Raparperi-ruismuffinssit

Järjestimme sunnuntaiaamuna pienen kahden hengen brunssin, jota varten leivoin raparperimuffinsseja. Vanhempien pihalta saadut ensimmäiset raparperit pääsivät hyvään käyttöön!


Ruishiutaleista on viime aikoina muodostunut uusi suosikki keittiössäni. Niistä tulee ihan parasta puuroa, ja ne sopii tietysti kaurahiutaleiden tavoin myös sämpylätaikinaan ja muihin leivonnaisiin. Ne uppoavat mainiosti myös aamiaismuffinsseihin!

Raparperi-ruismuffinssit

6 kpl

 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 0,5 dl ruishiutaleita
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 2 tl kanelia
 • 1 tl jauhettua inkivääriä
 • 0,75 dl (ruoko)sokeria
 • 1 dl soijamaitoa
 • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
 • 0,5 dl rypsiöljyä
 • 1,5 dl raparperia pieninä paloina
Pinnalle:
 • 1 dl ruishiutaleita
 • 3 rkl fariinisokeria
 • 3 rkl margariinia (tummansininen Keiju)
 1. Yhdistä kuivat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa soijamaito, soijajogurtti, rypsiöljy ja raparperipalat.
 2. Kaada nesteet kuivien aineiden joukkoon ja kääntele tasaiseksi.
 3. Lusikoi taikina silikoniseen muffinssivuokaan.
 4. Sekoita ruishiutaleet, fariinisokeri ja margariini käsin murumaiseksi seokseksi ja ripottele muffinssien pinnalle.
 5. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna muffinssien jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat ne vuoasta.

Vegaanin helppo sunnuntaibrunssi koostui Danerolles-croissanteista, Myllärin luomuriisipiirakoista (maistoin nyt vasta ekaa kertaa, ovat muuten tosi hyviä valmispiirakoiksi) ja ruohosipuli”voista”, raparperimuffinsseista, seitanleikkeistä, Vegetukun savutofusta, tuoreesta ananaksesta, vesimelonista, viinirypäleistä, tuoremehusta, kuohuviinistä ja kahvista. Nam! Kattaus ei ehkä ollut ihan ravintolabrunssin tasoa, mutta ei sen niin väliä ;) Uusia lautasliinoja voisi kyllä ehkä ostaa, kun näin kesän kynnyksellä nuo lumihiutaleliinat ei oikein iske…

Brunssin järjestämisen voisi kyllä hyvin ottaa tavaksi sellaisina sunnuntaiaamuina, jolloin ei tarvitse lähteä töihin :)

13 vastausta kirjoitukseen “Raparperi-ruismuffinssit

 1. Ooh mikä brunssi! Ja nuo Myllärin piirakat ovat tosiaan huippuja, olen kans hehkuttanut niitä.

 2. Ihana resepti. :) Oon hurahtanut täysin aamiaismuffinsseihin, kun löysin joskus viime vuonna Saa vaivata -kirjasta ”Aamupuuron” reseptin. Muu ei vaan kelpaa enää aamuisin, kun on tottunut uunituoreisiin muffinsseihin. Saa olla aika katastrofi päällä, jos muffinsseja ei kykene tekemään… :)

  Mut kokeilla voisi muillakin ohjeilla, tähän asti oon vaihdellut vaan jauhoja. Speltti- ja ruisjauhoja kuluu eniten. Raparperi tekee tosi keväisen ja kesäisenkin fiiliksen. :)

 3. NAM! Ihanan näköinen brunssi! Ja noita muffinsseja täytyy kyllä tehdä! En ikinä itse käytä raparperia, mutta sen voinee korvata vaikka omenoilla. :)

 4. Taru, mä en kyllä enää mahtuisi ovesta ulos, jos söisin joka aamu muffinsseja :D Näitä kun en yleensä onnistu syömään vain yhtä…

  Kaisa, miksi ihmeessä et, vai oletko allerginen? Raparperihan on nyt kausiruokaa parhaimmillaan, toisin kuin omenat :)

 5. En jostain syystä ole ikinä oppinut käyttämään raparperia! Sen maku on hyvä, mutta en osaa käsitellä sitä tai en saisi siitä varmaan näiden muffinien lisäksi mitään aikaan… Raparperipiirakkaa olen syönyt, mutta siihen se taitaa jäädäkin! Täytyy kyllä yrittää tutustua siihen tarkemmin…

 6. :D Joo, mulla on käytössä aika arkinen ja terveellinen resepti, josta tulee kaksi muffinssia, eikä aamuisin ole aikaa paistaa useampaa satsia. Joskus tosin on käynyt niinkin… :D Ainoa huono puoli siinä on ilmastonäkökulma, kun joka aamu käyttää uunia parin sämpylän kokoisen leivonnaisen paistamiseen. :P Mut-ta, muuten ei pahemmin tule hukkakäyttöä, joten ehkä tää ei vielä maailmaa kaada.

 7. Kaisa, raparperin käyttö ei kyllä ole yhtään sen vaikeampaa kuin vaikka sen omenan ;) Vanhemmat, paksummat yksiköt voi kuoria ohuelti (se lähtee suikaleina pois terävän veitsen kanssa), mutta ihan juuri maasta nousseille ei tarvitse tehdä muuta kuin pilkkoa. Chocochilin raparperireseptit löytyy täältä: https://chocochili.net/tagi/raparperi/
  Ei muuta kuin testailemaan :)

  Taru, täytyyhän sitä ihmisellä jotain nautintoja olla :)

  1. Kukka & Hazal, kiitos haasteesta, mutta yleensä jätän nämä haastejutut väliin, jos ne ei ihan suoraan liity aiheeseen eli ruokaan :)

 8. Kiitos reseptistä, tein näitä juuri kaksinkertaisella annoksella 16 kpl. Ruishiutaleita ei ollut, joten käytin kaurahiutaleita. Laitoin sitten vehnäjauhojen joukkoon 1/10 ruisjauhoja. Ruishiutaleet olisivat ehkä olleet siinä parempia, että nyt näistä tuli tosi mässyjä! En kyllä aamiaiseksi söisi. Vaniljakastike sopisi hyvin tarjottavaksi näiden kanssa.

 9. Moikka! Sain maistaa näitä tällä ohjeella tehtyjä muffinsseja ja olivat tosi hyviä! Mietin että jos tekisin näihin jonkun kuorrutteen ruishiutaleiden sijaan niin mitä voisin kokeilla? Vaikka ihan ilmankin maistuivat :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights