Gluteenittomat banaanipannukakut

Maistuisiko gluteenittomat, proteiinipitoiset ja vegaaniset pannukakut, jotka vieläpä maistuvat hyvältä? Minullekin! Tästä taisi tulla meillä sunnuntaiaamujen uusi kestohitti.

banaanipannukakut

En mitenkään erityisesti välttele gluteenia, mutta en minäkään ihan joka päivä syö vehnäjauhoja. Peruspannareillekin on sitä paitsi ihan kiva välillä keksiä jotain vaihtelua! Banaanipannarit upposivat myös perheen sekasyöjälle, joka ei olisi osannut arvata mitä ne sisältävät. Kikhernejauhoista jää helposti ruokiin hieman kitkerä maku, mutta nämä eivät maistu kikherneelle ollenkaan. Suosittelen!

Käytin pannareissa nesteenä hasselpähkinämaitoa, mutta muutkin kasvimaidot käyvät. Hasselpähkinän maku sopii erinomaisesti tähän reseptiin, mutta jos hasselpähkinämaitoa ei löydy, suosittelen manteli- tai soijamaitoa.

Gluteenittomat banaanipannukakut

noin 12 muhkeaa pikkupannukakkua

 • 1 banaani
 • 3 dl kikhernejauhoja
 • 1 rkl No Eggiä*
 • 1/4 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl sokeria
 • 0,5 tl vaniljauutetta
 • 2,5-3 dl hasselpähkinämaitoa
 • rypsiöljyä paistamiseen
 1. Muussaa banaani haarukalla.
 2. Yhdistä toisessa kulhossa kikhernejauhot, No Egg, leivinjauhe ja sokeri.
 3. Sekoita banaanin joukkoon vaniljauute ja hasselpähkinämaito.
 4. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Taikina saa olla melko paksua – lisää nestettä tarvittaessa.
 5. Paista pannukakut lettupannulla kummaltakin puolelta kauniin väriseksi.
 6. Tarjoa vaahterasiirapin ja banaaniviipaleiden kanssa. Pannukakut ovat parhaimmillaan mahdollisimman pian paistamisen jälkeen syötyinä!

*No Eggiä saa esimerkiksi Vegekaupasta, hyvinvarustetuista ruokakaupoista, ekokaupoista ja luontaistuoteliikkeistä. Se ei kuitenkaan ole ihan välttämätön tässä reseptissä, koostumus on hyvä ilman No Eggiäkin!

25 vastausta kirjoitukseen “Gluteenittomat banaanipannukakut

 1. Hei, voikohan No Eggin korvata jollain? :) Aika harvoin sitä kaapista löytyy.

 2. Näyttävätpä hyviltä ja kuohkeilta! Pitääkin testata kikhernejauhoja pannukakuissa. Oon toistaiseksi käyttänyt niitä vaan suolaisissa ruuissa.

  Pähkinämaidot on ihan parhaita lättyjen, pannukakkujen ja oikeastaan kaikkien makeiden leivonnaisten pohjana. Kookosmaitokin toimii. Ja kookosöljy paistamisessa, nam.

  1. Vegekaupasta saa täällä Turussa hasselpähkinämaitoa litran purkeissa, ja myös ihanaa riisi-kookosmaitoa. Alprollahan on sitä hasselpähkinämaitoa vaan niissä pikkutetroissa, mikä on vähän harmi, koska se on parempaa kuin mantelimaito :)

 3. Näitä pitääkin testata ehdottomasti heti tänään. Mä olen tehnyt tavallisia banaani-pannareita, mutta tuo kikhernejauho onkin kiva idea.

 4. Voi vitsi, kiitos tästä reseptistä! Näin ruokaongelmaisena on ihan parasta, kun joku jaksaa kehitellä uusia viljattomia herkkuohjeita. Nää onnistui myös tosiaan ilman No eggiä, laitoin vaan tuplaten leivinjauhetta. Voisin kuvitella, et No eggin kanssa olis tullu vaan vähän kuohkeempia. Vaihdoin myös sokerin steviaan ja se toimi myös.

 5. Tehtiin näitä sunnuntaina, ja maku oli kyllä hyvä mutta rakenne jotenkin kuiva, mietin tuliko taikinaan suhteessa liikaa jauhoa. Kuinka paksua/ löysää taikinan siis pitäisi olla?

  1. Taikinan pitäisi olla sellaista, että sen saa kaadettua pannulle, muttei kuitenkaan ihan lirua. Eli paksua lettutaikinaa. Vähän kuivempia nämä ovat kuin normipannarit, varsinkin jäähtyessään. Lämpiminä kuitenkin tosi meheviä!

 6. Aivan ihania lettuja!! Tein tänään aamupalaksi, laitoin puolet mung-papujauhoa, jolloin taikinasta tuli kivan keltaista. Lisäksi laitoin banaania tuplasti ja jätin sattumia sekaan, koska tykkään. Jaa niin kohotin teelusikallisella soodaa ja lorauksella etikkaa. Tarjoilin pannareita itselleni soijapapuhummuksen kera. Lopputaikinan maustoin vielä kaakaojauholla ja sain jälkkärilättyjä!

  Hmm, nyt kun katson asiaa, niin näyttää sille että tyylilleni uskolliseni modailin ohjetta aika reilusti. Mutta kiitos tärkeimmät jutut eli proteeiinipitoiset, herkulliset banaanipannarit säilyivät? Elinalle ideasta!

  1. Kuulostaa jännältä – banaania suolaisissa lätyissä :) Mungpapujauhoja en olekaan koskaan testannut, mistä sellaista saa ostettua?

 7. Tein näitä eilen iltapalaksi, ja ihan hyviä tuli. Normilättyihin verrattuna maku oli hiukan ”terveellinen”, mutta lapsetkin söivät tyytyväisinä hillon kanssa. Kiitos ohjeesta!

  1. Sokerin ja vaniljan määrää lisäämällä saa mausta vielä modattua vähemmän terveellisen makuista. Käytitkö nesteenä hasselpähkinämaitoa? Se teki pannareiden makuun ihan eri säväyksen verrattuna esim. soijamaitoon.

   Mutta kiva kun kelpasivat lapsillekin :) Ei nämä tietysti ihan vehnäjauhopannukakkujen veroisia ole, mutta jos haluaa vaihteeksi jotain terveellisempää, niin nämä on todella hyvä vaihtoehto.

   1. Perheeseen kuuluu pähkinäallergikko, joten hasselpähkinämaitoa en valitettavasti voinut käyttää. Täytyy ensi kerralla lisätä hiukan vaniljaa.

 8. siitos siitos tosi paljon reseptistä!

  Näistä tuli ihan sairaan hyviä! Laitoin sekaan hieman lisää banaaneja, ja korvasin osan kikhernejauhoista tavallisilla vehnäjauhoilla. Ja nesteenä toimi kauramaito. Siis tästä lähtien kyllä banaani ja kikherne jauho tulee pysymään minun lettu/pannukakku taikinassa :D Ihana rakenne ja maku.

 9. Löysin mung-papujauhetta Asian Marketista, sattui käteen naurettavaan hintaan alekorista. Maku on mukava :)
  Ainesosina on vain ”green beans” eikä mitään muuta ja tuote on valmistettu Thaimaassa, 400g pussi.
  Tarkkailkaapas etnisten kauppojenne hyllyjä, Tampereella asuville suosittelen Tullintorin aasialaiskauppaa, siellä näytti olevan muitakin papujauheita.

 10. Nyt täytyy sanoa kiitos! Olen toki tehnyt kikhernejauhoista muutakin ihan maistuvaa, mutta tässä on kyseessä todella hyvä resepti. Ei ikinä arvaisi että kikherne ja banaani yhdessä loihtivat tällaiset pannarit. Tein nämä ilman No Eggiä soijamaidolla ja hyvin onnistui. Taikina turposi vähän pidempään ja nestettä tuli sitten lisättyä. Mutta siis, tämä ohje jää ehdottomasti käyttöön pannariohjeiden parhaimmistoon :)

 11. Mahtava ohje. Mulla sattui olemaan mantelijauhoa kun taas kikhernejauhoa oli aika vähän, niin laitoin 2 dl kikhernejauhoa ja 1 dl mantelijauhoa. Hyvää näinkin!

 12. Ihania olivat! Maistuvat tietty vähän erilaisilta kuin vehnäjauhoista tehdyt, mutta samalla täyttävyysastekin oli gramjauhoista tehtynä ihan eri luokkaa. Vaniljauute oli loppu niin korvasin kanelilla ja maitona käytin mantelimaitoa. Täytyy ehdottomasti testata tuota hasselpähkinämaitoa ja ehkä vielä kookosmaitoakin. :)

 13. Olen tehnyt tällä reseptillä pannukakkuja jo monta vuotta. Ensimmäiset kakut alkavat olla aivan homeessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights