Punajuuri-hernelevite

Paahdetuista punajuurista ja pikaherneistä syntyi helppo levite, joka sopii erityisen hyvin ruisleivän päälle!

herne-punajuurileivat

En ole tämän syksyn ja talven aikana tahtonut saada punajuurista tarpeekseni. Melkeinpä kerran viikossa punajuuret ovat löytäneet tiensä uuniin paahtumaan. Uunipunajuuria on syöty sellaisenaan kilokaupalla, mutta niistä on syntynyt myös ihania keittoja ja erilaisia levitteitä. Tällä kertaa soseutin uunipunajuuret levitteeseen herneiden kanssa. Tuli muuten hyvää :)

Punajuuri-hernelevite

Uunipunajuuret

  • 300 g punajuuria
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 tl timjamia
  • suolaa, mustapippuria

Muut aineet:

  • 1,5 dl pikaherneitä (GoGreen)
  • kiehuvaa vettä
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  1. Kuori ja lohko punajuuret. Mausta öljy timjamilla, suolalla ja mustapippurilla ja sekoita se punajuurilohkojen joukkoon.
  2. Paahda punajuuria 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes ne ovat läpikotaisin pehmeitä. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa herneet kannelliseen kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi ja jätä herneet kannen alle hautumaan noin 10 minuutiksi. Kaada ylimääräinen vesi pois.
  4. Soseuta punajuuret ja herneet. Lisää oliiviöljyä, kunnes levitteen koostumus on sopiva (jos haluat kevyemmän levitteen, voit korvata osan öljystä vedellä). Mausta suolalla.
  5. Syö ruisleivän kanssa.

 

sponssi_musta (1)

Pikaherneet saatu ilmaiseksi blogin kautta

8 vastausta kirjoitukseen “Punajuuri-hernelevite

  1. No justiinsa tuli itsekin blogissa vähän fiilisteltyä punajuurten parhautta :) Pikaherneet kuulostavat kiinnostavalta komponentilta. Pika-mungpapuja olen kokeillut joskus punajuuripihveihin ja toimivat hyvin.

  2. Kuulostaa ja näyttää hyvältä, mutta mitä on pikaherneet? Saako sun blogin muuten linkittää niin muistaisin käydä täällä useammin? :)

    1. Kiitos huomiosta! Tuota tuotetta ei valitettavasti valmisteta enää, mutta tilalle voi laittaa tavallisia herneitä, niiden keittäminen toki sitten kestää vain pidempään.

  3. Go Green sivustolta ei enää löydy pikaherneitä. Ovatkohan poistuneet valikoimasta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights