Ravintolapäivä

Tunnustan: en ole vielä kertaakaan aikaisemmin osallistunut Ravintolapäivän viettoon. Tällä kertaa vapaapäivä sattui kerrankin osumaan Ravintolapäivän kanssa yhteen, eikä kalenterissa ollut mitään muitakaan menoja, joten pääsin herkuttelemaan falafeleilla ja suklaamoussekakulla.


Falafelbaarin härkäpapu-punajuurifalafelit veivät kielen mennessään. Vitosella sai arabialaiseen leipään käärittyjä falafeleja, taboulehia ja hummusta sekä minttu-granaattiomenasoodan. Täydet pisteet! Härkäpapuversion lisäksi tarjolla oli myös ihan tavallisia falafeleja ja annokset sai pyydettäessä vegaanisena.

Harmi, etten tajunnut pyytää falafelien reseptiä!

Falafelbaarista siirryimme jälkkärille Suklaakahvila Mungubeukseen. Syntisen hyvä vegaaninen suklaamoussekakku ja kahvi 3,50€.

Olisi mahtavaa perustaa itsekin oma Ravintolapäivä -ravintola. Ehkä ensi vuonna näihin aikoihin ehtisin itsekin osallistua :)

Missä te olette tänään herkutelleet?

10 vastausta kirjoitukseen “Ravintolapäivä

 1. Tampereelta löytyi megahyvää raakaruokaa! Paikkakin oli huikea, kattoterassi kaupungin keskellä (: Ensimmäistä kertaa kanssa pääsin osallistumaan, ja tuo ainakin vakuutti.

 2. Mä kävin syömässä gourmet-pizzaa ja eroottisia leivoksia Balotelli’s-nimisessä ravintolassa Harjutorilla Helsingissä. Kaikki leivonnaiset olivat vegaanisia ja ainakin mun koittama suklaatissi oli tosi hyvä rakenteelta. Pizzoissa oli maitoa sisältäviä täytevaihtoehtoja, mutta tarjolla oli myös vegaanisia pizzoja. Katoin kartasta että siinä olikin jonkinmoinen vegaaniruokakeskittymä siinä Hesarilla. Pizza ja tissit ainakin vetivät porukkaa ihan kiitettävän hyvin puoleensa. http://oliivinystava.blogspot.fi/2012/08/ravintolapaiva-kylmaa-pitsaa-ja-tisseja.html

 3. Minä kans kävin ensimmäisessä kommentissa mainitussa raakaravintolassa. Oli kyllä yllättävän hyvää kasvispiirakkaa ja mainiota mustikkakakkua. Puuuh, maha tuli täyteen. :) Nyt maistuis jo nuo falafelit!

 4. Oliivin ystävä, oijoi, vegaanipizzakin ois kyllä maistunut! :)

  Hosuli, Turussakin taisi olla yksi raakaruokaa tarjoava ravintola tänään. Harmi, ettei millään jaksa yhden päivän aikana maistaa kaikkea, varsinkin kun useimmat paikat on auki vain pari tuntia.

 5. Mä vietin viimeisen kesälomapäivän vetämällä masun täyteen herkkuja! El Perro Locosta Helsingistä sai vastapaistetun maissikuoren sisälle mustapapuja, salsaa, guacamolea ja kasviksia. Juomana jäämaté ja jälkkäriksi churro kaakaokastikkeella. No, jälkkärikierros kyllä vielä jatkui Kallion herkkuihin, josta otettiin ”vähän kaikkea”, mm. mokkapaloja, omenapiirakkaa, limepiirakkaa ja korvapuusteja :D Hyvä ruoka, paras mieli!

  Oliko Turun pop-upit lähinnä asunnoissa vai oliko puistobaareja? Olis kyllä hienoa pistää oma mesta pystyyn joskus tulevaisuudessa. Kovasti jo mietittiin tarjoiltavia ja tilaa sitä varten!

  1. nonnis, täällähän satoi vettä kaatamalla, joten toi ulkoruokailun järjestäminen oli aika haastavaa. En tiedä oliko tuolla silti joitain sitkeitä tyyppejä puistossa, ei käyty katsomassa.

 6. En ole itse päässyt matkojen takia vielä yhteenkään ravintolapäivään ja eilen olin kovaa vauhtia menossa, mutta rankkasade pelästytti sisätiloihin :D kävin sitten Ravintolapäivän sijaan herkuttelemassa ystävän luona sienikeitolla ja munkkipossuilla :P

 7. Minäkin visitoin Mungubeuksessa, mutta tähän vatsaan päätyi mustikkavalkosuklaajuustokakku, joka oli aivan syntisen hyvää. :-) Kakulta jatkettiin Retrobotin tiloihin maistelemaan Bossaliinan keksejä ja kotitekoista jääteetä.

  Ensimmäistä kertaa pääsin osallistumaan, pitkään on tehnyt jo mieli nähdä ravintolapäivän menoa. Yllätyin kun ravintolapäivän sivuja selatessani tajusin, että kotikaupungissani Jyväskylässäkin on ravintolapäivänä ollut paikkoja. Täytyy ehdottomasti ensi kerralla kiertää ihan omilla kotikaduilla syömässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights