Paprikahummus

Ostin torilta halvalla viittä vaille ylikypsiä paprikoita, paahdoin ne uunissa ja sekoitin hummuksen joukkoon. Niin hyvää!

paprikahummus

En nykyään syö enää niin älyttömiä määriä leipää kuin joskus aikaisemmin, mutta sen sijaan nautiskelen sen syömisestä entistä enemmän. Mikään ei maistu paremmalta kuin itse tehty, uunituore leipä  (varsinkin, kun sitä ei syö joka päivä!) tai sitkeä ja hapan suomalainen ruisleipä. Vaikka ruisleipä onkin kotoisin aivan eri maailmasta kuin perinteinen hummus, toimivat ne yhdessä ihan mielettömän hyvin! Erityisesti tämä versio, jossa on makeaksi paahdettuja paprikoita, on ruisleivän kanssa ihan täydellinen kumppani. Paputahnat ovat muuten myös ihan loistavaa välipala-ainesta esimerkiksi porkkanatikkujen kanssa!

Perinteiseen hummukseen kuuluu tietysti myös tahini, mutta sitä ei sattunut nyt olemaan kaapeissa. Tahini sopii kuitenkin tietysti joukkoon mainiosti, mutta hyvää tulee ilmankin :)

Paprikahummus

 • 2 (suippo)paprikaa
 • 1 tlk kikherneitä
 • 1 valkosipulinkynsi
 • kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • suolaa
 1. Leikkaa paprikat puoliksi ja laita ne uunipellille kuori ylöspäin. Paahda paprikoita grillivastuksen alla 250 asteessa kunnes kuori alkaa mustua (noin 10 minuuttia). Siirrä paprikat kannelliseen rasiaan ja anna jäähtyä (rasiaan kerääntyvä kosteus helpottaa kuoren irrottamista). Kuori paprikat.
 2. Huuhtele ja valuta kikherneet. Soseuta kikherneet, paprikat ja valkosipulinkynsi sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljyä, kunnes hummuksen koostumus on sopiva. Mausta suolalla.

16 vastausta kirjoitukseen “Paprikahummus

 1. Jess! Kannatetaan! Hummus ruikkarilla on havaittu hyväksi – samoin paprika hummuksessa! Laiskan kokin versio – olen ostanut kaupasta, jopa Lidlistä etikkaliemeen säilöttyjä paprikan”nahkoja” ja niitä nakkailen joukkoon, kun teen hummusta. Myös muut ylijääneet uunikasvikset käyvät hyvin.

  1. Mä en itse niin hirveästi välitä niistä etikkapaprikoista, mutta toisaalta, ne kyllä voisi toimia hummuksen joukossa. Täytyypä testata!

 2. Paprikahummus onkin ihanaa,täällä sitä saa ihan kaupoistakin:) Paahdettu paprika antaa kivasti makua vaikka mille:)

 3. Nam! Hollannissa asuessani söin usein siellä myytävää punajuurihummusta, se oli myös superherkullista. (Jos haluaa joskus hifistellä, samettista hummusta saa poistamalla kuoret kikherneistä kiehauttamalla ne.:)

  1. Mä en punajuurihummukseen törmännyt Hollannissa vietetyn kuukauden aikana, mutta muuten siellä oli ihan pienissäkin perusruokakaupoissa tosi hyviä maustettuja hummuksia. Olispa täälläkin! :)

   Punajuurihummus on kyllä klassikko. Makeat jutut tuntuu toimivan hummuksessa mainiosti.

 4. Mun on pitkään pitäny tehdä Muhammaraa, mutta en ole edes tullut ajatelleeksi, että periaatteessahan aika lähelle pääsee lisäämällä paprikaa hummukseen. Mikäköhän varsinaisesti on paprikahummuksen ja muhammaran ero?

 5. Mulla taisi olla aukko sivistyksessä, koska piti ihan googlettaa mitä on muhammara ;) Näköjään siihen tulee myös ainakin saksanpähkinöitä ja murennettua leipää. Ei varmasti huonoa!

 6. Namm!! Miten hyviä vinkkejä. Nauroin ääneen kun luin punajuurihummuksesta.. Sitä siis seuraavaksi! Olen samaa mieltä että etikkasäilötyt paprikat ei ole juurikaan muuten hyviä, mutta kun lisää jotain makeaa niiden kera vaikkapa just hummukseen, toimii. Varmaan toki itsepaahdetut olis parhaimmat. Etelä-Euroopassahan paahtavat suoraan kaasuhellan tulen päällä…

  1. Taalla Hollannissa paahdan myos joskus suoraan kaasuhellan paalla paprikat :)

 7. Hyvää tuli mutta vaikka käytinkin kannellista astiaa niin kuorien irrotus paprikoista oli hankalaa. Vinkkejä?

  1. Sori kun kesti näin kauan vastata! Reissun jäljiltä en ole vieläkään ihan kärryillä mihin kaikkiin kommentteihin olen unohtanut reagoida ;)

   Paahda seuraavan kerran paprikoita vähän kauemmin, sen pitäisi auttaa! Mutta jos nyt jokunen kuorenpätkä jää paprikoihin kiinni, se ei tässä oo mitenkään vaarallista.

 8. Oi, tätä ohjetta pitää kyllä kokeilla joku kerta! Tämmöisenä ”sekakäyttäjänä” joudun häpeäkseni tunnustamaan etten ole koskaan edes maistanut hummusta. Tänään sitten kun tulin väsyneenä töistä kotiin ja huomasin että olen unohtanut aamulla ottaa pakkasesta ruokaa sulamaan, niin päätin tehdä pikaversion eräänlaista hummusta niistä aineksista mitä kaapista löytyi… Surautin sitten pikahummuksen kikherneistä, oliiviöljystä ja Pirkka Välimeren paprika-cashewpähkinätahnasta, ja kyllä oli hyvää Ruis Realin päällä! Kiitos inspiraatiosta, ennen en olis keksinyt laittaa leivän päälle muuta kuin margariinia! Hummusta täytyy ruveta harrastamaan jatkossakin! :)

 9. Paahdettu paprika on herkkua, mutta miksi ihmeessä niitä kuoria olisi tarpeen poistaa? Itse olen (silkkaa laiskuuttani) jättänyt tomaatti-paprikakeitossa kuoret poistamatta, ja hyvää on tullut. Enemmänhän siinä kuituja ja vitamiineja saa, kun vain soseuttaa kuorineen koko hoidon :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights