Kurkistus Chocochilin keittiöön

Olen tällä hetkellä matkalla Tallinnaan kylpyläreissulle pariksi päiväksi. Pääsette sillä välin vilkaisemaan, miltä näyttää meno ruokakuvien takana!

keittio5

Chocochilin blogikeittiö löytyy turkulaisesta kerrostalokolmiosta. Asumme vuokralla, joten keittiön ulkomuotoon ei ole itse päässyt vaikuttamaan. Minun kädenjäljelläni tehty keittiö olisi luultavasti enemmän tätä tyyliä. Vuokra-asunnoksi tämä on kuitenkin yllättävän siisti. Jos laitetaan vaakakuppiin lastulevykaapinovet ja asuntolaina, kammoksun huomattavasti enemmän jälkimmäistä. Elämä on valintoja!

Toiminnallisesti nykyinen keittiö on ihan välttävä, joskin varsinaista työtilaa kaipaisin aavistuksen enemmän. Kaappitilaa on ihan kivasti ja neljän hengen ruokaryhmänkin saa sijoitettua keittiöön melkein mukisematta. Uuni ja liesituuletin kyllä menisivät välittömästi vaihtoon, jos päätös olisi omissa käsissä.

keittio1

keittio10

En ole muutenkaan varsinaisesti mikään kotitalousihme, mutta imuroinnin lisäksi inhoan yli kaiken astianpesukoneen tyhjentämistä. Imuroinnin meillä hoitaakin nykyään robotti, ja jos meillä on joskus isompi keittiö, tulee sinne ehdottomasti kaksi astianpesukonetta. Toisessa voi sitten olla aina likaiset ja toisessa puhtaat astiat. Mitä niitä nyt turhan takia siirtelemään kaappeihin?

keittio8

keittio2

Guinness-taulu on matkamuisto Irlannista. Keittokirjahyllyt pursuilevat taas yli äyräidensä, ja ne pitäisi sitä paitsi maalata. Tuo ruskea puu ei oikein sovi keittiön muuhun fiilikseen.

keittio9

Onnistuin tappamaan näissä magneettiruukuissa kasvaneet viherkasvit alle kahdessa viikossa (suutarin lapset jne.), mutta ne ovat sen jälkeen toimittaneet keittiössä kukkamaljakon virkaa. Kun on kukkakaupassa töissä, sieltä voi työsuhde-etuna raahata kotiin poikki menneitä ja muutoin vähän epäkurantteja yksilöitä, jotka sopivat jääkaapin koristeeksi vallan mainiosti :)

keittio6

Minulle on tärkeää, että astianpesuaineetkin ovat ekologisia ja eläinkokeettomia. Nyt käytössä on ihanalla keltaisella etiketillä varustettu Lilly’s Eco Clean, mutta tiskipöydän nurkalla notkuu vaihtelevasti myös esimerkiksi Ecoveria ja Methodia.

korianteri

Pöytäpuutarha on käytössä vaihtelevalla kiinnostuksella. Usein lykkään kaupasta ostetut yrtit siihen vain valon alle, ilman vesipumpun käyttöä.

keittio7

Keittiön ikkunalla roikkuva rakas perintökasvini isosoihtuköynnös on tehnyt tänä syksynä säälittävän yhden kukan! En ehkä ole kiduttanut sitä tarpeeksi.

Olemme asuneet tässä kämpässä muistaakseni kuusi vuotta. Mitäs luulette, olisikohan jo aika hankkia verhot ikkunaan ja matto lattialle? Olen haaveillut jostain kivasta matosta tuon karmivan muovimattolattian peitoksi, mutta olen vähän arastellut sen hankintaa. Keittiön lattialla kun on vähän väliä kaikkea tomaattikastikkeesta punaviiniin ja mustikoista punajuureen…

12 vastausta kirjoitukseen “Kurkistus Chocochilin keittiöön

 1. Hei, olipas hauska postaus! Sitä piti kysymäni, että mistä tuota astianpesuainetta Lilly’s Eco Clean saa?

  1. Kiitos, Mirka! Ostin Lillyn Ruohonjuuresta, mutta olisinkohan ollut näkevinäni näitä myös Hullujen Päivien kuvastossa?

  1. Niiden ostamisesta on jo aikaa, joten en tiedä mikä on tämän hetken tilanne. Mun työpaikallakaan ei näitä enää ole :(

 2. Kiva postaus tämä ja nuo edelliset säästökuuripostaukset! Ruokakuluissa voi tosiaan uskomattomasti säästää, kun asiaa alkaa tarkemmin pohtia. Itse olen saanut säästöä mm., kun en ole ostanut elokuun jälkeen ainuttakaan vaaleaa leipää kaupasta, vaan leiponut kaikki itse. No, se on tietty niin hyvää, että sitä menee hillittömästi… Myslin teen myös aina itse. Puuroista tykkään kovasti, mutta muu perhe on niihin kyllästynyt.

  Hauskaa, minulla on nimittäin sama kasvi keittiössä kuin sinulla, tuo isosoihtuköynnös. Nyt tiedän sen nimen, kiitos! Se tosiaan tykkää kidutuksesta. Osa oksistakin kuoli keväällä, mutta ei haitannut kukintaa.

  Mukavaa syksyä Elina!

  1. Kiitos Hannele! :)
   Tuo on ihan totta, mitä sanoit tuoreesta leivästä. Mä en juuri siksi viitsi leipoa itse leipää kovin usein, kun sitä tulee sitten kiskottua kaksin käsin…!

   Isosoihtuköynnös on kyllä ihanan helppo kasvi. Ja parasta siinä on se, että se kukkii juuri silloin kun ulkona on kaikki jo vetäytyneet talvilevolle. Harmi vaan, ettei kasvia nykyään tahdo saada mistään – omani on kasvatettu äidiltä saaduista pistokkaista. Tavallista pikkusoihtuköynnöstä saa kyllä, mutta se onkin yksi mun inhokkikasveista :D

 3. Noita jääkaappimagneettiruukkuja sai ainakin puolisen vuotta sitten Turusta Kupittaan citymarketin kukkakaupasta :)

 4. Hei! Etusivun kuvassa komeilee keittiötarvikkeita, olen tunnistavinani Vitamixin (tai kitchen aidin)… Olen aikeissa sijoittaa vihdoin parempaan mixeriin ja olisin kiinnostunut muiden suosituksista. Mikä on sinun mixerisi, oletko tyytyväinen? Kiitti etukäteen vinkistä!

  1. Joo, Vitamixhan siellä :) Hankittiin se joskus keväällä Raakapuodista. Olen kyllä ollut tosi tyytyväinen siihen, vaikka kallis hankinta olikin. En ole mitään muuta valittamista keksinyt kuin sen, että kannun tiskaaminen on vähän hankalaa, kun se ei mahdu astianpesukoneeseen (eikä edes kunnolla hanan alle) eikä laitetta voi säilyttää pöydällä niin että kannu on paikallaan, koska se ei mahdu kaappien alle. Mutta on tosi kivaa, että smoothiet syntyy silmänräpäyksessä ja laitteella voi tehdä myös esimerkiksi nutellaa ja pähkinätuorejuustoja!

 5. Ooh, keittiön kruunaa Nøgne Ø Dark Horizon 4. edition! Saako toivoa lisää postauksia oluen ja ruoan yhdistämisestä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights