Vegfest

Piipahdin eilen pikavisiitillä Tampereen Vegfesteillä. Tänään ehtii vielä käydä maistelemassa mahan täyteen herkullisia vegaaniruokia, jos liikuskelee Tampereen suunnalla :)

Vegfest järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa, mutta en aikaisempina vuosina päässyt paikalle. Oli kiva huomata, että eilen puolen päivän kieppeillä torilla pyöri ihan mukavasti ihmisiä, ja ainakin Raisa Kettusen maistatushetki ja Veganissimon ruokakoju keräsivät melkoiset jonot :) Hyvä vegeruoka siis näyttää vetävän puoleensa!

Minäkin olin jonon jatkona Veganissimon kojulla. Seitankebabia olen joskus jossain syönyt aikaisemminkin, mutta aina se toimii!

Gopalin kojulta kävin hakemassa jälkkäriä, minttusuklaacupaken. Se oli vielä gluteenitonkin, mutta ihanan mehevä ja kuohkea! Olin jo syönyt puolet, ennen kuin muistin, että kuvakin piti ottaa…

Vähän harmittaa, ettei tämän enempää jaksanut syödä, sillä Vegemestalla olisi ollut aika houkuttelevan kuuloinen karrikoira.

Eilen teltassa käytiin myös mielenkiintoista keskustelua vegaanisesta mättöruoasta Tuukka Simosen (vas.), Jere Niemisen ja Jukka Vuorion voimin.

Vegfestissä tapahtuu tänään 10-18. Jos vaan sopii aikatauluihin, niin kannattaa piipahtaa!

Entäs te, jotka olette jo käyneet Vegfesteillä? Mitä hyvää söitte? :)

21 vastausta kirjoitukseen “Vegfest

 1. Oi nam, näyttää kyllä ihanilta ruuilta! Ikävä kyllä asun ihan eri kaupungissa, niin en pääse käymään; muuten varmaan asuisin tuolla sen viikonlopun ajan… :D

 2. Istuin kuuntelemassa tota samaa keskustelua :)
  Perjantaina hain töiden jälkeen soppaa soittajille – kojusta seitansiipi-annoksen ja lauantaina otin siitä toisesta kiinalaisesta herkkulautasen. Seitansiipi-annos oli parasta ruokaa mitä oon syönyt kuukausiin. Mietin tässä juuri että jaksaisko lähteä vielä tänäänkin mässyttämään keskustorille :D

 3. Perjantaina ostin Veganissimosta seitankebabin, eilen taas (jo minulle aiemmin tutuksi tulleen) jättiburgerin ja lisäksi isosta teltasta teetä ja suklaacupcaken.
  Tänään ajattelin kokeilla Soppaa soittajille -kojun seitansiipiä, joita mieheni söi jo eilen. Ja lisäksi jotain ihanaa leivonnaista tietenkin.
  Maistatuskojulla oon maistellut erilaisia seitanmakkaroita.
  Ainoat asiat mitkä harmittavat ovat se, että kaikkea ei pysty maistamaan, kun kolmena päivänä ei vaan pysty syömään niin paljon, ja se, etten töitten takia kerinnyt maistamaan uutta vegemustaamakkaraa.
  Ihana syödä kerrankin joka päivä ulkona jotain eri ruokaa + leivonnaista, eikä kertaakaan tarvi kysyä mitä tuote sisältää! Tunnustettakoon nyt, etten ole täysi vegaani, mutta lihaa en syö ja maitotuotteita en voi käyttää, joten varsinkin kotioloissa tulee kyllä tehtyä tosi paljon vegaaniruokaa ja leivonnaisia. Siksipä viihdyn Vegfesteilläkin.

 4. Liina, mäkin kuolasin noita seitansiipiä siitä listalta, mutta olin niin aikaisin liikenteessä, ettei ko. kojulla ollut vielä muuta tarjolla kuin vegelihiksiä.

  Kemppuli, joo se on kyllä harvinaisen ikävää, ettei millään jaksa syödä kaikkea mitä olisi tehnyt mieli :(

 5. Me syötiin juuri tuo jo mainittu seitansiipi-annos. Jälkkärit pääteltan kahvilasta: sitruunakakkua ja miehelle omena-puolukkakakku. Pyörittiin muualla pari tuntia (tultiin siis Helsingistä ja leikittiin turisteja) ja syötiin vielä sipuli-pekonipiirakkaa juuri ennen muotinäytöstä. Piti ottaa festarin tarjoiluista kaikki irti, koska yleensä syödään vaan aasialaista kun käydään ulkona.

 6. Jee, hauskaa että tykkäsit minttusuklaapikkukakkusesta! Mie leivoin niitä ahkerasti perjantaina Gopalissa, tuttu prinsessakoristelu tuossa kuvassa. ;) Kuorrutteessa on sitä Pirkka extra dark minttiä sulatettuna, ja toimi mielestäni oikein hyvin. Oli siis varsin kokeellinen cupcake, mutta yllätyin itsekin kuinka ihanan mehevä siitä tuli. Tänään täytyi kotona tehdä samanlaisia Rainbow’n minttusuklaalla..

  Seitankebabia olen joskus syönyt Soppaa soittajille -ravintolassa, ja se oli kyllä aika hyvää. Poikaystävän mielestä kaikista paras kebab löytyy Vegemestasta, täytyy joskus testata. Ootko syönyt sitä?

 7. Violet, ooh, sipuli-pekonipiirakka kuulostaa siltä, että sitä on varmaan pakko koittaa tehdä itsekin!

  annikka, ai ne oli sun tekemiä! Ilmankos oli niin hyviä :) Tota Pirkan minttusuklaata en olekaan kokeillut sulattaa, kiitos vinkistä!

  Oon käynyt kerran elämässäni Vegemestassa, söin jotain seitania sisältävää leipää, joka oli kyllä sekin tosi hyvää. Täytyy tota kebabia testata ens kerralla, kun ko. paikkaan eksyy. Harmi, ettei sitä oo Turussa!

 8. Maistelin tuota Veganissimon seitankebabia ja tykkäsin kyllä kovasti! Tosin seitansiivet voi kyllä viedä voiton, ollaan niitä aiemmin ravintolassa maistellut ja poikaystävän kanssa pidettiin niistä erittäin paljon :P

 9. piipuli, toi Veganissimon seitan on koostumukseltaan tosi hyvää, mutta ehkä kaipaisin itse siihen vielä aavistuksen lisää mausteita. Täytyy kyllä joskus piipahtaa tuolla Soppaa soittajille -ravintolassakin!

 10. Elina, Härmälän Soppaa soittajille ravintola lopetti vappuna :/ nyt on vaan se Pyynikin soppaa soittajille joka on vaan lounaspaikka :/ TYLSÄÄ! mutta toki suosittelen sielläkin kesällä poikkeemaan, siinähän on vieressä esim pyynikin näkötorni :)

 11. Tulihan tuota piipahdettua, vaikka ei samalla innolla kuin viime vuonna. Maistatuksetkin jäi oikeastaan välistä, kun aina sinne kurkkiessa oli pöydät tyhjillään /: Sellaista tilannetta en viime vuodelta edes muista! Tosin voi olla että satuin aina vaan huonoon saumaan paikalle.

  Soppaa Soittajille kojusta tuli haettua seitansiipiä, vaikka tuolloin olikin kastikkeet aika finito. Mutta hyvän annoksen saivat silti koottua (:

  Mies tykästyi pääteltan kahvilan kahviin! Kuulemma parasta kahvia pitkään aikaan :D Epäiltiin että makua kahviin saattoi tuoda myös soijamaito, eli se menee ilmeisesti miehelle kotosallakin testiin ;D

  Itse maistelin Chilisuklaakakkua, joka ei niin chilinen ja suklainen ollut kuin odotin ja kosteampikin olisi voinut olla, mutta ihan ok silti (:

  Ja Raisan ponitatuointi oli valloittavan ihana! ♥

 12. Seitansiivet maistui täälläkin. Miehelle (Antille) jopa siinä määrin, että kiskaisi yhden annoksen syötyään vielä toisen päälle syömiskilpailussa ja voitti vielä koko skaban! :D Palkinto eli ”Yllin Kyllin” -kirja tuli erittäin tarpeeseen, koska ollaan innokkaita juhlienjärkkääjiä ;) Nautittiin myös vegaanisesta mustamakkara ja mielenkiintoista ohjelmaa. Näin perjantain perusteella siis. Ensvuonna uusiksi. Saispa Helsinkiin samanlaisen…

 13. Minäkin piipahdin Vegfesteillä lauantaina, taidanpa jopa istua tuossa eturivissä (ja joo, mä olen se kuka huuteli yleisöstä).

  Mutta ruuista: maistatuksessa maistoin puputytön jotain ihanaa leivonnaista missä oli ainakin lakua sekä mustaa makkaraa. Makkara oli jännää koostumukseltaan muttei maultaan mitään ihmeellistä. En kylläkään ole oikeaa mustaa makkaraa koskaan maistanut niin en tiedä oliko lähellekkään samanlaista… Ja maistoin miniannoksen Soppaa soittajille -kojun seitanhässäkkää. Ei mikään maata järisyttävä mielestäni, mutta ihanaa kun ei itse tartte väsätä :) Samaa mieltä Heimon kanssa chilisuklaakakusta siinä että chili ei oikein maistunut, suklaa vain.

  Oikeastaan tuli syötyä koko päivä vaikkei missään vaiheessa ollut edes nälkä, mutta onneksi ne makumuistot säilyy sitten tuossa vyötäröllä. :)

 14. Liina, voi harmi! :/

  Heimo, ehkä se maistatusruokien loppuminen kertoi vain siitä, että kysyntä oli suurempaa kuin viime kerralla :)

  norpatti, ooh, onnea suursyömärille :D En pistäisi pahakseni, jos Vegfest olisi Turussakin! Tosin mikä tahansa tekosyy Tampereen-reissulle on aina tervetullut :)

  Poiqs, tota mustaamakkaraa olisi kyllä ollut ihan mielenkiintoista testata…

 15. Me käytiin tytön kanssa sunnuntaina brunssilla! Oli ihanan letkeää – aurinko paistoi ja reggae rullasi :)

 16. Hei Elina, hain blogisi arkistosta hakusanalla gluteeniton, ja tämä oli ainoa osuma, joka tuli vastaan. Olisi kiva, jos jatkossa resepteihin saisi gluteeniton-tunnisteen!

  Vehnättömällä ruokavaliolla oleva kummityttö tulossa kylään, haluaisin kokata jotain vegaanista ja gluteenitonta kahvin kanssa tarjottavaa… Vielä en ole keksinyt kuin kauraomena-paistoksen ja se on ehkä vähän tylsä, keksitkö mitään hauskempaa?

  1. Heippa em! Tuo gluteenitommiksi merkitseminen onkin jäänyt vähän puolitiehen, kiitos muistutuksesta! Mä en ole hirveän perehtynyt gluteenittomaan leivontaan (tarkoitus kyllä olisi!), mutta Kamomillan kondiotoriasta löytyy hyviä gluteenittomia ja vegaanisia ohjeita: http://kamomillankonditoria.blogspot.fi/search/label/Gluteenittomat
   Mutta myös esimerkiksi vegaaninen juustokakku onnistuu hyvin, jos pohjan tekee gluteenittomista kekseistä: https://chocochili.net/2010/02/lime-kookoskakku-ja-rommikinuski/

 17. Kiitos supernopeasta vastauksesta! ja voi mitä ihanuuksia tuolta löytyykään! Yhden kivan keksiohjeen löysin myös ( http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2012/04/26/kun-makeanhimo-iskee-maapahkinavoi-kaurakeksit/ ) Kehtaisinkohan vielä kysyä veganisointiapua: millähän munan sais tuossa helposti korvattua? En viitsisi ostaa mitään kauhean ihmeellisiä aineita, jotka jäävät sit käyttämättä, mutta kaapista löytyy esim. pellavarouhetta ja soijajauhoa, pelkään vaan että maku puskee liikaa läpi… tai no, kokeilemallahan se selviää! Entä toimiskohan ja riittäisköhän pelkkä banaani, mitä luulet?

 18. Keksiraportti: tein keksejä ensin alkuperäisellä reseptillä, sitten muuntelin vegaaniseksi eli laitoin munan sijasta banaania, ja vegaanisista tuli kyllä paljon parempia! Tosin laitoin kyllä vielä reippaasti mausteitakin, inkivääriä, vaniljasokeria ja rusinoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights