Härkäpapu-makaronilaatikko

Saan teiltä usein erilaisia reseptitoiveita ja yritänkin toteuttaa niitä aina mahdollisuuksien mukaan. Eniten minulta on taidettu kysyä makaronilaatikon reseptiä, sekä erilaisia ohjeita härkäpavuille. Tässä ne nyt ovat, kummatkin yhdessä reseptissä. Olkaa hyvä!

härkäpapumakaronilaatikko

Muistatteko vielä, kun tein keväällä herkullisia härkäpapupannukakkuja? Kotimaisista kasviproteiininlähteistä kokkailu kiinnostaa itseäni kovasti, ja sainkin taas ilokseni Paulähteen vihannestilan härkäpapua testattavaksi. Tällä kertaa pääsin kokkailemaan härkäpapurouheesta.

härkäpapurouhe

Härkäpapumakaronilaatikosta tuli varsin mainiota. Makaronilaatikko ei yleensä kuulu arkiruokarepertuaariini, mutta olihan se taas hyvää pitkästä pitkästä aikaa! Ruoka upposi mukisematta myös perheen sekasyöjälle.

Härkäpapu-makaronilaatikko

4-6 annosta

 • 2,5 dl Vihreä härkä -härkäpapurouhetta
 • 1 l kasvislientä + 2 dl vuokaa varten
 • 400 g tummia makaroneja
 • 2 sipulia
 • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja 
 • 1, 5 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
 • 1 tl balsamiviinietikkaa
 • 1,5 tl savupaprikajauhetta
 • 2 tl oreganoa
 • mustapippuria myllystä
 • 4 dl kaurakermaa (myös soijakerma käy)
 • 1 rkl vehnäjauhoja
 1. Huuhtele härkäpapurouhe huolellisesti ja keitä kasvisliemessä pehmeäksi (noin 15 minuuttia).
 2. Keitä makaronit samalla, kun härkäpapurouhe kiehuu. Keitä makaroneja pari minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa sanotaan.
 3. Silppua sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit.
 4. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulisilppu ja balsamiviinietikka. Kuullota, kunnes sipuli alkaa pehmetä.
 5. Sekoita savupaprikajauhe sipulisilpun joukkoon. Lisää pannulle härkäpapurouhe, silputut aurinkokuivatut tomaatit, oregano ja mustapippuri. Paista 1-2 minuuttia. Yhdistä makaronit ja härkäpapuseos.
 6. Sekoita 2 dl kaurakermaa ja vehnäjauhot yhteen. Sekoita se makaroniseoksen joukkoon ja levitä seos uunivuokaan.
 7. Kaada laatikkoon 2 dl kasvislientä ja pinnalle vielä 2 dl kaurakermaa.
 8. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
 9. Koristele valmis ruoka halutessasi tuoreella rucolalla tai basilikalla. Tarjoa makaronilaatikko ketsupin kanssa.

Edit: Härkäpapurouhetta löytyy muun muassa Vegekaupoista ja Vegekaupan verkkokaupasta.

härkäpapumakaronilaatikko2

sponssi_musta (1)

Yhteistyössä Vihreä härkä

HUOM! Selvyyden vuoksi mainitsen vielä, että kaupoissa myytävä Verson härkäpapurouheseos on eri asia kuin härkäpapurouhe (joka on siis rouhittuja papuja).

84 vastausta kirjoitukseen “Härkäpapu-makaronilaatikko

 1. Kuulostaapa hyvältä! Olen innostunut vegaanisista vaihtoehdoista, joten laitetaan kokeilulistalle.
  Mut ohjeessa on outoa. Kohdassa viisi ohjeistetaan lisäämään pannuun kaurakerma. Pitäiskö siinä lukee mustapippuri? Vai paljonko kermaa laitetaan?

 2. Ihana, kun teet näitä vegaanisia versioita suomalaisista kotiruoista. :) Ne on meillä eniten ruokalistalla, mutta kiva saada vaihtoehtoisia reseptejä, kun itse tekee aina vaan samalla tavalla.

  Mun piti muuten kysyä sulta soijarouhepyöryköistä – tein niitä sun ohjeella, mutta en saanut taikinaa pysymään kasassa? Olikohan se jääkaapissa vetäytymässä liian vähän aikaa, oli nimittäin vain 30 min? Kikkailin vähän ja sain sitten taikinan pyöriteltyä pulliksi, mutta pannulla niistä tuli pyramideja. :D

  1. Suomalaisia perusruokareseptejä toivotaan multa usein ja näistä aina tunnutaan olevan kaikkein eniten innoissaan. Näissä on vaan se ongelma, että kun en itse normaalisti ikinä syö mitään tän tyylisiä ruokia, niin näitä ilmestyy tänne aika harvakseltaan.

   Hmm… Käytitkö samaa Soyappetitin rouhetta kuin ohjeessa? Ensi kerralla voit laittaa vähän lisää jauhoja, jos taikina tuntuu sitä kaipaavan. Ja taikina kyllä kiinteytyy jääkaapissa, joten voi olla, että puoli tuntia ei ihan riitä.

 3. Kuulostaa tosi hyvältä ja menee ehdottomasti kokeiluun! Olenkin etsiskellyt hyvää vegaanista makaronilaatikkoreseptiä, eli kiitos paljon tästä! Mukavaa alkavaa viikkoa sinne! :)

 4. Moi! Mmmmm kuulostaa tosi hyvältä! Ihmettelen yhtä asiaa, eli voiko tämän tehdä kokonaisilla härkäpavuilla? Ostin äskettäin kilon sellaisia ja haluaisin käyttää ne alta pois. Olisko sulla tähän vinkkiä? Kiitos!

  1. Jos haluaa makaronilaatikon tehdä kokonaisista pavuista, niin mikä ettei? Kokonaisten härkäpapujen kuori on kyllä monesti vähän sitkeä, joten se ei ehkä ole ihan kaikkein optimaalisin tähän reseptiin. Härkäpavuista voi kyllä tehdä kaikkea muutakin, kuten härkäpapupihvejä: https://chocochili.net/2013/03/harkapapupihvit/ tai tahnaa leivän päälle: https://chocochili.net/2013/04/harkapapu-basilikatahna/

   Kokonaiset härkäpavut kannattaa liottaa yön yli ja sitten keittää kypsäksi.

 5. Onko härkäpapurouhe samantyylistä kuin hernerouhe? Eli voisko käyttää härkäpavun tilalla hernettä? Mulla nimittäin sitä olis tuossa valmiina… Onko niissä iso makuero?? En oikein hallitse näitä papujuttuja vielä…

  1. Kumpikin rouhe on aika miedon makuista, joten hernerouhekin sopii tähän ihan hyvin. Kannattaa tarkistaa paketin kyljestä, mitä sille suositellaan tehtäväksi ennen sen lisäämistä ruokaan. Voi olla, että hernerouheelle riittää pelkkä turvotus kuumassa vedessä.

 6. Oi nam! Olenkin hapuillut vegaania makaronilaatikon ohjetta, lapset niin tykkää siitä! :) Täytyy testata tää! Tosta härkäpapurouheesta saa muuten tosi hyviä ”falafelejä” kans! :)

  1. Mahtavaa! :) Härkäpapufalafeleja olekin maistanut, mutta en ole itse tehnyt koskaan. Täytyy laittaa to do -listalle!

 7. Mä löysin Verson Härkäpapurouhetta, jossa oli mukana myös hernerouhetta. Kelvannee. Ja savupaprikajauhetta en edes etsinyt, kun en sen ajatuksesta innostu :) Tavallinen paprikajauhe varmaan ajaa asian, vaikka totta kai savun maku tähän varmasti olennaisena osana kuuluu. Mä niin toivon, että tää uppoisi lapsiin. Niille kun aika nirsosti esim. linssiruoat ja soijajutut uppoaa…

  1. Savupaprikajauheella saa helposti vähän sellaista ”lihaisampaa” makua ruokiin ja mä kyllä tykkään käyttää sitä monessa ruoassa. Tavallisella paprikajauheella lopputulos jää helposti aika pliisuksi.

   Toivottavasti ruoka upposi lapsiinkin!

  2. Moi, pakko kommentoida, että hernerouhe on ehkä ulkomaista. Olen niiin kotimaisen tuotannon puolella, että en voinut olla kommentoimatta. Hyvää Kevättä!

 8. Jahas. Asia on niin, että meillä loppui lihamakaronilaatikon teko tähän. Tämä oli niin hyvää!! Ja upposi lapsiinkin (ilman savupaprikajauhetta, laitoin tavallista) ja oreganon korvasin omien mieltymysten mukaan tuoreella basilikalla. Lisäksi tuon Verson rouheen kanssa oli ongelma: kun keitin sitä 15min, siitä tuli velliä! Pakkauksessa ei ollut ohjetta valmistamisesta, oli vain kasvispihvien ohje. Siitä päättelin, ettei keittämistä tarvita. Onneksi oli vielä puolet paketista jäljellä: Käytin rouheen pannulla, lisäsin hiukankadvislientä ja that’s it. Kiitos ohjeesta!

  1. Hehe,

   Sama vika kuin Emilialla, äimistelen Verso-rouhevelliä tässä. Pitänee käyttää myös nuo loput rouheet kuivana laatikkoon…

   T. Esa

  2. Minullakin on kotona tuota Verson härkäpapurouhetta. En ole sitä liottanut, enkä keittänyt mitenkään.

   Verson nettisivuilla lukee näin:

   Voiko Härkäpapurouheseosta syödä sellaisenaan, kypsentämättä?
   – Kyllä voi. Härkäpapurouheseosta voi lisätä sellaisenaan esim. smoothien joukkoon. Kun härkäpapurouheseosta paahtaa nopeasti pannulla, saa mainioita krutonkeja esimerkiksi salaattiin.

   Pitääkö Härkäpapurouheseosta liottaa ennen käyttöä?
   – Härkäpapurouheseosta ei tarvitse liottaa ennen käyttöä. Yleensä papuja tarvitsee liottaa niiden sisältämien luontaisten haitta-aineiden poistamiseksi. Nämä aineet tuhoutuvat härkäpapurouheseoksen valmistuksen aikana.

   1. Pavussa ei ole härkäpavussa haitta aineita, joita pitäisi liottaa pois. Härkäpapu kuuluu hernekasvien heimoon; eikä sisällä lektiiniä.

  3. Se Verson härkäpapurouheseos ei tosiaan ole sama asia kuin härkäpapurouhe. Kannattaa lukea pakkaus ennen käyttöä :)

   1. Hei vielä kysymys samasta asiasta…eli tarviiko tuota vihreän härän rouhetta tosiaan keittää? Paketin ohjeen mukaanhan ”voi halutessaan esikeittää”… Mä nimittäin käytin lopun keitinveden nesteeksi makaronilaatikkoon ja nyt vasta aloin miettiä että onko siinä jotain haitta-aineita?

    1. Keittäminen ei ole välttämätöntä sen vuoksi, että härkäpapurouheessa olisi haitallisia aineita (härkäpapu on itse asiassa hernekasvi, ei papu, joten esikäsittelyä ei sen vuoksi tarvita). Rouhe jää kuitenkin raa’aksi ja kovaksi jos lisäät sen sellaisenaan laatikkoon, eli jos et halua hampaissa rouskuvaa rouhetta, niin suosittelen esikeittoa :)

    2. Kiitos vastauksesta! Hyvin maistui laatikko keittoveden kera myös ?

 9. Härkäpapurouhetta en ole vielä saanut käsiini joten korvasin sen osion laittamalla tilalle 1,5dl vaaleaa soijarouhetta ja 1,5dl kuivattua suppilovahveroa yhdessä turvotettuina. Sekin toimi hyvin aurinkokuivatun tomaatin kaverina. Pitää kyllä testata nuo härkäpavutkin jahka tulee kaupassa vastaan. Kiitos hyvästä perusreseptistä, tulee varmasti tehtyä jatkossakin!

 10. Hei, ihana arkiohje! Tätä täytyy kokeilla! Mainitsit tuossa ohjeista, joita sinulta toivotaan, ja siitäpä tulikin idea kirjoitella tänne: minua on pitkään kutkuttanut toive saada jokin idea, miten voisi muuttaa vegaanille maittavaksi ja yhtä lailla tyydyttäväksi vietnamilainen täytetty patonki (banh mi). Vaikka tuota kasviversiota banh mista ei olisi välttämättä vaikea itse keksiä, niin voisin kuvitella että chocochilin käsissä tästä voisi syntyä jotain vallan herkkua :)

 11. Sattumoisin oli juuri tullut härkäpapurouhetta lähimarketin valikoimiin, joten sitä piti heti testata. En ollutkaan aikoihin tehnyt makaronilaatikkoa, joten se maistui erityisen hyvältä pitkän tauon jälkeen. Ja maistui täälläkin perheen sekasyöjälle siinä määrin, etten itse meinannut ehtiä osingoille. :)

 12. Nyt sain käsiini myös tuota Vihreän härän rouhetta. Ja tykkäsin itse asiassa enemmän Verson versiosta. Ei tuokaan huonoa ole, käytän sen toki ensin pois (ja onkin ihanan riittoisaa!) mutta jatkossa taidan ostaa tuota Versoa.

 13. Yhdyn muiden kiitokseen: ihanaa, että teit tällaisen ”perusruoan”! Tämä pitää pistää piakkoin kokeiluun, pakkasessa on valmiiksi keitettyinä jo kokonaisia härkäpapuja.

  Hei nyt kun mainitsin nuo kokonaiset härkäpavut, pitääkin kysyä, että oletko itse huomannut nimenomaan härkäpavuissa jotain sellaista.. erikoista, melkeinpä epämiellyttävää makua? Keitin härkäpapuja viime kuun alkupuolella pakastaakseni niitä talteen ja mielestäni niissä oli omituinen.. ei nyt kitkerä, mutta jotenkin. Nihkeä maku. Olisivatkohan kaivanneet lisää keittämistä?

  1. Kivaa että resepti tuli tarpeeseen! :)

   Kokonaisissa härkäpavuissa on mielestäni vähän voimakkaampi maku moniin muihin papuihin verrattuna. Koska sitä ei kuitenkaan ole härkäpapurouheessa, veikkaa että se maku tulee siitä pavun kuoresta. Mitenkään epämiellyttävältä tai suoranaisesti pahalta papujen ei kuitenkaan kuuluisi maistua, joten voi kai olla mahdollista, että niitä on esim. säilytetty väärin? Jos pavut olivat pehmeitä, niin todennäköisesti olit kyllä keittänyt niitä ihan riittävästi.

 14. Taas olen kokkaillut ja kokeillut reseptejäsi ja ihanaa miten helppoa, hyvää ja edullista ruokaa :) Minäkin ostin Verson härkäpapurouheseosta lähikaupasta, kun en muuta löytänyt ja paketissa luki ettei tarvinnut liottaa/keittää. Jäi kyllä melko ikävän koviksi rouheet laatikossa uunissakin, vaikka luulin niiden pehmenevän reilussa nesteessä uunissa hautuessa. Ensi kerralla siis hankin sun käyttämää härkäpapua ohjeeseen :)

  1. Tämä härkäpapurouhe on kyllä tosi monikäyttöistä, kannattaa hankkia paketti kaappiin :)

 15. Tämä resepti näytti niin herkulliselta että oli pakko testata tätä tänään. Tuli kyllä ihan mielettömän hyvää. Laitoin kaurakerman sijaan vähän oikeeta kermaa ja lisäsin vielä neljää eri juustorastetta vuokaan ja voi että kun vei kielen mennessään! :) Ainiin… Sitten laitoin vielä tuoretta basilikaa. Kiitos sulle kivasta reseptistä, joka inspiroi kokkaamaan vähän jotain uutta tyttökavereille launtai-päivälliseksi. Kaikki kehuivat ja pyysivät reseptiä kotiinvietäväksi. Annoin tutuille reseptisi ja mainitsin pienet muutokset, jotka itse tein. Tätä tullaan aivan varmasti jatkossakin tekemään tyttöporukalla aina vähän eri muunnoksin.. Riippuen siitä vaikka mitä juustoja/kasviksia kaapista sattuu löytymään! Tämä resepti on siitä kiva, että sitä voi muokata juuri sellaiseksi kuin kukin haluaa :)

  1. Monellehan kuitenkin se, ettei ruuassa ole lihaa, on jo suuri edistysaskel. Tottakai veganismi on ”paras” vaihtoehto, mutta harva siirtyy jatkuvasta lihanmättämisestä siihen suoraan. Sen takia tällainen suhtautuminen vähän ihmetyttää. Tyrmätään jos joku ei olekaan heti ”perillä”. Eikö sinusta jo pelkkä siirtyminen sikanaudasta papurouheeseen voi olla jollekin iso askel? Ehdottomuudella ja tyrmäävällä asenteella ei ”käännytetä” tai vakuuteta ketään.

   Itse olen innostunut viimeaikoina kokeilemaan enemmän ja enemmän täysin vegaanisia reseptejä, johon osainspiraation on antanut blogisi (osan taas esimerkiksi innostus aasialaiseen ruokaan). Tämä taas on vähentänyt myös esim maitotuotteiden käyttöä meidän taloudessa selvästi (lihaa ei kumpikaan syödä muutenkaan). Joskus olen kuitenkin soveltanut, jos esim jääkaapissa on ollut kauhistuttavasti tavallisen kerman/maidon/juuston jämiä.

 16. Tarjosintänään härkäpapumakaroonilaatikkoa lounaalla 9 henkelille. Oli kiva ja helppo tehdä iso annos uunipellille jossa korkeat reunat. Ruoka maistui tosi hyvin kaikille. Italialainen vävypoikanikin kehui hyväksi! Tämän herkun nimi on italiaksi Pasta al forno con le fare.

 17. Kuulostaapa hyvältä! Semmoinen kysymys tuli mieleen, kun olen aina ajatellut tämän härkäpapurouheen olevan verrattavissa soijarouheeseen. Onko näin? Härkäpapurouhe on siis vain eettisempi suomalainen raaka-aine. Mutta soijarouhetta en ole enää vuosiin turvottanut vedessä, vaan heitän kuumalle pannulle ja lisään nestettä silleen pikkuhiljaa, en tykkää että soijarouheesta tulee sellaista mössöä. Mutta tässä tapauksessa tulee siis keittää?

  1. Härkäpapurouhe on yksinkertaisesti vain rouhittuja, kuivattuja härkäpapuja, kun taas soijarouhe on prosessoitu tuote eikä sen takia vaadi esikypsennystä. Markkinoilla on nykyään olemassa myös tuo muissa kommenteissa esille tullut Verson härkäpapurouheseos, joka muistuttaa soijarouhetta käyttötarkoitukseltaan.

 18. Tämä oli todella maistuvaa. Savupaprika kruunasi kaiken. Kiitos ohjeesta!!

 19. Hei,

  kiitos reseptistä, tein jo toistamiseen ja hyvin maistui. Yksi asia jäi askarruttamaan: miksi (ja miten) härkäpapurouhe pitää huuhdella huolellisesti ja miksi se kuohuu keitettäessä? Pitäisikö keittoveden pinnalle nouseva vaahto kuoria pois?

  1. Härkäpapurouheen voi huuhdella siivilässä. Osa vaahtoa aiheuttavista proteiineista poistuu jo huuhtelemisen aikana ja vaahtoa voi ja kannattaa kuoria keitinveden pinnalta myös keitettäessä. Vaahto ei sinällään ole haitallista, mutta siinä on niitä ilmavaivoja aiheuttavia aineita :)

 20. Monissa resepteissä käytät savupaprikajauhetta mistä ostat sitä, en ole sitä peruskaupassani nähnyt? Joskus löysin savusuolaa josta pidin mutta enää en ole löytänyt sitäkään.

  1. Savupaprikaa on ainakin Santa Marian valikoimissa. Ihan kaikista tavallisista ruokakaupoista ei löydy, mutta olen itse bongaillut ainakin Supermarketeista ja Citymarketeista. Ja Punnitse & Säästästä, Vegekaupasta yms. löytyy myös.

 21. Hei,

  kiitos ihanasta blogista ja mm. tästä reseptistä. Tein tämän mukaan ja jäin miettimään, että voisiko 4 dl kaurakermaa korvata vähemmän rasvaisella? Kauramaidolla…? Laatikosta tuli muutoin oikein hyvä, mutta vähän turhan rasvaisen oloinen.

  Ja kiitos tuossa vinkistä, että mistä löytää savupaprikaa, kun en lähiprisman hyllystä löytänyt niin tiedän poiketa jossakin noista muista :)

  Meille on yhdeksi vakiarkiruoaksi tullut jäädäkseen bataatti-kvinoakeitto – nam! Kiitos siitäkin reseptistä :)

  Hyvää kesän alkua!
  Mai

  1. Hei,

   Kaurakerma hyytyy vähän uunissa, joten ihan samaa lopputulosta ei tule kauramaidolla. Mutta ei toki mikään estä käyttämästä sitä. Mun mielestä makaronilaatikko ihan ehdottomasti kaipaa kermaa :)

   Ihanaa kesän jatkoa sinnekin!

 22. Heippa Jaska,

  Kiitos kommentista! Aikaisemmissa kommenteissa ei kommentoitu Verson rouhetta ulkomaiseksi, vaan puhuttiin hernerouheesta. Puurot ja vellit jne. :) Hernerouhe tosiaan saattaa olla ulkomaistakin, kannattaa tarkistaa pakkauksesta. Verso toki on suomalainen yritys ja käyttää suomalaisia tuotteita, sitä ei taidettu kiistää.

  Ja kommentillani ei suinkaan ollut tarkoitus ärsyttää ketään. Ymmärrätte kuitenkin, että minuakin välillä harmittaa, kun teen kovasti töitä sen eteen, että saisin ihmiset innostumaan kasvisruoasta. Saan tänne aika usein kommentteja, jossa ruokiin on lisätty lihaa ja muita eläinperäisiä tuotteita, ja totta kai se harmittaa! Ilman muuta olen sitä mieltä, että kaikki eläintuotteiden vähentäminen on hyvästä, mutta minä en välttämättä halua kuulla jos härkäpapumakaronilaatikostani tuli hyvää pienellä jauhelihalisäyksellä ;) Mielestäni olen kuitenkin täällä ollut hyvin poliittisesti korrekti enkä yleensäkään puutu muiden ihmisten eettisiin valintoihin.

  Ja ihanaa kuulla, että kirjasta on ollut iloa! :)

 23. voiko tässä käyttää härkäpapurouheen sijaan soijarouhetta?:)

  1. Voi tietysti :) Soijarouhe kantsii kuitenkin turvottaa ensin pannulla ennen sen lisäämistä laatikkoon. Laita se pannulle sipulien lisäämisen jälkeen ja lisää kasvislientä pikkuhiljaa kunnes rouhe on turvonnut. Muitakin mausteita joutunet vähän lisäämään.

 24. Kiitos kotimaista ruoka-ainetta hyödyntävästä ja esille nostavasta reseptistä!
  Olen siirtymässä pesco-ovo-vegetaristista vegaaniksi ja reseptisi tulevat tarpeeseen myös siksi :)
  Reseptissä mainitaan kasvisliemi. Mitä valmistetta käytät? Monissa liemikuutioissa on yleensä kovia rasvoja (vaikka olisivat kasviperäisiä), jotka eivät sovi minulle. Korvaava tuote on siis hakusessa.

  1. Monissa kasvisliemissä tosiaan on yleensä palmurasvaa tai muuta kovaa kasvirasvaa. Jos se ei käy, kasvisliemen voi myös keittää itse :) Kasvisliemen rasvapitoisuus on kuitenkin joka tapauksessa niin pieni, että se ei kyllä taida hetkauttaa kenenkään terveydentilaa.

 25. Kiitos herkullisesta ja helposta reseptistä! Tosiaan kiva nähdä tällaisia ns. suomalaisia perusruokia vegeversiona, niin pääsee tekemään ruokaa, joka maistuu helposti myös ”lihaaneille” :)

  Ja vielä lisäkommenttina, että blogisi on todella auttanut minua, kun vihdoin pari vuotta sitten päätin alkaa vegaaniksi (oltuani n. 15 vuotta kasvissyöjä). Tosi hienoa, kun tietää että omat valinnat eivät vahingoita eläimiä eivätkä kuormita luontoa niin paljon :)

 26. Hei!
  Mistä tuota saavupaprikajauhetta voi ostaa? En ole aiemmin ”törmännyt”?

  1. Itse löysin isosta S-marketista ”Paprika Smoked” -nimellä Santa Marialta lasipurkissa ja oli toinenkin muistaakseni Meiran valmistama – nimeä en muista, mutta sama mauste oli kyseessä. :)

 27. Hei,
  Pystyykö tällä reseptillä silti tekemään, jos on sitä härkäpapurouheseosta? :)

  1. Ei varmaankaan ihan suoraan. En ole koskaan käyttänyt sitä härkäpapurouheseosta, mutta paketin kyljestä varmaan löytyy käyttöohje. Sen voinee sitten esivalmistelujen jälkeen lisätä ruokaan.

 28. Tämä se on sellainen osoite, josta löytyy aina apu arkiruokapulmiin. Käytin tähän kaura-ruismakaronia ja sitä Verson seosta, ja menipä vuokaan pannun kautta vielä hienoa porkkanaraastettakin.

 29. Hei! Kiitti ohjeesta. Tein tänään ja hyvää oli. :P Onhan tää myös hurjan terveellistä!

 30. Tosi hyvä ohje, täydellinen, maukas ja simppeli arkiruoka. Vaihdoin härkäpavut soijarouhreeseen kun niitä oli niin paljon kaapissa, mutta toimi niilläkin tosi hyvin kun vaan maustoi niitä vähän ensin. Hassua, kun perinteinen lihamakaronilaatikko ei koskaan maistunut kun olin vielä sekasyöjä, mutta vegaaniksi ryhtymisen jälkeen oon ollut tosi innostunut erilaisista makaroonilaatikoista.

 31. Tämä tuli vastaan kun etsiskelin ideoita helpoksi arkiruoaksi. Makaronilaatikon sijaan ajattelin tehdä kaalilaatikkoa (aviomiehen tilaus) – härkäpapurouhe sopinee myös siihen hyvin lihaa korvaamaan?

  1. Voi apua, sun kommentti oli vahingossa mennyt tutkan ohi! Kommentoin nyt parin kuukauden viiveellä, jos tästä on jollekulle muulle iloa, eli ilman muuta härkäpapurouhe sopii myös kaalilaatikkoon :)

 32. Talvisen jäälenkin jälkeen muuten maistui! Superhyvää! Reseptistä löytyi kaipaamaani vaihtelua soijan tilalle ja vegaaniherkuttelu jatkuukin tästä uudesta härkäpapurouhe-löydöstä vielä entistäkin innokkaammin :) Kiitos!

 33. Juuri tänään tein tätä ruoaksi, mutta vaihdoin härkäpapurouheen Härkikseen ja tein juustokkeen Violifen for pizzaa, Plantin yrttikermaa, oluthiivahiutaleita, kalamataoliiviöljyä ja merisuolaa hyödyntäen. Kaiken kukkuraksi kruunasin koko komeuden Sheesen mozzarellalla. Jälkkäriksi tulikin sitten mustikkapiirakkaa Oatlyn vaniljajäätelöllä, NAM! :D

 34. Kiitos taas loistavasta ohjeestasi, Elina. Lemppari makaronilaatikko!

 35. Mä tein tätä makaronilaatikkoa ja maku oli hyvä, mutta siitä tuli jotenkin tosi jauhoista. Ihan kun olisi ollut vaan makaronia ja aurinkokuivattua tomaattia ja niiden pinnalla jotain jauhoista mössöä. Meniköhän härkäpapurouhe vaan liian kypsäksi. Käytin sitä oikeaa vihreän härän rouhetta, joka on mulla aina jäänyt vähän kovaksi pitkälläkin haudutuksella, niin ajattelin, ettei se voi noin nopeasti muussaantua 😃

  1. Voi olla ihan mahdollista, että härkäpapurouhe meni liian kypsäksi. Vaikutusta voi olla myös käyttämälläsi kaurakerman merkillä :)

   1. Yritin tehdä tätä uudestaan, mutta maistoin härkäpapurouhetta keittämisen jälkeen ja siitähän se jauhoisuus tuli. Mutta eipä se mitään, kun tein sitten tilalle soijarouhetta ja käytin härkäpapurouheen kasvispihveihin 😊

 36. Kiitos jälleen ohjeesta! Äitini (lihansyöjä) kommentoi seuraavaa, ”yllättävän hyvää”. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights