Suklaa-makadamiakeksit

Rasvaiset makadamiapähkinät ja suklaa on ihan mahtava yhdistelmä, joten ei liene epäselvää, että kombinaatio toimii myös kekseissä. Nam!


Näiden keksien alkuperäinen resepti on peräisin Deena Burtonin Let Them Eat Vegan -kirjasta. Itse bongasin ohjeen kuitenkin 86 Lemons -blogista. Tein muutamia pieniä muutoksia, mutta tämä ohje on silti melko uskollinen alkuperäiselle. Aivan ihania keksejä! Pitänee laittaa tuo kirjakin ostoslistalle, jos sieltä löytyy muitakin yhtä hyviä reseptejä.

Miehen mielestä keksit olisivat saaneet olla vielä hiukan makeampia, mutta omasta mielestäni näistä tuli tällä ohjeella juuri sopivia. Minulla on tapana tehdä kaikista leivonnaisista aina niin makeita että taju lähtee, joten nämä olivat ihan mukavaa vaihtelua ;) Ja makeita nämä ovat silti, ei huolta! Jos kuitenkin tuntuu siltä, voi kasvimaidon tilalle laittaa vielä lisää vaahterasiirappia.

Jos podet pähkinäallergiaa, pähkinät voi jättää reseptistä kokonaan pois. Ja toki reseptiin sopivat ihan mitkä tahansa muutkin pähkinät, jos makadamioita ei löydy lähikaupasta.

Suklaa-makadamiakeksit

noin 15 kpl

 • 2 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
 • 0,5 dl kaakaojauhetta
 • 3 rkl ruokosokeria
 • 2 tl leivinjauhetta
 • hyppysellinen suolaa
 • 0,75 dl rouhittua tummaa suklaata (esim. Panda)
 • 0,5 dl rouhittuja makadamiapähkinöitä
 • 0,75 dl vaahterasiirappia
 • 0,5 dl rypsiöljyä
 • 2 tl vaniljauutetta
 • noin 3 rkl kasvimaitoa tai vettä
 1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
 2. Sihtaa kulhoon jauhot ja kaakaojauhe. Lisää sokeri ja leivinjauhe sekä suklaa- ja pähkinärouhe.
 3. Yhdistä pienemmässä kulhossa vaahterasiirappi, öljy ja vaniljauute ja sekoita nesteet kuivien aineiden joukkoon. Taikina saattaa olla tässä vaiheessa aika kuivaa, joten lisää tarvittaessa 2-3 rkl kasvimaitoa tai vettä. Sekoita taikina tasaiseksi.
 4. Muotoile taikinasta palloja ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Litistä keksejä hiukan (nämä eivät leviä uunissa kovin paljoa, joten ei kannata jättää näitä liian pallomaisiksi!) ja paista uunissa 11-12 minuuttia.
 5. Anna keksien jäähtyä ja tarjoa vaikkapa kylmän soijamaidon kanssa.

6 vastausta kirjoitukseen “Suklaa-makadamiakeksit

 1. Meiltä löytyy aika harvoin margariinia, joten olin melkein luovuttanut spontaanien keksien kanssa, mutta pidän tämän mielessä ja heittäydyn vielä joskus villiksi!

 2. Moikka!

  Tosi hauska resepti ja näin ei vegaanille aika mielenkiintoisen makuisia joten ajattelin tehdä näitä joululahjaksi ja mietinkin että kauan noi keksit säilyy suunnilleen kun heitän ne sellofaaniin?:)

 3. Suklaan, makadamiapähkinöiden ja vaahterasiirapin yhdistelmä ei suinkaan ole mikään vegaanien yksinoikeus – tämä on aika perusamerikkalainen kombinaatio :)

  Uskoisin, että nämä säilyy vajaan viikon. En ole päässyt testaamaan, kun nämä on hävinneet meillä aina alle vuorokaudessa parempiin suihin.

 4. Kiitos taas hyvästä ohjeesta! Olen molemmilla kerroilla tehnyt heti kaksi annosta taikinaa ja silti keksipurkki tyhjenee huippuvauhtia. Ekalla kokeilulla laitoin jauhoiksi suunnilleen puolet ja puolet Pirkan gluteenitonta jauhoseosta ja tummaa riisijauhoa, nyt tokalla kerralla laitoin tattarijauhoa, riisijauhoa, maissitärkkelystä ja perunajauhoa kutakin 1-1,5 dl että kokonaismääräksi sain tuon 6 dl. Tokalla kerralla osan vaahterasiirapista jouduin korvaamaan tavallisella. Pähkinöinä on ollut cashewpähkinät. Kommentoin siis vain sen takia että näin gluteenittomaksikin sovellettuna ohje on erinomainen ja tuloksena on suussasulavia keksejä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights