Hagelslag

Toin Hollannista tuliaisiksi itselleni paketillisen hagelslagia, eli suklaaströsseliä. Hollantilaiset syövät sitä voidellun paahtoleivän päällä – ei taatusti yhtään terveellistä, mutta itse asiassa aika hyvä yhdistelmä!


Hotellin aamiaisella oli tarjolla pikkupaketteja De Ruijterin hagelslagia, mutta se ei ollut yhtään niin hyvää kuin tämä ruokakaupasta ostamani halpisversio. Ensiksi mainittu maistui lähinnä halvalta joulukalenterisuklaalta. Yllättävää oli, että kaikki hagelslagit joihin onnistuin törmäämään olivat vegaanisia. Olisi varmaan pitänyt hankkia vielä pari pakettia lisää, koska nämä ehkä toimivat kuitenkin suomalaiseen makuun paremmin kakkujen ja leivonnaisten koristeena ;)

Hollantilaiset aamiaisleivät

 • vaaleaa vehnäpaahtoleipää
 • margariinia (tummansininen Keiju)
 • suklaaströsseliä
 1. Voitele leivät margariinilla ja ripottele pinnalle suklaaströsseliä.
 2. Nauti!

Suomesta en ole onnistunut bongaamaan vegaanista suklaaströsseliä, vai onko joku muu? En ole kuitenkaan kovin harmissani, jos täytyy tehdä uusi suklaaströsselinhakumatka ;)

7 vastausta kirjoitukseen “Hagelslag

 1. Unohtui silloin vastaavassa amerikka postauksessasi kommentoida näistä ”oudoista” makuyhdistelmistä. Yllätin ”amerikan äitini” yhtenä iltana dippaamassa paahdettua&voideltua paahtoleipää kuumaan kaakaoon. Leivän pitää olla tietysti vitivalkoista, mutta on se vain herkullinen yhdistelmä :p~

  Se sinun omena&maapähkinävoi-yhdistelmä ei minulle ole auennut, pitääkö omenoiden olla makeita vai happamia? Maapähkinävoista pidän kyllä.. :)

 2. Lemmi, ei toi kaakaojuttu kuulosta mun mielestä yhtään oudolta, uppoaisi varmasti mullekin! :) Suomalaiset ei kai yleisesti ottaen ole makean ja suolaisen yhdistelmän ystäviä (paitsi salmiakki!), mutta mä rakastan hedelmiä ruuissa ja just esim. maapähkinävoi-hilloleivät on ehkä parasta mitä tiedän.

  Makeat omenat ja maapähkinävoi, sillä toimii! :)

 3. hahaa, oleskelin muinoin puoli vuotta hollannissa, ja suklaaströsselit muodostuivat kiinteäksi osaksi aamiaista! tosin itse laitoin tuohon margariinin ja strösseleiden väliin vielä kerroksen hilloa, mutta taidan olla vähän makean perään :)

 4. Dr Oetkerilla on vegaanista suklaaströsseli nimeltä Kaakaonmakuinen strösseli ja Tampereella Runsaudensarvessa on myös myynnissä vegaanista suklaaströsseliä.

 5. ellu, no toi yhdistelmä kuulostaa vielä paremmalta! :D

  Kamomilla, kiitos vinkistä! Multa on noi mennyt ihan kokonaan ohi.

 6. Eikös se olisi parempaa jos leivän paahtaisi ja störsselit sulaisivat hieman? :) sillä tavalla söin noita hollantilaisten kanssa.

 7. Voi miten kiva! Olin Hollannissa viime vuona neljä kuukautta vaihossa ja vaimon pakotin ittelleen ostaa tuota kun tuli kyllään. Hollantilaiset syö aina vain leipiä lounaaksi ja ylleensä välissä on kyllä tuota hagelslagia.. (muuten, ihana sana kun sen sannoo hollanniks ääneen!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights