Appelsiini-porkkanasmoothie

Kyllähän sitä uutta Vitamixia täytyi päästä testaamaan myös smoothieiden tekoon. Toimii!

appelsiiniporkkanasmoothie

On kyllä mahtavaa että saa aikaiseksi silkkisen sileää smoothieta parissa sekunnissa, kun on vuosikausia tapellut tehottoman sauvasekoittimen ja huonojen tehosekoittimien kanssa. Voi olla, että minustakin tulee Vitamixin myötä smoothieiden suurkuluttaja, sen verran kätevästi sillä saa kaikkea kivaa aikaiseksi :)

Tämän smoothien voi toki tehdä muillakin vempeleillä, jos kotoa ei löydy Vitamixia.

Appelsiini-porkkana-inkiväärismoothie

 • 1 iso appelsiini
 • 2 porkkanaa
 • pieni pätkä inkivääriä
 • vettä (ja jääpaloja)
 1. Harjaa porkkanat juuresharjalla. Kuori appelsiini ja inkivääri.
 2. Blendaa aineet sekaisin.
 3. Lisää vettä, kunnes koostumus on sopiva.

23 vastausta kirjoitukseen “Appelsiini-porkkanasmoothie

 1. Voi Vitamix! Mulla on kelpo, pari vuotta sitten ostettu tehosekoitin (Kenwood, http://hosuli.blogspot.fi/2011/09/kenwood-tuli-taloon.html), mutta eihän sitä voi edes verrata Vitamixiin. Tuon ostoksen aikoihin ei ollut varaa parempaan. Nyt olisi, mutta en viitsisi luopua toimivasta vempeleestä uuden takia. Vaikeaa tämä elämä ensimmäisessä maailmassa. :D

  Ihan hyvin Kenwood on onneksi toiminut – erityisesti siihen nähden, että se on ollut käytössä melkein joka päivä. Mutta esimerkiksi porkkanoiden kanssa voisi tehdä tiukkaa, ellei niitä pilkkoisi pieniksi.

  1. Jos ei muuta, niin ainakin tuo Kenwood näyttää paljon paremmalta kuin Vitamix ;)

   Oon tainnut täällä aikaisemmin kirjoittaa joskus, että saatiin pari vuotta sitten joululahjaksi OBH Nordican Chilli-sarjan tehosekoitin, ja se oli kyllä ihan paska vehje. Se ei sekoittanut kunnolla yhtään mitään ja se ruostui pohjasta alle puolessa vuodessa.

   1. Joo, ulkonäkö lienee Vitamixin ainoa huono puoli. :) OBH Nordican tehosekoittimia onkin haukuttu paljon. Onnetonta.

 2. Porkkana, appelsiini ja inkivääri toimii tosi hyvin yhdessä. Itsekin olen tehnyt vastaavaa smoothieta. Onneksi kohta on kesä ja torit taas pullollaan tuoreita vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. :)

  Viimeaikoina olen tehnyt paljon itsepuristettuja mehuja, mutta voisi alkaa tekemään taas smoothieta pienen tauon jälkeen. Vitamix on nopeampi puhdistaakin kuin mehustin. :)

  1. Mä en oikeastaan koskaan juo mitään mehuja – mun mielestä ne on aika turhaa tavaraa. Smoothieissa on se hyvä puoli, että hedelmien ja vihannesten kaikki osat tulee käytettyä eikä kuidutkaan mene hukkaan.

 3. Kiitos inspiroivasta blogistasi! Saan sekä kirjoistasi että postauksistasi aina jotain uutta hyvin epäortodoksiseen ja ei-vegaaniseen kasviskokkaamiseeni. Nyt meni Vitamix tilaukseen, appelsiini-porkkanasmoothiesi oli niin täydellisen houkutteleva.

 4. Mmmm.. ihanan kuuloinen smoothie! Kiitos! Mä teen nykyään tosi usein smoothieita, tulee syötyä paljon enemmän vihreääkin kuin ennen. ;) Mutta tuo Vitamix, voi kateus! Mä satsasin just mehustimeen, itse kun tykkään mehuista ja odotan kovasti että pääsen värkkään kaikkia terveysmehuja. :)

  1. Mun näkemyksen mukaan mehut eivät ole erityisen terveellisiä; mehustamalla vihanneksista ja hedelmistä jää käytännössä jäljelle niiden sokeri. Hedelmäsokeri ilman kuituja on ihan yhtä vähän terveellistä kuin tavallinen valkoinen sokeri.

   Tietysti jos niitä mehuja haluaa juoda ihan muuten vaan, niin ei siinä mitään. Mutta mitään erityisen terveellistä niissä ei mun mielestä ole. Smoothiet tai hedelmät/vihannekset sellaisenaan olis parempi vaihtoehto.

    1. Täällä on pari ihan mielenkiintoista juttua aiheesta:

     http://www.latimes.com/news/nationworld/nation/la-sci-juice8-2009nov08,0,1821402.story?page=1

     When fructose is eaten in a piece of fruit, it enters the body slowly so the liver has time to convert it into chemical energy. But a single glass of apple juice has the fructose of six apples.

     ”If you overdose on fructose in a liquid, the liver gets overwhelmed,” Lustig said. As a result, he said, the fructose turns to fat. ”Eating fruit is fine. Drinking juice is not.”

     Ja http://www.naturalnews.com/027853_fruit_juice_sugars.html

     A piece of whole fruit is rich in fiber, antioxidants, and other vital nutrients that work in conjunction with one another to nourish the body. Most fruit juice has been stripped of all these things during processing, rendering a juice that is high in sugar but low in nutrients. A glass of commercial apple juice, for instance, has six apples’ worth of fructose and none of the fiber and pulp that helps to properly assimilate that sugar into the body. The result is an overload of sugar that floods the liver, increasing the risk of diabetes and heart disease.

     Toki noissa jutuissa puhutaan lähinnä teollisista mehuista, mutta jos kotonakin on mahdollista surauttaa sekaisin koko hedelmä tai syödä se sellaisenaan, niin en näe mehustamisessa mitään järkeä. Mutta minä en olekaan mikään ravintoasiantuntija, enkä halua puuttua siihen mitä kukakin syö.

 5. Appelsiinin, porkkanan ja inkiväärin liitto on suorastaan klassinen! Yksi lempparini smoothieista :) Ja Vitamix on ehdoton ykkönen!

   1. Ikään kuin noissa mainitsemissasi artikkeleissa tahallaan halutaan sivuuttaa se fakta, että puristetussa hedelmämehussa on ihan samat vitamiinit ja kivennäisaineet kuin hedelmässä muutenkin? Tottakai kuitu jää sinne hedelmälihaan, elikkä siitä ei ole hyötyä jos juo pelkän mehun. Mutta, no, mihin lähteisiin kukakin haluaa tukeutua ja kuka harrastaa millaistakin mediakriittisyyttä :)

    1. No en minäkään niin sanonut, etteikö mehuissa olisi vitamiineja. Mutta et sinäkään varmasti ole eri mieltä, että on parempi syödä hedelmiä kuin juoda mehua? Vai onko sulla linkittää joku tieteellisesti pätevä tutkimus, miksi mehu olisi parempi?

     Sanoinkin, että nuo artikkelit olivat ”mielenkiintoisia”, eikä koko totuus asiasta. Enkä esimerkiksi minäkään laittaisi virvoitusjuomia ja mehuja samalle viivalle kuten tuossa toisessa artikkelissa, mutta jos nyt vielä väännän rautalangasta:

     Hedelmä on parempi kuin mehu. Mehu on parempi kuin limsa. Jos voit valita, syö mieluummin hedelmät hedelminä tai surauta ne smoothieen mieluummin kuin puristat mehuksi.

    2. Kommenttia alla olevaan.
     Ei pidä hikeentyä. Olet kokonaan missannut pointin.
     Kiinnitin huomiota vain ja ainoastaan siihen väitteeseen, että hedelmästä puristettu tuoremehu vastaisi ravintoarvoiltaan pelkkää sokerivettä. Kirjoitit:
     ”mehustamalla vihanneksista ja hedelmistä jää käytännössä jäljelle niiden sokeri.” Jos elikkä kun se ei tasan tarkkaan pidä paikkaansa vaan mehu sisältää paljon arvokkaita vitamiineja ja kivennäisaineita, kannattaa olla varovainen väitteissään. Joku lukijoistasi saattaa pitää sinua ihan ravintoguruna ja sokeasti uskoa ihan kaikkeen mitä kirjoitat?
     Muuten oikein kivoja reseptejä sinulla.
     Hyvää kevään/talven jatkoa.

    3. En minä hikeentynyt, ei hätää! Herne oli vasta puoliksi matkalla nenään.

     Oletan, että mun lukijat ovat fiksua porukkaa, eivätkä lue mitään mun kirjoituksia yleispätevinä totuuksina. Enkä koe, että mulla on myöskään mitään vastuuta asiasta, koska en esiinny täällä minään ravitsemusasiantuntijana – päinvastoin. Puhun täällä ihan varmasti jatkuvasti läpiä päähäni ;) Tässä nyt oli varmasti väärinkäsitys kummankin puolelta, lähinnä sen takia, että ilmaisin itseäni huonosti.

     Kevään jatkoja sinnekin!

 6. OI onnekas,minä edelleen sinnittelen KitchenAidillä,joka on ihan ok mutta ei kuitenkaan mitään Vitamixiin verrattuna.Kerran tein samantapaista suklaapähkinätahnaa kuin sinä alempana mutta blenderillä ei sitä voinut tehdä joten tein sitä monitoimikoneessa ja kyllä se vaan jäi rakeiseksi…

  1. Jael, toisaalta esimerkiksi maapähkinävoihin se rakeisuus sopii aivan hyvin. Nutella ehkä kuitenkin on kivempaa ihan sileänä :)

 7. Jos on luotettavaa, mutta kohtuuhintaista sauvasekoitinta vailla, niin en voi muuta kuin suositella Bamixia. Sileää jälkeä ja nopeasti! Laadusta jotain kertoo sekin, että koneella on 25 vuoden takuu ja mm. oma mummini tekee sosekeitot yhä omalla Bamixillaan, joka on tullut hänelle joskus 70-luvulla :D

  1. Kiitos vinkistä! Sauvasekoitin pitäisi kyllä (taas) uusia, ehkäpä voisi investoida tohon Bamixiin, koska oon siitä aikaisemminkin kuullut hyvää. Kaikkea ei kuitenkaan ole järkeä sekoittaa Vitamixillä, kun sauvasekoittimen kanssa säästyy myös ylimääräiseltä tiskiltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights