Syksyinen Tallinna

Kävin taas Tallinnassa. Ja söin hyvin! Pari itselle uutta ruokapaikkaakin tuli testattua.

tallinn2

Elevant

Aloitimme ravintolakierroksen Elevantista. Suhtaudun yleensä vähän skeptisesti intialaisiin, koska melkein aina ruoassa on kirkastettua voita (vaikka siitä ei listalla erikseen mitään mainitakaan) ja maitotuotteiden käyttäminen on muutenkin yleistä. Elevantissa tarjoilija oli erittäin hyvin perillä mitä taikasana vegan tarkoittaa, ja kertoi kaikkien juustottomien kasvisruokien olevan mahdollista valmistaa vegaanisena käyttämällä esimerkiksi kookosmaitoa. Ruokiin kuuluu jogurttia sisältävä leipä, mutta sain tilalle maidotonta.

Tilasin listalta Beans Masala -nimisen annoksen, ja se oli kyllä ehkä maukkainta intialaista, mitä olen syönyt vähään aikaan. Ravintola oli oikein viihtyisä ja palvelu pelasi. Hintataso oli Tallinnan hintoihin verraten vähän kalliinpuoleinen, mutta menisin silti ehdottomasti toistekin!

Ravintola sijaitsee osoitteessa Vene 5.

elevant1

Mahemarket Cafe

Mahemarket on ekokauppa ja kahvila, joka sijaitsee vähän keskustan ulkopuolella. Pieni vaivannäkö paikalle pääsemiseksi kuitenkin kannattaa, koska Mahemarketissa oli varsin mainio kokonaan vegaaninen buffet. Tarjolla oli erilaisia salaatteja ja lämpimien ruokien puolella mm. kukkakaalipyrettä, linssimureketta, ”juustoisia” perunoita ja paahdettuja juureksia. Ruoka maksettiin painon mukaan – meidän annokset maksoivat yhteensä 11€. Jälkkäriksi oli muutamaa erilaista kakkua, jotka nekin maksettiin painon mukaan. Sellaisen suht sivistyneen palan hinnaksi tuli 4€.

Alakerrassa olevassa ekopuodissa oli kivat valikoimat kaikenlaista vaatteista kosmetiikkaan ja viineistä superfoodeihin. Hintataso oli Suomen luokkaa tai vähän edullisempaa ainakin joidenkin kosmetiikkatuotteiden osalta.

Mahemarket parim pood ja cafe sijaitsee osoitteessa Mustamäe tee 3a.

mahemarket1

mahemarket2

Von Krahli Aed

Ja sitten kävimme syömässä myös jo vanhassa tutussa Von Krahli Aedissa, joka ei pettänyt taaskaan. Ruokalistaa oli vähän uusittu, ja tällä kertaa söin paneroituja kasviksia, linssejä ja tosi maukasta tomaatti-kermakastiketta. Sen jumalaisen suklaakakun oheen listalle oli tullut toinenkin vegaaninen jälkkäri, eli mustaleipä-omenakakkua, jäätelöä ja karpalosorbettia. Todella hyvää, mutta ei ihan suklaakakun veroista :) Ravintolassa kuvaaminen oli iltahämärässä niin haasteellista, että jätän onnettoman kuvasaldon julkaisematta. Käykää itse maistelemassa!

Muita tärppejä

Myös African Kitchenissä kävimme, mutta siitäkin olen kirjoittanut aikaisemmin, eikä lisättävää juurikaan ole. Perushyvä paikka, ja kätevästi sataman lähellä. African Kitchenissä on kyllä ollut sama ruokalista varmaan 10 vuotta. Oliskohan sitä aika uudistaa joskus?

Instagramin puolella (minut löytää sieltä nimellä chocochili) tallinnalainen vegaaniruokahylly herätti kovasti kiinnostusta. Nämä ovat siis Bon Soyan tuotteita. Suosittelen itse noita tofuja, tilli-persiljalevitettä ja Taimne vorstia, joka maistuu hämmentävästi lauantaimakkaralta. Houkuttelevaa, mutta en ostanut mitään, koska säästökuuri :)

Viru-keskuksen alakerrassa olevassa Kaubamajan ruokakaupassa on hyvät valikoimat näitä herkkuja, mutta jos liikut muualla, niin samoja tuotteita löytyy myös esim. Prismoista.

tallinn3

tallinn4 tallinn5

Aamiaistärppi Helsinkiin

Kävin ennen laivalle lähtöä Helsingissä aamiaisella Kalevankadun Sis. Delissä. Aamiaisbuffet oli vegaanin näkökulmastakin ihan loistava! Tarjolla oli erilaisia leipiä, pähkinä- ja siemenlevitteitä, vegaanista pestoa, marinoituja kasviksia, hummusta ja tuoremehuja. Pyynnöstä sai myös soijajogurttia ja -maitoa, joiden kanssa sai syödäkseen vielä mysliä, siemeniä ja pähkinöitä sekä kahvia. Nam!

Jos ei halua aamiaisbuffettia, niin tokihan Sis. Delistä saa myös sitä ihanaa vegaanista täytettyä hummusleipää, smoothieita ja erikoiskahvit soijamaitoon.

sisdeli

P.S. Tänään on taas meno Helsinkiin ja Gloria Blog Awards -gaalaan! Gaalapönötystä enemmän odotan kyllä lauantaista Sandron vegebrunssia. Palaan asiaan! :)

5 vastausta kirjoitukseen “Syksyinen Tallinna

  1. Jes! Kaikki paikat käyty ja koettu, Sis. Deliä myöten. :) Itse Tallinnassa opiskelevana kärkyn koko ajan uusia vegaanisia mahdollisuuksia tarjoavia paikkoja ulkona liikkuessani, sillä aika rajallistahan tuo tarjonta on pienessä kaupungissa. Parim Cafe on kyllä jo vakio ja rakastan henkilökuntaa! :)

  2. Elevant on kyllä intialaisten ravintoloiden (kaura)kermaa! Kaikkein aikojen lempiravintoloideni topkympissä ehdottomasti. Kiitos aamiaisbuffet-vinkistä, SIS. Delissä oon toistaiseksi käynyt vain smoothiella. :)

  3. Löysin tuon Elevantin vahingossa viime Viron matkalla ja oli kyllä tosi hyvää ruokaa!
    Muuta mainitsemasi paikat ovat vielä käymättä mutta ens kerralla sitte. :)

  4. On tämä vaan upeeta, kun saa vinkit parhaisiin vegeruokapaikkoihin ja -kauppoihin, kiitos opastuksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights