Mämmi-suklaamuffinssit

Palmusunnuntain kunniaksi leivoin muffinsseja aamiaiseksi. Nam!

mammimuffinssit

Nämä muffinssit eivät maistu kovin paljon mämmille, mutta siitä tuli näihin levonnaisiin aivan erityisen mehevä koostumus. Jos haluat, voit lisätä taikinaan myös suklaa- tai mantelirouhetta. Lisää silloin hiukan myös nesteen määrää.

Taikinasta tulee 6 kpl pieniä muffinsseja. Jos haluat kokonaisen muffinssipellillisen näitä herkkuja, tee taikina kaksinkertaisena.

Mämmi-suklaamuffinssit

6 kpl

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,25 dl rypsiöljyä
  • 0,75 dl kasvimaitoa
  • 1 dl (sokeroitua) mämmiä
  1. Sekoita kuivat aineet yhteen.
  2. Lisää joukkoon rypsiöljyä ja kasvimaito. Kääntele lopuksi mämmi taikinan joukkoon.
  3. Vuoraa muffinssipelti paperisilla muffinssivuoilla. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 18 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.

9 vastausta kirjoitukseen “Mämmi-suklaamuffinssit

  1. Vau – tämä ohje kuulostaa siltä että se on joko tosi friikkiä tai tosi hyvää. Pitänee testata, ostin just paketin mämmiäkin.

    1. Ei maistu yhtään friikiltä, vaan mehevältä suklaamuffinssilta :)

      Mämmipakkauksen pohjassa näytti muuten olevan keksiohje, johon tulee mämmiä ja Marianne-rouhetta. Minttusuklaa ja mämmi kuulostaa lähtökohtaisesti jopa mun korvaan vähän oudolta, mutta toisaalta, mikä ettei!

  2. Hei, sullahan on muuten järkevän kokoisia ohjeita monesti!! t. sinkkuasuja, joka kuskasi tänäänkin ylijäänyttä kääretorttua lapsuudenkotiinsa

    1. Joo, meitäkin on yleensä vain kaksi syömässä, niin ihan turhaan tekee mitään älyttömiä satseja :)

  3. Mmm… Näyttävätpä hurjan hyviltä! Munkin on pitänyt testailla jotain mämmi-suklaaleivonnaista, joten kiva kuulla että toimivat! Jos maltainen olut sopii suklaaleivonnaisiin, niin miksei mämmikin. :)

  4. Testattiin näitä. Aluks ei jotenki iskenyt, mutta sitten ne alkoi maagisesti maistua paremmilta. Loppujen lopuksi oli tosi hyviä. :) Tungettiin vähän suklaanpaloja sekaan.

  5. Mä testasin ne mämmi-marianne pikkuleivät! Oli hyviä, maistuivat lähinnä mariannelle. Tein myös testierän ilman mariannea, niistäkin mämmipikkuleivistä mämmin maku maagisesti katosi uunissa ja jäljelle jäi vain rukiinen vivahde.

    Jos mämmiä on jäänyt tuokkosen pohjalle reilummin, suosittelen kokeilemaan mämmileipää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights