Tallinna

Edellisestä reissusta Tallinnaan olikin ehtinyt jo vierähtää useampi vuosi, joten olin melkein unohtanut miten kiva kaupunki on kyseessä!


African Kitchen on jo useammalta aikasemmalta Tallinnan-vierailulta tuttu paikka. Listalta löytyy useampia kasvisannoksia, joista muutama on vegaaninen (kannattaa kysäistä, mitkä kasvisruoat ovat maidottomia). Itse pistelin poskeeni soya piri piriä. Hinta-laatusuhde kohdillaan!

Von Krahli Aedista olin kuullut hyvää, ja olihan se huhupuheiden veroinen! Tarjoilija kertoi, ettei ravintolassa käytetä ollenkaan maitotuotteita (!!), siitäkin huolimatta, että listalta löytyy kyllä liharuokia. Kasvisosastolta löytyy siis mm. kaurakermaa sisältävää tofupastaa, kikhernepihvejä kaurakermakastikkeella sekä ihanaa ihanaa suklaakakkua (otsikon alla olevassa kuvassa), sekä itse tehtyä kaurakermajäätelöä, jossa on tuoretta minttua. Jumalaisen hyvää! Ruokalistalla ruoat on merkattu myös erikseen, jos ne eivät sisällä kananmunaa.

Paikka oli lauantai-iltana melkoisen suosittu ja ovelta käännytettiin jatkuvasti porukkaa pois, kun tilaa ei ollut. Me teimme pöytävarauksen, ja suosittelen samaa myös muille vilkkaampina päivinä syömään haluaville!

Aedissa maksoin alkudrinkistä, alkuruoasta, pääruoasta, jälkiruoasta ja lasillisesta viiniä yhteensä 23,80€. Melko kohtuullista, etten sanoisi.

Olin aika pienen kassin kanssa liikenteessä, mutta sain raahattua tuliaisiksi vähän Kalevin suklaita (Oravake!), sekä Bon Sojan levitteitä, soijaleikkeitä ja jogurtteja. Ensi kerralla otan isomman laukun mukaan ja varaan pari päivää enemmän aikaa. Kiinnostaisi mennä testaamaan ainakin kaupungin vesipiippukahviloita ja tutkia muutenkin Tallinnaa vähän myös keskustan ulkopuolelta.

9 vastausta kirjoitukseen “Tallinna

 1. Jes, kiitos erityisesti jälkimmäisestä vinkistä! Ois tarkoitus mennä Tallinnaan jonakin syysviikonloppuna, ja nämä kuulostivat oivilta ruokapaikoilta. :)

 2. Kiitti! Olemme menossa jalkapallojoukkueen kanssa Tallinnaan kohtapuoliin, ja Aedista juurikin on pöytä varattu. Huisia!

 3. Onko vinkkejä Helsingin ravintolakohteista? Siirryin vastikään kasvissyöjästä vegaaniksi ja tuntuu etten enää voi käydä ulkona syömässä ollenkaan…

  1. Hanna, Helsingistähän löytyy vegaanille vaihtoehtoja vaikka millä mitalla! Mä en itse käy juurikaan Helsingissä, mutta hyviä kokemuksia on ainakin Mayasta, Vegemestasta ja Siltasesta. Jos haluaa vähän fiinimpää syötävää, niin Farangista saa kokonaisen vegaanisen maistelumenun ja myös Chef & Sommelier järjestää ruoat vegaanisena.
   Lounasruokaa puolestaan saa esimerkiksi Veganissimosta.

   Soijamaito saa Helsingissä kahviinsa melkein kaikista kahviloista. Lasipalatsin Javasta saa tosi hyvää marinoiduilla kasviksilla täytettyä ruisleipää ja Foorumiin on juuri avattu vegaaninen cupcake-koju Niia’s cupcakes!

   Tässä nyt vain muutama esimerkki, kantsii lueskella esimerkiksi Eläinoikeusfoorumin Helsinki-keskustelua ja Happy Cow’ta.

 4. Tallinnassa asuvana (lakto-ovo)-vegetaristina nuo paikat ovat myös omia suosikkejani. Suosittelen kokeilemaan myös keskusta ulkopuolelta, Telliskivestä löytyvää F-hoone -ravintolaa sekä Kadriorgin suunnalla sijaitsevaa luomulounaspaikkaa nimeltään Nop.

  Näin syyksyisin myös torien vihannestarjonta kiusaa itsehillinnän rajoja: jos kanttarellit maksavat Balti Jaama Torgilla 4€/kilo, montako kiloa jaksan kantaa kotiin?

 5. Oho, mekin oltiin männäviikonloppuna samoilla mestoilla, mutta ei mahduttu lauantaina Aediin sisään. Käytiin sit sunnuntaina, ja yhtä hyvää oli kuin ennenkin :) Toi jälkkäri on vaan niin hyvää!

  Suosittelen muuten myös Kompott-nimistä paikkaa (Pikk 30), lista kuulemma laajenee vielä mutta nytkin löytyi jo herkkuja. Tekevät myös esim. tuorepuristettuja inkiväärishotteja, teki hyvää kröhäkurkulle!

  Nauratti kyllä kun muut vetävät laivalta perässään bissekärryjä, niin meikä vetää Rimowaa täynnä leikkeleitä ja maustekurkkuja ja herkkuja Marks & Spenceriltä :D

 6. Jäin muuten miettimään tuota maidottomuutta; muistan nähneeni listalla jotain creme bruleeta ja juustoja :O

  1. nonnis, hyvä pointti! Tarjoilija tosiaan sanoi, ettei maitoa käytetä ollenkaan, mutta kyllä siellä vuohenjuustoa oli listalla nyt kun tarkemmin ajattelee.

   Creme bruleetakin voi tehdä vegaanisena, mutta se ei kyllä ollut listalla merkattu erikseen taikasanoilla L ja E :D

 7. Kiitos vinkistä! Kävin täällä eilen syömässä ja oli tosi ihanaa ruokaa. Se suklaakakku…. sanattomaksi veti. Kaiken lisäksi paikka oli aivan ihastuttava ja henkilökunta todella ystävällistä.
  Tänne menen toistekin. Monesti :o)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights