Sriracha-pestokikherneet

Nämä mausteiset kikherneet ovat ihania sellaisenaan, mutta ne sopivat loistavasti myös salaatteihin ja lisukkeeksi. Ja mikä parasta, valmistamiseen ei saa millään kulumaan kuin pari minuuttia!


Srirachasta on tullut vakiokamaa meidän keittiössä. Se vaan sopii niin hyvin melkein joka paikkaan! Toisaalta tämä ohje sisältää kaikkia muitakin keittiöni vakiomausteita! En voisi elää ilman Zestin vegaanista pestoa, savupaprikajauhetta tai juustokuminaa.

Minä mutustelen koko tölkillisen kikherneitä yleensä sellaisenaan, mutta suosittelen kyllä näiden upottamista myös lounassalaatin joukkoon. Nam!

Sriracha-pestokikherneet

 • 1 tlk kikherneitä
 • 1 rkl vegaanista vihreää pestoa
 • 0,5 tl Srirachaa
 • 0,5 tl savupaprikajauhetta
 • 0,5 tl juustokuminaa
 • tilkka öljyä
 1. Huuhtele ja valuta kikherneet.
 2. Sekoita yhteen pesto, Sriracha, savupaprikajauhe ja juustokumina. Lisää öljyä, kunnes seos on sopivan notkeaa.
 3. Yhdistä kikherneet ja maustesos ja sekoita kunnes kaikki kikherneet ovat mausteseoksen peitossa.
 4. Paista kikherneitä paistinpannulla muutama minuutti. Kikherneet ovat valmiita, kun pannulta irtoaa mausteinen tuoksu ja herneet ovat saaneet aavistuksen väriä.

P.S. Näistä tulee juuri sopivasti tulisia. Jos olet heikkohermoinen, vähennä chilikastikkeen määrää.

7 vastausta kirjoitukseen “Sriracha-pestokikherneet

 1. Oi kun kuulostaa hyvältä! Kaapista löytyy purkillinen kikherneitä, taidanpa tietää, mitä niistä teen :> Tuosta Srirachasta en kyllä ole kuullutkaan. Mistä sitä saa/onko ideoita, millä sen voisi mahdollisesti korvata?

 2. Pawla, tota Srirachaa näkyy ihan älyttömästi amerikkalaisissa ruokablogeissa ja muissakin ruokaohjeissa, jos niitä yhtään seurailee. Se on Suomessa vielä vähän hankalammin löydettävissä, mutta oon bongaillut sitä ainakin Citymarketeista. Tietysti joku muu chilikastike sopii tilalle, mutta suosittelen kyllä hankkimaan tota pullollisen kotiin – koukuttavaa kamaa! :)

 3. Hohoo, taidanpa pistää ohjeen talteen tuota asuinkumppania varten, se kun joka tapauksessa tuuppaa suunnilleen kaikkiin kuviteltavissa oleviin ruokiin srirachaa ja savupaprikajauhetta (ja minä taas rakastan kikherneitä) :D Tosin luulen, että meillä chilisoosia isketään reseptiin vähintään tuplamäärä. Omnom! Kiitos ohjeesta siis!

 4. Paistinpannumetodin otan ilolla vastaan kiireisiä ruoanlaittopäiviä varten, itse kun olen tehnyt mausteisia kikherneitä uunissa paahtamalla. Ihan superhyviä esimerkiksi krutonkejen asemasta tuomassa rapeutta ja purtavaa salaatteihin ja ihan just naposteltavakin.

 5. Mua on jo pitkään kiinnostanut toi savupaprikajauhe. Mistä sitä mahtaa saada? Ei oo ainakaan normaaleista ruokakaupoista löytynyt. Kuulostaa mun seuraavalta lempimausteelta :)

 6. No mutta nämähän ovat hyviä =) Srirachaa en löytänyt ihan lähimmistä marketeista, mutta laitoin sitten savuchilisoosia sen tilalle. Maistuivat hyvin myös jääkaapissa yön yli tekeytyneinä (kun en koko annosta popsinut kerralla) yksinkertaisesti tomaatti- ja kurkkusilpun kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights