Soijarouhe-kaalilaatikko

Vaihteeksi ollaan perusasioiden äärellä!

kaalilaatikko

Marraskuussa jos milloin kaipaan ruokalistalleni lohturuokaaJa ainakin minulle erilaiset lapsuudesta tutut uuniruoat ovat sitä parhaimmillaan. Sunnuntaina päätin ryhtyä kaalilaatikontekopuuhiin, kun löysin jääkaapista notkumasta yhden yksinäisen kaalinpään. Helppo kaalilaatikon vegaaniversio tehdään soijarouheesta ja sekaan lorautetaan vielä tölkillinen kaurakermaa tuomaan ekstramehevyyttä.

 Soijarouhe-kaalilaatikko

4-6 annosta

 • 1 dl tummaa puuroriisiä
 • 2 sipulia
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1-2 porkkanaa
 • 1 pieni kaali
 • öljyä paistamiseen
 • 2 tl balsamiviinietikkaa
 • 2 dl tummaa soijarouhetta
 • 1,5 dl vettä + 1 rkl kasvisliemijauhetta
 • 0,5 tl paprikajauhetta
 • ripaus suolaa
 • 2 tl kuivattua timjamia
 • 1 tl kuivattua meiramia
 • 1,5 rkl siirappia
 • 2 tl kasvisliemijauhetta
 • 3 dl vettä
 • 2 dl kaurakermaa
 • puolukoita tai puolukkasurvosta tarjoiluun
 1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
 2. Pilko sipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat. Suikaloi kaali.
 3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki ja mausta balsamiviinietikalla. Lisää pannulle kuiva soijarouhe. Sekoita yhteen vesi  ja kasvisliemijauhe ja kaada seos pannulle muutamassa erässä paistaen soijarouhe kuivaksi nesteen lisäämisen välillä. Mausta lopuksi paprikajauheella ja siirrä soijarouheseos sivuun.
 4. Kuumenna taas tilkka öljyä ison paistinpannun tai wokkipannun pohjalla. Lisää kaali ja porkkanat.  Mausta ripauksella suolaa sekä timjamilla, meiramilla, siirapilla ja kasvisliemijauheella. Paistele kaaliseosta noin viitisen minuuttia. Lisää sitten joukkoon keitetty riisi ja  soijarouheseos. Tarkista suolan määrä. (Jos paistat tavallisella paistinpannulla, joutunet tekemään tämän vaiheen kahdessa erässä.)
 5. Laita kaaliseos uunivuokaan ja sekoita joukkoon vesi ja kaurakerma. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla.
 6. Tarjoa kaalilaatikko puolukoiden kanssa.

Vinkki! Riisin voi vaihtaa ohraan, jos haluaa tehdä kaalilaatikosta ekologisemman version.

36 vastausta kirjoitukseen “Soijarouhe-kaalilaatikko

 1. Todella hyvaa, nam! Kiitos reseptista. Ainekset maistui hyvilta jo ennen uuniin menoa :)

 2. Kiitos tästä ja muista mahtavista resepteistä! Mielestäni laatikko oli vielä parempaa seuraavana päivänä :)

 3. Itse teen aina kaalilaatikon riisin sijaan (rikotuista) ohrasuurimoista! Mielestäni maukkaampaa ja myös ekologisempaa! :)

  1. Maino ohje tosiaan! Toimii varmasti hyvin juuri tuollaisenaan, ilman säätämisiä. :) Itse tuplasin siirapin määrän, kun ajattelin että maku olisi sitten lähempänä ”perinteistä” kaalilaatikkoa. Ei ollut hyvä idea, tuli vähän liian imelää. Ohra toimi hyvin riisin tilalla.

 4. Erittäin hyvä ruoka! Kaksivuotiaani pyysi kaksi kertaa lisää, mikä on harvinaista. Kaapissani ei ollut siirappia, joten korvasin sen hunajalla, ja hyvin toimi niinkin.

 5. kiitos ohjeesta, tämä on lempiruokaa❤❤
  oletko tehnyt vegaanista paellaa, sekin oli sekaani aikoina yksi lempiruuistani. Ohjetta kuulisin mielelläni.

  1. En ole tainnut koskaan tehdä paellaa! Sitä on itse asiassa joku muukin toivonut joskus, laitan to do -listalle! :)

 6. Tämä on ehdottomasti parhainta kaalilaatikkoa, jota olen koskaan syönyt! Olen kokeillut useita eri ohjeita, ja tässä on suurinpiirtein samat ainekset kuin monessa muussakin, mutta jokin tästä kaalilootasta tekee niin hyvän, että on pakko tehdä uudestaankin.

 7. Tosi hyvää. En ole koskaan osannut tehdä hyvänmakuista kaalilaatikkoa, mutta nyt ensimmäisen kerran onnistuin. Jätin vieläpä siirapin pois, koska välttelen sokeria, mutta ei se tuntunut haittaavan yhtään.
  Kiitoksia siis paljon reseptistä.

 8. Tämä on NIIIN hyvää <3 (Ja ekologista :)

  On osittain blogisi ansiota, että vegaaniksi ryhtymiseni jälkeen, myös äitini, isäni, siskoni ja iso liuta kavereita ovat joko ryhtyneet itsekin kokonaan vegaaneiksi tai ainakin alkaneet tehdä pääosin vegaanista ruokaa. Blogisi on auttanut osoittamaan, miten ihanaa vegaaniruoka on <3

 9. Lopultakin testasin tämän ohjeen. Tuli kyllä hyvää ja nyt on kaurakermakin kokeiltu ekan kerran. Kiitos!

 10. Oli tosi hyvää. Korvasin riisin ohralla, joka on suomalainen, riisiä terveellisempi ja ekologisempi vaihtoehto :)

 11. Todella herkullinen resepti. Tarjosin tänään isommalle porukalle – ikähaarukka 2-52 v., osa porukasta kasvisruokailijoita ja osa kaikkiruokaisia. Kaikki tykkäsivät!

 12. Olipas herkullista! :) Oon kokeillut monia sun reseptejä enkä oo kertaakaan pettynyt :)

 13. Kiitos reseptistä, nyt löytyi oman ja herran mielestä kaikkein maukkain ja paras! Sellaista vain ihmettelen, että tuossa lopussa lisätään aika määrä nestettä, ja meillä vielä reippaan reilun tunnin uunissa pitämisen jälkeenkin kun muuten näytti valmiilta, pehmeältä, vähän paikoin tummaltakin, niin nestettä ei ollut tuntunut kadonneen minnekään ja kaalilaatikko lainehti. Oli pakko kaataa pois ettei tuntunut kuin söisi kaalikeittoa… Onkohan meidän uuni vähän hassu? Pitänee varmaan ensi kerralla laittaa vain pari desiä nestettä tuon 3 + 2 sijaan.

  1. Riisi yleensä imee nestettä vielä uunissakin. Keititköhän riisiä vähän turhan kauan? En ole itse moiseen ongelmaan tän reseptin kanssa törmännyt, eikä muiltakaan ole tullut vastaavaa palautetta.

   1. Tumman puuroriisin kyljessä on keitto-ohje lisäkeriisille ja riisipuurolle. Olen keittänyt riisiä kaalilaatikkoon ”siltä väliltä”, mutta kummankohan mukaan tässä ohjeessa alunperin ”piti” keittää?

 14. Voisikohan tämän ohjeen soijarouheen korvata hernerouheella? Mitä arvelet?

 15. Miten kun itse en soijasta oikein pidä, onnistuisiko laatikko myös Verso Foodin härkiksellä …? :)

 16. Koetin varovasti kysellä, voisiko soija rouheen korvata Härkis valmisteella, kysymykseni katosi jonnekin …? :)

  1. Täällä on esimoderointi käytössä, viestit ilmestyvät näkyviin kun ne on hyväksytty. Pahoittelut viiveestä! :)

 17. Tämä on kyllä paras kaalilaatikkoresepti vegaanille, ja maistuu myös muille. En ole täysin vegaani mutta sunnuntaisin teen aina kasvisruokaa jota miehenikin syö vaikka on enemmän lihansyöjä. Minä sitten lämmitelen muutaman päivän itselleni kasvisruokaa alkuviikosta, ja tämä kaalilaatikkohan sen kun vaan paranee. Kiitos hyvistä ruokaohjeista….

 18. No juu, onnistuihan se lopulta! En yleensä tee suomalaisia perinneruokia, kun en saa niihin mitään makua. Mietoahan tämäkin on, mutta hyvää. Vinkkinä muille ei-niin-käteville emännille voisi sanoa, että tähän tarvitsee todella ison uunivuoan (toki kaalin määrästä riippuen). Itse jouduin paistamaan laatikon kahdessa erässä, ja kahteenkin vuoalliseen ainekset mahtuivat vain nipin napin. Pitänee vielä katsoa joku tutoriaali kaalin teurastamisesta ennen seuraavaa kertaa – oli hitusen hankalaa pienessä keittiössä ja huonoilla välineillä. :-D Paljon kiitoksia ohjeesta!

 19. Oijoi tulipa hyvää! :) Taitaa olla uusi suosikkiresepti. Tein puolitetuilla määrillä niin mahtui pienempäänkin uunivuokaan. Kaurakerman tilalle laitoin Alpron maustamatonta ja makeuttamatonta soijajugurttia kun sitä oli jääkaapissa avattuna, ja laatikosta tuli oikein mehevää ja maukasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *