Hymy Raw Food Cafe

Piipahdin eilen Helsingissä päivätöihini liittyvässä koulutuksessa ja käytin samalla hyödykseni tilaisuuden käydä tutustumassa kaupungin mielenkiintoisimpaan kahvilatulokkaaseen.

hymyrawfoodcafe

Hymy Raw Food Cafe on ollut auki Helsingin Katariinankadulla vasta pari viikkoa. Hymy sijaitsee Urban Story -liikkeen yhteydessä ja tarjoilee siellä ihania raakakakkuja, smoothieita, suolaisia herkkuja ja kahvia.

hymyrawfoodcafe2

hymyrawfoodcafe3

Maistelimme kaverin kanssa kahvilassa raakasuklaakakkua ja espressoa. Suklaakakku meni heittämällä kaikkien syömieni raakakakkujen ykköspaikalle. Ihanan kermaista ja pehmeää sekä juuri sopivan makeaa ja suklaista :) Kaveri ei ollut koskaan syönyt raakaleivonnaisia, ja hänkin kehui kakkua kovasti. Ja jälkikäteen vielä sitä, ettei sen syömisestä tullut yhtään ällö olo. 7,50€ kakunpalasesta tuntuu vähän kalliilta, mutta toisaalta raakakakkujen raaka-aineetkin maksavat huomattavasti enemmän tavallisiin leivonnaisiin verrattuna.

Kahvikin muuten valmistetaan Hymyssä suoraan pienviljeliltä ostetusta kahvista, mikä on kiva yksityiskohta. Tällä hetkellä kahviin ei ollut saatavilla kasvimaitoa, mutta kuulemma mantelimaitoa olisi tulossa lähitulevaisuudessa.

hymyrawfoodcafe4

Jos muuten ihmettelet mistä kahvilan nimi tulee, se selviää viimeistään kun astuu ovesta sisälle. Harvassa paikassa saa näin välitöntä ja nauravaista palvelua. Chocochili suosittelee!

P.S. Tiesitkö, että Turussakin on raakaleivonnaisia ja smoothieita tarjoava kahvila? Pure. sijaitsee Latte Gourmandin tiloissa Eerikinkadulla. Itse olen tosin käynyt kahvilassa kaksi kertaa, ja kummallakin kerralla raakakakut ovat olleet loppu. Kolmas kerta toden sanoo?

16 vastausta kirjoitukseen “Hymy Raw Food Cafe

  1. Täytyypä kävästä ens kerralla kun pyörin Helsingissä. Kävin eilen ensimmäistä kertaa Puressa. Olin ihan mielettömän hyvää kasvispiirakkaa. Maistoin myös mansikka-limekakkua oli hyvää mutta se kasvispiirakka vei kyllä voiton. Suosittelen! :)

  2. Turun kylätalon myyjäisissä 29.3. myös raakakakkuja sekä raakasuklaata;)

  3. Kiitos Elina Helsingin vinkistä,
    olen käynyt kotikulmien Puressa vain lounastamassa ja ainakin salaatit (erityisesti kastikkeet) saavat kyllä kehuni. Täytyypä käydä uudelleen raakakakuttelemassa.

    1. Mun käyntikerroilla se salaattiosio ei ole ollut vegaanin näkökulmasta kovin ihmeellinen. Melkein kaikissa salaateissa oli jotain epävegaanista, kuten nyt vaikkapa kanaa tai juustoa.

  4. Voi miltä tuntuisikaan astua sisään kahvilaan ja tilata ihka oikea kakkupala/leivos! Tuota iloa ei vegaanille ihan joka päivä suodakaan. :) Aivan ihanan näköinen tuo viipale.

    1. On kyllä mahtavaa, että raakaruoasta on tullut tällainen trendi :) Toki jos ei syö hunajaa, niin sitten kannattaa olla tarkempi myös raakajuttujen kanssa, sillä sitä käytetään niissä monesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights