Oranssi smoothie

Tällä kertaa lasiin päätyi talvikauden oranssi parhaimmisto: persimoneja, klementiinejä ja porkkanoita. Nam!

oranssi-smoothie

Persimonit kuuluvat ehdottomasti kärkipäähän suosikkihedelmieni listalla, ja niitä saa talviaikaan monesti kaupasta todella edullisesti. Useimmiten syön persimonit sellaisenaan, mutta ne on kyllä ihana makea lisä myös smoothien joukkoon!

Ennen kuin persimonit pistelee poskeensa, kannattaa varmistua siitä, että hedelmä on varmasti kypsä. Kypsien persimonien kuori alkaa muuttua lähes läpikuultavaksi ja hedelmäliha on pehmeää ja mehukasta.

Oranssi smoothie

yhdelle

 • 1 persimoni
 • 2 porkkanaa
 • 2 klementiiniä
 • vettä ja jääpaloja
 1. Kuori persimoni ja klementiinit (ja porkkanat, jos haluat). Pilko ainekset tehosekoittimeen.
 2. Soseuta smoothie. Lisää vettä ja jääpaloja, kunnes koostumus on sopiva.

6 vastausta kirjoitukseen “Oranssi smoothie

 1. Persimoni yllätti minut pakastettuna. Niitä jäi kerran yli niin paljon, että päätin testata pakastusta lohkoina. Ne lohkot säilyivät yllättävän hyvinä ja enimmät hävisivät ihan sellaisenaan pakkasesta, mutta toimivat myös hedelmäsalaatissa tai smootiessa (toimivat varmaan suoraan pakkasesta, eivät jäädy kivikoviksi).

 2. Aih, upean väristä ja varmasti makuistakin. Makujen maailma on rajaton, jota vain oma mielikuvitus rajoittaa näissä smoothien tekemisissä. Täytyy heti kokeilla! Persimoni tai Kaki toiselta nimeltään on minunkin suosikkini. Opin sitä syömään asuessani Israelissa, kun sitä kasvoi asuntoni takapihalla ;)

 3. Kiitos uuden keittokirjan persimon-jogurtti -ohjeesta. Söin sitä juuri äsken iltapalaksi, ja olipa hyvää! Jääkaapissa aamua odottaa päärynätuorepuuro (tosin persimonista). Siihenkin täytyy kokeilla tuota kanelia, toimi niin hyvin tässä persimon-jogurtissa!

  Ja tehtiin eilen bataattifalafelejä, pitaleipää sekä avokadodippiä. Mun makuun tahini teki jotenkin kitkerän maun. Tykkään enemmän täälllä olevasta avokadomajoneesin ohjeesta cashewpähkinöineen.

  1. Mä taas rakastan sitä tahinin paahteista, aavistuksen kitkerää makua :) Toimii loistavasti aavistuksen makeiden bataattifalafelien kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights