Lämmin punajuuri-savutofusalaatti

Punajuuri on ihanaa melkein kaikissa muodoissaan, paitsi rosollina. Se ei ole onneksi ikinä kuulunut perheemme jouluruokaperinteeseen, mutta tästä ihanasta lämpimästä salaatista voi hyvinkin tulla uusi hitti joulupöytään!


Persiljapestoa tulee reilummin kuin tähän ruokaan tarvitaan, mutta lopun voi käyttää seuraavana päivänä vaikka pastakastikkeena.

Lämmin punajuuri-savutofusalaatti

Pääruoaksi kahdelle, lisukkeeksi useammalle syöjälle

 • noin 600 g punajuuria
 • oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria
 • 1 pkt kylmäsavustettua tofua
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 0,5 tl savupaprikajauhetta
 • 1 puntti rucolaa
 • kourallinen saksanpähkinöitä
 1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi punajuuret. Levitä punajuuret uunipellille ja valuta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista punajuuria noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat läpikotaisin pehmeitä. Kypsymisaika vaihtelee sen mukaan, kuinka isoja paloja punajuurista leikkaat!
 2. Kun punajuuret ovat lähes kypsiä, kuutioi savutofu. Kuumenna pannulla öljy ja lisää joukkoon savupaprikajauhe. Lisää tofukuutiot pannulle ja paista, kunnes niissä on kaunis ruskea pinta. 
 3. Kokoa salaatti lautaselle. Valuta päälle pestoa ja tarjoa heti. 

Auringonkukansiemen-persiljapesto

 • 1 ruukku persiljaa
 • 0,5 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä (esim. Risenta)
 • noin 1,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • 1 rkl sitruunamehua
 • suolaa
 1. Soseuta kaikki aineet sauvasekoittimella. Lisää suolaa ja öljyä maun mukaan. (Reilusti suolaa on parempi kuin liian vähän pestoissa, sanon minä)
Tämä salaatti oli kyllä niin herkkua, että tätä tulee taatusti tehtyä monta kertaa uudestaan – muulloinkin kuin jouluna! :)

26 vastausta kirjoitukseen “Lämmin punajuuri-savutofusalaatti

 1. Mitenkäs musta tuntuu, et persilja on tällä hetkellä oikein joku trendiyrtti, sitä tuntuu olevan joka paikassa? Mutta ei haittaa, sehän on herkkua! Ja niin varmasti myös tämä salaatti, kiitos joluisesta vegaaniohjeesta!

 2. Katri, mä en ole huomannutkaan! Kiva olla kerrankin jossain asiassa trendien aallon harjalla ;)
  Persilja on kyllä hyvää, ja niin monikäyttöistä!

 3. En ole ikinä lukenut ruokablogeja, mutta tähän jäin koukkuun… Tillikuminatofua on tullut tehtyä jo pariin otteeseen (taivaallista!) ja ne piparitaikinatryffelitkin kertaalleen. Tätä pitää koittaa kanssa hetimiten! Tykkään siitä, miten reseptisi ovat helppoja ja melko nopeita – ei tule laitettua jarruja päälle heti kun on lukenut ainesluettelon. Kiitos! :)

 4. Nam! Täytyypä koettaa vaikka marinoimalla tofun tuossa pestossa. :) Punajuuria parempaa ei tällä hetkellä olekaan – paitsi uunijuurekset in general. <3

 5. Pakko oli tulla kommentoimaan vielä uudelleen – loistavaa oli tämäkin ja jopa sisko tykkäsi! Hän ei yleensä pidä tofusta tai mistään soijatuotteista. :)

 6. Helpolla ja tosi hyvää! Kiitos tästä(kin)! Seuraavaksi menevät kokeiluun ”bountyt”, ainekset jo ovat kaapissa odottamassa.

 7. Söimme tätä juuri lauantailounaaksi ja aivan järjettömän hyvää oli! Teen toistekin. Laitoin pestoon teelusikallisen suolaa ja se oli minun makuuni hieman liikaa, puolison mielestä just hyvä. Elämäni ensimmäinen tofua sisältävä resepti, jonka mausta todella pidin, kiitokset!

 8. Ihanaa, että tämä on jo maistunut noin monelle! Erityisen kiva kuulla, että tofukammoiset on saatu käännytettyä ;)

 9. Mukavan kuuloinen resepti. Pähkinät täytyy jättää pois allergian takia, toivottavasti ei muuta makua kovasti. Jos tätä tekis joulupöytään, niin mitä luulet, voisko salaatin tehdä edellisenä päivänä valmiiks ja lämmittää sit aattona vai kestääkö annos uudelleenlämmitystä?

 10. Liina, pystytkö syömään siemeniä? Laita niitä pestossakin olevia paahdettuja auringonkukansiemeniä saksanpähkinöiden tilalle!

  Saalatin voi tehdä etukäteen niin, että paahtaa punajuuret edellisenä päivänä ja lämmittää ne sitten vaan uunissa uudelleen. Tofun paistamiseen ei mene juurikaan sen kauempaa kuin lämmitämiseenkään, joten se kannattaa paistaa sillä aikaa kun punajuuret lämpenee uudelleen. Pestonkin voi tehdä edellisenä päivänä; lisää vaan vähän öljyä joukkoon ennen tarjoilua.

 11. Heippa! Kiitos loistavasta ohjeesta, oli helppotekoinen ja erinomaisen hyvää. Maistui myös jääkaappikylmänä, hiukan vaan rucolat tietenkin nuupahti, mutta ei se niin justiin =D

 12. ”Makkaraa!?” sanoi mies, kun ekan kerran savutofua maistoi ;) Aivan mahtava resepti!

 13. Hyvää, kiitos kivasta reseptistä! Punajuuret kutistuivat hauskasti uunissa – kilosta punajuuria tuli sopiva annos kolmelle hengelle. Punajuuret voi myöhemmin lämmittää helposti ja nopeasti myös paistinpannussa, ei tarvitse uudelleen laittaa uuniin, jos ei muuten lämmitä uunia. ;-)

 14. Tehtiin tätä uudenvuoden aaton juhlintaan. Rucolaa ei löytynyt, mutta korvasin sen pinaatin lehdillä, ja saksanpähkinöitä ei ollutkaan (mies oli kaikessa hiljaisuudessa napsinut koko pussin:D) niin ne korvasin kurpitsansiemenillä ja hasselpähkinöillä. Mutta aivan taivaallinen tuo punajuuri-savutofu-pesto-yhdistelmä! Ja hyvää uutta vuotta!

 15. Olipa tosi hyvää. Tytär teki jouluaattona. Musta taitaa tulla nyt vakituinen vieras sun blogisivuilla. Kasvisruoka kiinnostaa mut itsellä ei mielikuvitusta ja oon pitänyt vaikeana ja työläänä tehdä. Mut olikin helppoa.

 16. Täälläpäin ei persiljaa myydä ruukuissa, paljonkohan tuo ruukullinen on suunnilleen grammoissa?

  1. Heippa, en valitettavasti osaa sanoa. En ole koskaan mitannut. Mutta ei se tässä ole niin justiinsa, sellainen puntti/kourallinen tms on ihan hyvä mitta. Voit toki myös googlettaa yrttiruukkujen kuvia, jos siitä saa jotain osviittaa.

 17. Kiitos, tuli ihan super hyvää salaattia! Lisäksi ihanan helppo resepti. 👍

 18. Vau, ihastuin tähän yhtä paljon kuin aiemmat kommentoijat <3 Tämä voisi hyvin olla hittiresepti, saisi vaan enemmän näkyvyyttä jotenkin 🤔

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights