Päiväretki Haagiin

Hei vaan täältä Hollannista! Olen kotiutunut mainiosti väliaikaiskotiini. Talon isännät ovat supermukavia, ja kukkakaupan työntekijätkin kaikki aivan huipputyyppejä. Viihdyn täällä niin hyvin, etten ehkä halua tulla ollenkaan takaisin Suomeen ;)  Facebookia seuraavat ovatkin jo päässeet lueskelemaan muistakin hollantilaisista herkuista, mutta eilisestä retkestä Haagiin riittää kerrottavaa tännekin.


De Vegetarische Slager (slager=teurastaja) on hollantilainen feikkilihoja valmistava yritys. Firman tuotevalikoimasta löytyy kaikkea jauhelihasta tonnikalaan, joskin kaikki tuotteet eivät ole vegaanisia. Kasvisteurastamon tuotteita voi ostaa kaupoista ympäri maata, mutta Haagissa sijaitseva myymälä tarjoaa myös take away -ruokia, lähinnä erilaisia täytettyjä leipiä, joista nappasin yhden itsekin mukaani. Nams!

Terveisiä Vegetukulle: voisitteko alkaa maahantuoda kasvisteurastamon tuotteita myös Suomeen? :)

Toinen kiva paikka Haagissa oli Baklust. Sympaattisesta vegetaarisesta kahvila-ravintolasta löytyi paljon vegaanisiakin vaihtoehtoja, jotka oli selkeästi merkitty ruokalistaan. Listalla olisi ollut mm. seitanilla tai hummuksella täytettyja leipiä, mutta päädyin kuitenkin linssi-savutofusalaattiin. Jälkkäriksi söin vielä aivan ihanaa mokkakakkua ja minttuteetä.

Bonuksena vielä Bagels & Beans, joita löytyy ympäri Hollantia. Kuvassa soijalatte ja tuscany bagel -annos, joka sisältää normaalisti tuorejuustoa, mutta sen saa vaihdettu hummukseen.

Haagissa satoi eilen melkein koko päivän kaatamalla vettä, eikä kaupunki ehkä muutenkaan ollut ihan minun juttuni. Odotuksetkaan eivät kyllä olleet korkealla, sillä menin sinne lähinnä vilkaisemaan Escher-museon ja vierailemaan tuolla kasvisteurastamossa. Kaupunki sinänsä ei mielestäni ole kovin mielenkiintoinen, mutta jos on ohikulkumatkalla, kannattaa ehdottomasti piipahtaa herkuttelemassa!

P.S. Pahoittelut näistä iPhone-räpsyistä…

4 vastausta kirjoitukseen “Päiväretki Haagiin

 1. Kuulostaapa hyvältä! Mulla oli vuosituhannen alussa työpaikka Hollannissa odottamassa mutten oikein halunnut sinne muuttaa,vaikka pidänkin paljon Hollannista.Mutta jonkun aikaa siellä on ihan kiva olla.Kasvisteurastamo ;D
  Meilläpäin taas avattiin äskettäin kasvisversio kebabpaikasta,en ole vielä kokeillut.

 2. Yaelian, vegekebab kuulostaa hyvältä, kelpaisi! :)

  Mä kyllä viihdyn täällä oikein hyvin, mutta on Suomikin hyvä paikka asua. Jos muuttaisin ulkomaille, niin Hollanti olisi kyllä listan kärjessä. Joskin lämpimämmät talvet ei olisi pahitteeksi, sulla on sen suhteen siellä aika hyvät oltavat :)

 3. Oi kuinka olen myöskin toivonut (ja hieman asiaa puskenut), että pääsisin muuttamaan Hollantiin! Suomi on hieno ja se aito kotimaa, ja Hollanti on mielestäni aika samankaltainen maa (ainakin elintaso-/olosuhteiltaan), joten ehkä siitä syystä siellä niin viihdynkin.

  Lisähyvää on myöskin kaikki se historiallinen / arkkitehtuurinen anti, sekä kaikenlaisten kulttuurien sulava sekasoppa, joka on varsinkin vegetaristin näkövinkkelistä aikamoisen tervetullutta.

  Mahtava blogi muuten! Ensimmäistä kertaa pääsen tuonkin huudahtamaan. Go go chocochili!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights