Riika & ihana raakaruokakokemus

Vietimme juuri vuosipäivän kunniaksi pitkän viikonlopun Riiassa. Kaupungista löytyi myös aivan ihana raakaruokaan keskittynyt ravintola, joka karisti viimeisetkin ennakkoluulot raakaruokaa kohtaan!

riika1

Olen jo sen verran päässyt raakaruokailun makuun, että olen oppinut rakastamaan raakasuklaata ja ymmärtänyt raakaleivonnaisten hienouden. Raakaruoka itsessään on minulle vielä vähän tuntematonta aluetta. Olen mielenkiinnosta lueskellut useita raakakeittokirjoja ja tankkaan ihanaa rentoon raakaruokailuun keskittynyttä Keittiökameleontti -blogiakin säännöllisesti, käsittää oma kokemukseni raakaruoasta silti lähinnä salaatin ja gazpachon. Viikonloppuna tuli sitten testattua vähän muutakin, kun piipahdimme Riiassa Raw Garden -raakaravintolassa.  Ihanaa ruokaa!

Raw Gardenin menu käsittää pääosin raakaruokia, mutta joukossa on myös muutama lämmin kasvisvaihtoehto. Välitsin itse punajuuriraviolit raakalistalta, mies päätyi lämpimiin paputortilloihin. Oma annokseni näytti pieneltä, mutta oli yllättävän täyttävä ja kaiken kaikkiaan oikein passeli lounas. Punajuuriraviolien välissä oli ihanaa pähkinäjuustoa ja lisäksi annokseen kuului salaattia, pähkinämuruja ja avokadosalsaa. Raviolien alla ollut salaatti oli kyllä raakaruokapaikkaan ehkä vähän mielikuvitukseton.

rawgarden2

Jälkiruoaksi valitsin kerrosjälkkärin, mies söi avokadokakkua. Kumpikin ihanan raikasta ja sopivan makeaa.

rawgarden3

rawgarden4

rawgarden1

Niin täällä Raw Gardenissa kuin yleisesti ottaen aika monessa muussakin paikassa kävi ärsyttämään, että paikassa oli painettu menu, mutta listalta oli kuitenkin yksi sun toinen juttu loppu. Meiltä jäi täälläkin alkupalat syömättä (ja ravintolalta rahat saamatta), kun alkupaloja ei sitten ollutkaan eikä tarjoilijalla ollut myöskään ehdottaa mitään tilalle. Seuraavana päivänä ihan sama juttu kävi Miit -kahvilassa, jonne olimme aikoneet lounaalle. Lounasajan piti kestää klo 12-16, mutta yhdeltä ei enää ollut jäljellä muita annoksia kuin paistettuja perunoita ja salaattia ja senkin valmistaminen kuulemma olisi kestänyt yli puoli tuntia. Seinälle oli lisäksi isolla printattu, että kahvit saa mantelimaitoon, mutta eihän sitä mantelimaitoakaan ollut. Tämä nyt ei varsinaisesti ole pelkästään Riian ongelma, vaan tätä samaa tapahtuu kyllä ihan jatkuvasti maailmalla näissä hipsteripaikoissa. Ärrrrsyttävää! Niin, ja nettisivujen menut voisi myös yrittää pitää ajantasalla siihen nähden, mitä ravintolassa on tarjolla.

No mutta kaikesta huolimatta, jos menette Riikaan, menkää Raw Gardeniin. Chocochili suosittelee!

8 vastausta kirjoitukseen “Riika & ihana raakaruokakokemus

 1. Riikassa en olekaan ollut koskaan,vaikka veljeni on sitä usein suositellut. Ihania raakaherkkuja:) Edelleenkin raakaruoka on aika iso osa ruokavaliotani,vaikka sen osuus vielä 5 vuotta sitten oli paljon suurempi.

 2. Reissasimme Riikaan omalla veneellä toissa kesänä ja tykästyin kaupunkiin kovasti. Tosin tätä raakispaikkaa ei silloin tainnut vielä olla, mutta muita kivoja ruokapaikkoja kylläkin.

 3. Wau. Käytiin puolisen vuotta sitten Riiassa ihan samasta syystä ja happy cowsta tuli tarkistettua hyvissä ajoin ravintolat, etenkin kun miehen Riiassa asuva kaveri sanoi ettei sieltä mitään kasvisruokaa löydy. Emme sitten kuitenkaan käyty niistä yhdessäkään :’D ja ruokaa kyllä löytyi ainaki peruskasvissyöjälle, mikä nyt ei vegaania kauheasti lämmitä^^

 4. Tulimme juuri Riiasta, jossa olimme 10.-14.6.2015
  Ruoka, ravintolat ja kahvilat pääsääntöisesti oikein ihania ja myös edullisia.
  Suosittelen gluteenittomille gluteenitonta leipomo-konditoria-kahvilaa http://www.tiramaize.lv/ (keskustassa, muttei vanhan keskustan ulkopuolella). Asuimme siinä lähellä, joten oli helppoa hakea herkkuja.
  Vanhasta Riiasta suosittelen http://www.provincija.lv osoitteessa Kalku 2. Siisti, perinteinen, ja sai myös gluteenittomana tyttärelleni.
  Raakaravintolassa olisin halunnut käydä, muttemme kaikelta ohjelmalta saaneet sitä sopimaan aikatauluun…
  t. vuokko liedosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights