Punajuurisoppa

Inkiväärillä ja chilillä maustettu täyttävä punajuurisoppa lämmittää sekä kehoa että mieltä.

punajuurisoppa

Minulla on täällä nyt armoton jääkaapintyhjennys meneillään. Lähdemme huomenna reissuun, joten sitä ennen on saatava jääkaappi tyhjäksi. Olen surautellut lehtikaalit, porkkanat ja hedelmät smoothieihin ja (pakko)juottanut niitä miehelle sekä tehnyt ruokaa pakastimeen odottamaan. Jääkaapin perukoilta löytyi vielä punajuuria, punasipulia ja inkivääriä sekä ruohosipulipussi, joten niistä syntyi lounas tälle päivälle.

Ulkona vihmoo räntää ikkunaan, ja ei kyllä käy kieltäminen, etteikö silmissä kiiluisi jo kookospalmut ja tuoreet hedelmät. Chocochili hiljentyy nyt pariksi viikoksi, mutta en varmastikaan malta olla pois Facebookista tai varsinkaan Instagramista, jonne tulee varmasti lisäiltyä kuvia reissun varrelta.

Punajuurisoppa

noin 4 annosta

 • noin 700 g punajuuria
 • 2 (puna)sipulia
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 rkl raastettua inkivääriä
 • 1-2 rkl öljyä
 • 2 tl jauhettua korianteria
 • 1 tl jauhettua inkivääriä
 • kuivattua chiliä maun mukaan
 • 2 kasvisliemikuutiota
 • noin 1 l vettä
 • 2 dl punaisia pikalinssejä*
 1. Kuori ja kuutioi punajuuret.  Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
 2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen inkivääriraaste, jauhettu inkivääri, korianteri ja chili. Sekoittele hetki ja lisää sitten kattilaan sipulit. Kuullota sipuli pehmeäksi.
 3. Pane kattilaan punajuurikuutiot, kasvisliemikuutiot ja noin 2/3 vedestä. Keitä punajuuret pehmeiksi (noin 45 minuuttia). Lisää vettä kattilaan tarvittaessa keittämisen aikana.
 4. Lisää sitten linssit kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Tarkista suola.
 5. Tarjoile soppa ruohosipulisilpun kera.

*Jos käytät tavallisia punaisia linssejä, huuhtele ne ennen käyttöä. Lisää ne kattilaan hiukan aikaisemmin ja keitä pehmeiksi.

Vegaanin keittiössä on taas pian kaupoissa!

Olette kyselleet kovasti Vegaanin keittiössä -kirjan perään, ja ihan kohta sitä saa taas!

Uusimman keittokirjani ensimmäinen painos ehti loppua juuri ennen joulua, mutta toinen painos saapuu huomenna kustantajan varastoon! Kirja saattaa olla joissain kirjakaupoissa jo viikonloppuna, mutta viimeistään ensi viikolla se on jo saatavilla. Opusta voi nytkin tilata jo ennakkoon ainakin Booky.fi:stä :)

kansi_vegaaninkeittiossa_final72dpi

6 vastausta kirjoitukseen “Punajuurisoppa

 1. Haa, mitä-jääkaapista-löytyy ruoista tulee usein hyviä ja niitä on aika hauska tehdä, kun täytyy keksiä, mitä tietyistä aineista tekisi. Täytyykin tehdä jotain borsch-keittoa, linssit on siihen hyvä protskulisä :)

  Mukavaa matkaa palmujen alle :)

  1. Joo! Kaappien tyhjentely toimii myös hyvänä luovuusharjoituksena :)

   Kiitos! Yritetään kaikin keinoin rentoutua ja pitää kivaa (mikä tuskin on kovan työn takana) :)

 2. Moi! Ensinnäkin kiitos sulle huippublogista, on auttanut tosi paljon kokkaamisen opettelussa omille muutettuani! Kiinnostaisi tietää kummassa kirjassasi on enemmän kotiruokareseptejä? En niinkään välitä makeasta tai leipomisesta yleensäkin, kotiruoka on se oma juttu. :)

  1. Viiden tähden vegaania ei enää saa mistään kirjastoa lukuun ottamatta, joten siitä ei olisikaan mitään iloa tähän hätään. Mutta Vegaanin keittiossä – parempaa arkiruokaa kasviksista -kirjan alaotsikko kertonee, että sieltä juuri löytyy ne hyvät kotiruokareseptit :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights