Helppo joulusuklaa

Piparkakkumuruilla, rouhituilla pähkinöillä ja rusinoilla höystetty suklaa on ihana herkku kahvin kanssa. Syö itse tai anna lahjaksi!


Tällaisia suklaaherkkuja varten suklaa olisi tietysti hyvä temperoida kauniin lopputuloksen aikaansaamiseksi, mutta en ole vieläkään saanut hommattua sitä digitaalista lämpömittaria kotiin (terveisiä Joulupukille!). Onnistun kyllä useimmiten vahingossakin saamaan suklaasta kauniin kiiltävää niin, että sulatan suklaan vain osittain mikrossa ja sekoitan loput sulamattomat suklaapalat sulan suklaan joukkoon. Jos suklaata kuumentaa liikaa ja sulattaa sen läpikotaisin, silloin lopputuloksena on varmimmin harmaata, mattapintaista suklaata.

Helppo joulusuklaa

 • 200 g tummaa suklaata (esim. Pirkka luomu tumma suklaa)
 • muutama piparkakku (esim. Kantolan)
 • 0,5 dl rusinoita
 • muutama saksanpähkinä
 1. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
 2. Murenna piparit pieniksi paloiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle esim. lautaselle tai muulle tasaiselle alustalle. Ripottele päälle tasaisesti rusinat ja saksanpähkinämurut. Tee keksiseoksesta suorakulmion muotoinen. 
 3. Levitä suklaa keksimurujen, rusinoiden ja pähkinöiden päälle.
 4. Anna suklaan jähmettyä viileässä ja leikkaa sitten paloiksi. 

14 vastausta kirjoitukseen “Helppo joulusuklaa

 1. Ihanalta näyttää ja kuulostaa! Kivan simppeli ohje – tätä voisinkin tehdä! Tein muuten eilen oikein onnistuneesti viski-taatelikakkua, ja voi taivas että on hyvää! Monia ohjeitasi olen kokeillut eikä ikinä ole tarvinnut pettyä :)

 2. Zaida, koska olen kukkakaupassa töissä ja joulu on vuoden kiireisin sesonki, syön sitä mitä muut mulle tekee… Jos mulla olisi aikaa, niin toki tekisin itse kaikki syötävät, mutta nyt se ei ole mitenkään mahdollista. Vanhempien kotona syödään muutenkin paljon kasvisruokaa, joten joululaatikot on vegaanisia ja niiden lisäksi oon yleensä tehnyt etukäteen valmiiksi seitankinkun pakastimeen. Oon kyllä nyt vähän kyllästynyt siihen, joten luultavasti tilalle tulee jotain muuta seitania, tofua tai kasvispyöryköitä tms. Ja sitten paljon joulutorttuja, suklaata ja vihreitä kuulia :)

  En kyllä ota joulusta mitään stressiä, ja aika monesti on miehen kanssa tehty niinkin, että jos ei jaksa hullun työputken päätteeksi lähteä monen sadan kilometrin päähän joulunviettoon, maataan koko joulu sohvalla, syödään tortilloja ja tuijotetaan elokuvia. Käy se niinkin!

 3. Moi!
  Just mietin, että pitäisi tehdä tällaista joulusuklaata. Sä et oo varmaan ehtinyt saada inspiraatiota Fazerin joulusuklaasta (jos oon ymmärtänyt oikein että olet ollut vegaani jo tosi pitkään), mutta mun lempisuklaata ikinä ei-vegaaniaikoina oli just se piparinen ja hedelmäinen herkku. Ihanaa että laitoit ohjeen! Mietin, että jos lisäisi tuohon kaurakermaa tai jotain, tulisiko ”maitosuklaamaisempi”, mitä luulet voisiko toimia? Toki on varmasti namia tummanakin.

  1. No itse asiassa mä just haikailin kotona ääneen ton Fazerin joulusuklaan perään – muistan kyllä hyvin miltä se maistuu, vaikka en olekaan syönyt sitä yli kymmeneen vuoteen :D Siitä se inspiraatio oikeastaan lähti tähän.

   Jos tohon suklaaseen laittaa kaurakermaa, niin se kyllä vähän vaikuttaa ton suklaan ulkonäköön ja koostumukseen. Esimerkiksi Pirkan luomu tumma suklaa on aika miedon makuista, ja myös Lidlistä saa kaakaopitoisuudeltaan noin 40% olevia maidottomia suklaita. Vielä kun joukkoon lisää noi muut herkut, rusinat ja muut, niin menee varmasti myös maitosuklaan ystäville :)

 4. Tämä Joulusuklaa on palanen suklaataivasta ja silmät kiinni syötävää hekkua. Lisäksi se auttaa myös ajattelemaan positiivisemmin ;)

 5. Kommentoin blogiasi ensimmäistä kertaa, vaikka lukijana olen ollut jo pidempään. Tosi mukavaa lukea laadukasta ja visuaalisesti kaunista suomalaista vegaaniblogia. Saa ihania ideoita kasvisruokaa suosivan sekasyöjän ruokavalioon. :) Joulusuklaastasi ja kinuskikuulista juontui mieleeni idea, jota on pitänyt kokeilla jo pidempään: vegaaniset fudget. Olen valmistanut fudgeja kermasta, voista ja maitosuklaasta tähän tapaan http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/126476-fudget ja namit ovat aina saavuttaneet suuren suosion. En tiedä, mikä mahtaisi olla lopputulos, jos ”kinuskin” keittäisi kookoskermasta (johon ehkä lisäisi margariinia, tai ehkä jopa maapähkinävoita?) ja käyttäisi suklaana maidotonta tummaa suklaata. Mmmm… taidankin laittaa ainekset saman tien kauppalistaan ja edetä tuumasta toimeen!

 6. Hei, tässä juurikin joululahjalistaa väsäilen, ja ajatuksena olisi jotain joulusuklaita appivanhemmille tehdä. Mutta koska välimatkaa on enkä näitä voi heidän nähden tietenkään tehdä, minun olisi pakko tehdä suklaat ainakin 6 päivää ennen jouluaattoa.
  Mitä joulukarkkeja suosittelisit, sellaisia jotka parhaiten säilyvät tuon ajan. Ja sulaavatko nämä karkit huoneenlämpöisinä?

  Kiitos!

  1. Näissähän ei ole muuta kuin suklaata, joten se luonnollisestikin säilyy huoneenlämmössä :)

   Mulla ei oikeastaan ole kauheasti kokemusta makeisten säilyttelystä (koska eivät ne meillä koskaan säily paria päivää pidempään, ja ovat sitten jo mutusteltu parempiin suihin!), mutta viikon verran kyllä taitavat melkein kaikki säilyä (ainakin jääkaapissa).

   1. Selvä pyy!

    Kiitos vastauksesta, eiköhän ne sinne joulupäivään asti kestä. Täytyy vaan muistuttaa, että suklaiset herkut on ”valitettavasti” pakko syödä heti:p

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights