24h Helsingissä

Kävin kokeilemassa, kuinka monessa paikassa ehtii syödä vuorokauden aikana.

helsinki1

Vietin teini-ikäisenä paljon aikaa Helsingissä. Pääkaupungilla oli tarjota kaikkea sellaista, mitä ei kymenlaaksolaisessa pikkukylässä ollut. Ravasin säännöllisin väliajoin Viiskulman levykaupat läpi ja VR:n makasiineille avattu Ruohonjuuri oli parasta, mitä aloitteleva vegaani saattoi kuvitella. Sitten muutin Turkuun ja aloin pitää Helsinkiä ärsyttävän kiireisenä ja tunnelmaltaan epämiellyttävänä enkä juurikaan käynyt siellä muuten kuin näyttämässä nenääni ulkona rautatieaseman ja lentokenttäbussin välillä. Viime vuosina Helsinkiin on kuitenkin tupsahdellut vaikka mitä ihania ruokapaikkoja. Pidän tällä hetkellä Turun ravintolatarjontaa vähän väljähtyneenä, mutta parin tunnin junamatkan päässä onneksi odottaa herkut syöjäänsä!

1. Rulla

Rullaa suositeltiin minulle Chocochilin Facebook-sivuilla, joten suuntasimme sinne ensimmäiseksi pienelle välipalalle ennen illallista. Pari rullaa ja lasi skumppaa oli tarjouksessa 10€. Loistava välipala! Vegaanivaihtoehdot vaihtelevat päivittäin, ja tällä kertaa tarjolla oli avokado-porkkanarullia, mutta täytevaihtoehdoissa on myös esimerkiksi tofua ja sieniä. Oikein maukas setti. Rulla oli myös yllättävän viihtyisä paikka, vaikka sijaitseekin kaupassa. Taidan olla vähän hipsteri, kun siellä soi vielä mun lempimusiikkiakin.

http://www.rulla.fi/

rulla

 

2. Krog Madame

Ykkösvaihtoehto ruokapaikaksi olisi ollut Chef & Sommelier, mutta koska se on heinäkuun kiinni, päädyimme Krog Madameen. Jo pöytää varatessa sain t o d e l l a ystävällistä palvelua ja paikan päällä tarjoilija oli selvästi miettinyt valmiiksi mitä vegaanille löytyy listalta. Alkuruoaksi söin muutamia tapaksia (paahdettuja pitaleipäpaloja ja tomaattidippiä sekä oliiveja) ja pääruuaksi kikhernetaginea ja limecouscousta. Ja tiedättekö mikä saa vegaanin onnelliseksi ravintolassa? Kunnollinen jälkiruoka! En kestä niitä iänikuisia hedelmäsalaatteja, mutta Madamesta löytyi listalta ihan sellaisenaan vegaaninen jälkkäri, eli sitruunasorbettia, granattiomenalimoncelloa ja kuohuviiniä. Nam!

Pääruoka sinällään ei ollut mitään tajunnanräjäyttävää, mutta hinta-laatusuhteeltaan aivan pätevää ruokaa, jota oli vielä niin älyttömästi, että olisin syönyt satsista kolme päivää. Madamesta on kuulemma joskus saanut myös vegaanista cashewpähkinälasagnea, joka kieltämättä kuulosti aika herkulta.

http://madame.fi 

krogmadame

 

3. Johan & Nyström

Kanavarannasta löytyy oiva paikka kahvihifistelijöille ja raakakakkujen ystäville. Espressoa ja vegaanista snickerskakkua, anyone?

http://johanochnystrom.se/fi/

johannystrom

 

3. Fafa’s

Maoz falafel on lempipaikkojani Hollannissa, mutta Fafasin falafelit olivat kyllä vähintään yhtä hyviä. Listalle on merkitty selkeästi vegaaninen falafelvaihtoehto ja se oli kyllä herkkua! Pitaleivän välissä oli päältä rapeita ja sisältä pehmeitä falafeleja, salaattia, hummusta ja tahinikastiketta. Tällä lähtee kyllä isompikin nälkä.

http://fafas.fi/

fafas

 

4. Kippo

Roban Fafasista voikin lyllertää suoraan toiselle puolelle katua jälkkärille. Kipon jogurttijäätelöt saa myös soijaversiona, kolmessa eri koossa ja haluamillaan täytteillä. Ihanan raikasta, sopivan makeaa ja oikeastaan kaiken kaikkiaan aika täydellinen jälkiruoka.

http://www.kippoyogurt.com/

kippo

 

5. Kombo Winebar & Kitchen

Muistatteko kun kirjoittelin taannoin Ekowinen ihanasta luomuproseccosta? Ekowinen viinejä saa myös tästä sympaattisesta, vastikään avatusta viinibaarista. En olisi varmasti omatoimisesti päätynyt Kurviin pieneen viinibaariin, mutta onneksi Ekowinen Henri ehdotti tapaamista viinin ja tapasten kera. Kombossa ei hienostella viinin kanssa pikkurillit pystyssä, vaan nautiskellaan juomasta ja hyvästä ruuasta. Ja hyvää se ruoka olikin! Tapaslautaset kootaan asiakkaan toiveiden mukaan, ja vegaanisen tapaslautasen sisältö vei kyllä kielen mennessään. Lautaselta löytyi ihan täydellisesti kypsennettyä munakoisoa ja hummusta, farinata-tyyppistä kikherneleipää ja grillattua kesäkurpitsaa, keksejä paprika-pähkinätahnalla ja maukasta salaattia. Ja tietysti ne ihanat luomuviinit! Syömisen lomassa oli mielenkiintoista kuulla Henriltä tarinoita pienistä viininviljelijöistä, viininvalmistuksesta ja työharjoittelusta viinitilalla.

Suosittelen kyllä lämpimästi, että otatte keskustasta metron tai raitiovaunun alle ja kipaisette Kurviin. Ovella odottaa karvainen portinvartija Kiko ja sisällä taatusti hyvä palvelu.

https://www.facebook.com/Kombowinebar

kombo

P.S. Pari muuta Helsinki-tärppiä löytyy arkistosta tagilla Helsinki.

18 vastausta kirjoitukseen “24h Helsingissä

 1. Kiitos paljon, kun jaat näitä vinkkejä blogissasi! Tuntuu hassulta, kun itse asuu Helsingissä, mutta silti ei tiedä, eikä ole koskaan käynyt näissä paikoissa.. Ei tullut mieleenkään, että esim. Kiposta saisi vegaanista jugurttijäätelöä! Täytyypä mennä testaamaan! :) Ihanaa! :)

  1. Kiva jos löysit uusia vinkkejä! :) Kipon soijajogurttijäätelöstä on ollut aikaisemmin juttua esim. Chocochilin Facebook-sivuilla, joten sitä kannattaa seurailla tällaisten pikkuvinkkien toivossa!

 2. Oli tarkoitus mennä tänään Dodon kahvilaan lounaalle, mutta jogurttijäätelö vetää kyllä kovasti suuntaansa :) Tämä postaus taisi mullistaa loppuloman kun Kombostakaan en ole ennen kuullut. Ymmärsinkö oikein, että paikan päältä pitäisi löytyä vegaanisia vaihtoehtoja ilman erityisjärjestelyjä? Ex tempore-ruokailuun sopivia paikkoja saisi olla enemmänkin.

  Chef&Sommelierissa olen juhlistanut erinäisiä tilaisuuksia kolmesti ja sienikaudella oli ehkä parhaat ruoat. Olisin voinut joku kerta mennä sen sijaan Farangiin uudestaan, mutta Chef& Sommelier on tunnelmaltaan paljon lämpimämpi, intiimimpi ja henkilökunta ystävällisempää.

  1. Juu, kyllä sieltä varmasti aina löytyy vaihtoehtoja! Kombossahan ei ole varsinaista ruokalistaa, vaan tapaslautanen järjestetään omien toiveiden mukaan.

   Täytynee ajoittaa tuo C&S -retki syksylle. Sieniherkut kuulostaa houkuttelevalta!

 3. Kombo on tosiaan ihan huippu! En ollu kuullut Kombosta vielä mitään muutama viikko sitten, mutta eksyin sinne vahingossa yhtenä iltana etsiessäni paikkaa mistä saisi ruokaa klo 22 jälkeen. Olin aivan varma, ettei sieltä(kään) löytyisi ruokaa eikä etenkään mitään vegaanista, mutta ystävällinen kokki tiedusteli nälkäni astetta ja hetkeä myöhemmin eteeni tuotiin tajunnan räjäyttävä annos mitä ihanimpia vegaanitapaksia. Parasta ruokaa mitä olen Suomessa syönyt todella pitkään aikaan. Esimerkiksi parsaa sitruuna-laatuoliiviöljykastikkeessa sekä rouheaa muhennosta paahdetuista manteleista rapean munakoisoviipaleen päällä. Raikasta salaattia pavuilla ja granaattiomenalla, paahdettua leipää ja gazpachoa. Ja loistavat viinit siihen päälle. Palvelu todella rentoa ja ystävällistä.

 4. Oi miten ihania vinkkejä myös tällaiselle pääkaupunkiseutulaiselle kotihiirelle! Olinkin kuullut Kombosta, mut en osannut ajatellakaan, että se voisi olla noin vegaaniystävällinen. Kiitos!

 5. Kivoja paikkoja ehdit vuorokaudessa käydä. Entisenä Helsinkiläisenä ja Kymenlaakson pikkupaikkakunnalta lähteneenä meillä onkin yllättävän paljon yhteistä!

 6. Kiitos tasta, talta listalta tulee varmasti muutama testattua seuraavalla suomilomalla!

  1. Kivaa, jos tästä jutusta oli hyötyä :) Kunhan seuraava Helsingin-reissu taas koittaa, tulee sieltäkin varmasti uutta raportoitavaa!

 7. Kiitos vinkeistä! Olen menossa parin viikon päästä Helsinkiin ja nämä tulivat tarpeeseen. Ihmettelen miten Helsingissä ei ole enempää kasvisravintoloita, mutta näkäojään vegevaihtoehtoja löytyy hyvin monista paikoista.

 8. Tama tuli taydelliseen aikaan! Olemme menossa miehen kanssa Helsinkiin lomalle ensi kuussa ja piti etukateen alkaa tarkastelemaan mitka paikat on vegeystavallisia, kun mieheni ei vege ole. Kiitti!

 9. Ikävä ilmoittaa, mutta tuo Johan&Nyströmin Snickers-kakku ei olekaan vegaani, koska se sisältää hunajaa. Kävimme siellä vinkkisi johdosta Suomen kesälomareissullamme, ja kirjoitin paikasta ylistyksen HappyCow-sivustoille. Johon sain valitettavasti vastaukseksi kommentin toiselta jäseneltä:

  ”I agree the place has the best coffee in Helsinki and I was also told by the staff that all the cakes were vegan. But when I looked through the list of ingredients I found out -to my great disappointment- that the sea-buckthorn-cheesecake was actually the only cake without honey in it!

  I really liked the coffee and the sea-buckthorn-cheesecake but felt quite bad about the fact they had been telling customers all the cakes were suitable for vegans without finding out first what it actually means..”

  1. Kiitos tiedosta! Olen ollut tietoinen, että monesti noissa raakaleivonnaisissa käytetään hunajaa, mutta koska itse syön sitä kyllä, en ole erikseen tajunnut tentata asiaa.

 10. Koska hunaja on kuitenkin eläinkunnan tuote, ei sitä voida mainostaa vegaanisena ruoka-aineena. Todella ikävää jos joku Vegaani luottaa näissä asioissa väärään informaatioon ja joutuukin syömään ko. tuotteita tultuaan asiantuntemattoman henkilökunnan taholta harhaanjohdetuksi pidän asiaa valitettavana. En siis aio paikkaa ja sen tarjontaa kokeilla vaikka mielessä alkuun kävikin.

  1. En millään usko, että henkilökunta olisi tahallaan mainostanut tuotteita vegaaniseksi. Varmasti kyseessä oli vain ajattelemattomuus/tietämättömyys asiasta. Rakentavampaa on varmasti antaa palautetta – pelkkä boikotti kun ei koskaan muuta asioita parempaan suuntaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights