta). Liota tavallisia kuivattuja herneitä väh. 7 h, surauta tehosekoittimessa VARO ettet innostu liikaa tai rouheestasi tulee sosetta (sauvasekoitinkin käy, mutta tekee helpommin mössöä), ja voilá. Valmista käytettäväksi. Toimii ihan yhtä hyvin kuin valmiiksi rouhittu, on hieman halvempaakin ja kuivia herneitä löytyy Kainuun perämetsien neljän asukkaan kunnan pienimmästä kyläkaupastakin.

  Itse heitän herneet aamulla veteen, ja kun työpäivän jälkeen raahustaa kotiin ovat ne valmiiksi lionneet. :)

 7. Hei kiitos! Mulla on kaapin perällä ollu jo pitkään hernerouhetta enkä tienny mitä sillä tekis, kerrankin löytyi uskottava ja kokeilemisintoa herättävä ohje! Toivotaan että onnistuu, meidänkin perhe on sekasyöjä ja mies on epäluuloinen kaikesta kasvisruuasta, mutta nurisetta syö kaikkea silti.
  Mukava blogi sulla muutenkin, harhauduin tänne kaverin vinkistä kattomaan seitanin ohjetta ja nyt seilannu ties kuinka kauan täällä jo. :)

 8. Kiitokset tästä ohjeesta! Meillä tehdään paljon kaikenlaisia kasvispihvejä ja näistä tuli heti suosikki (mieheni oli aivan innoissaan). Olen tehnyt quinoapihvejä aikaisemminkin, mutta nämä olivat hauskan erilaisia maultaan, en olisi itse keksinyt maustaa pihvejä sitruunalla ja tahinilla. :)

 9. Loistava resepti – sitruunankuori toi juurikin kaivattua raikkautta kroketteihin. Meillä tarjottiin näitä sekasyöjille artisokkadipin kanssa ja hyvin upposivat. Kerrankin tuli kehuja, ettei kasviksista ole koitettu vain tehdä liharuuan kaltaista – vaan nämä nimenomaan toimivat juuri näin! Huippuohjeita muutenkin – useampaa jo testattu.

 10. Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä, että ajattelin testata tätä. Voisiko näitä paistamisen sijaan kypsentää uunissa myös?

  1. Periaatteessa joo, mutta en oikeastaan suosittele. Pannulla paistamalla näihin tulee enemmän makua, ja ihana rapea pinta. Uunissa vaan kuivuvat liikaa.

 11. Kiitos ihanasta ohjeesta, söimme Etelän avokadodipin kera ja oli herkullista, kvinoasta tulee ihanan rapeaa pannulla paistettuna. Satsi oli niin iso, että piti pakastaa osa, rakenne ehkä vähän kärsii, mutta uskon, että maistuu yhä hyvältä vaikka pitaleivän välissä.

 12. Jouluterveiset Chocochiliin!
  Täällä vielä fiilistellään hehkuviinin kanssa, kun näistä kroketeista (samoin kuin ruisleipäsistä, pataleivästä ja appelsiinibostonista) tuli ihan käsittämättömän, vastustamattoman hyviä (ja hyvän NÄKÖISIÄ) – ja ihan ilman kyyneleitä! Kiitos, Elina!!!

  1. Ihan mahtavaa! Kokkaamisen ei suinkaan tarvitse olla itkua ja hammastenkiristelyä – ihanaa, että voin olla avuksi! :) Herkullista joulua sinnekin!

 13. Jopas oli makoisia metsäsienikastikkeen ja uunissa paahdettujen lanttujen ja vihreiden papujen (sekin ohjeellasi tehtynä) kanssa. Maistui jopa lihansyöjälleekkin.

 14. Huippuresepti! Tehdessäni näitä mietin että tää satsi on niin iso, että syön näitä viikon, mutta ne olikin niin hyviä että olen kohta syönyt kaikki! :O Tästä tuli heti lempparireseptini. :) Tahinia mulla ei ollut, laitoin sen sijaan 2 rkl maapähkinävoita. Eli toimii hyvin näinkin.

 15. Erinomainen resepti! Monet reseptit oon blogistas testannu, ja _kaikista_ on tullu herkkuruokaa! :)

 16. Näitä tulee tehtyä vähintään kerran viikossa :D Ehdottomasti yksi lempiruoistani, näihin ei vaan voi kyllästyä!

 17. Moi Elina!

  Lainasin kirjastosta elämäni ensimmäisen vegaanikeittokirjan Vegaanin keittiössä. Olen ollut kasvissyöjä jo parisen vuotta, mutta oli positiivinen yllätys, että vegaanisetkin ruoat voivat olla näin suurta herkkua! Toki niitä on aiemminkin tullut tehtyä. Siihen ei ole vain tullut kiinnitettyä huomiota. Kirjasi oli erittäin positiivinen yllätys. Olen testannut jo monta ohjetta ja kaikki ovat olleet huippuja. Etenkin ihastuin romesco-kastikkeeseen ja kikhernelettuihin. :P Puhumattakaan maapähkinä-banaanipuurosta! <3

  Testasin myös näiden krokettien ohjeen. Ihanan rapsakoita! Jäin kaipaamaan niille jotain dippiä. Mitä suosittelisit? Avokadotahnaa? Hummusta? Kiitos vielä inspiroivista, hyvän mielen ja olon resepteistä! Oikein lämpimiä tuulia ja aurinkoisia päiviä sinun kevääseen!

 18. Kiitos,ihana resepti!tämä lisätään meidän arkiruokalistalle härkäpapu-makaronilaatikon lisäksi,molemmat uppoaa hyvin meidän alle kouluikäisille. erityisesti 1-vuotias kiskoi näitä kaksin käsin napaansa :)

  1. Onnistuu varmasti, mutta en ensisijaisesti suosittele, koska siellä näihin ei tule rapeaa paistopintaa eikä samanlaista makua kuin pannulla paistaessa tulee.

 19. Super hyviä ja ennen kaikkea raikkaita rapsukoita.
  Hernerouheen jouduin valmistamaan itse Ilenan ohjeiden mukaan.
  Kannattaa kokeilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights