Smoothie bowl

Minua pyydettiin osallistumaan jo ennakkoon kesäkuussa koittaville Pride-viikoille hyvinvointiteemaisella reseptillä. Lähdin ilomielin mukaan!

smoothiebowl

Chocochilissäkin ollaan tasa-arvon asialla. Tietenkin. Täällä omassa pienessä kuplassa tuntuu välillä ihan käsittämättömältä, että moisesta asiasta tarvitsee vielä vuonna 2015 edes keskustella, mutta ikävä kyllä työsarkaa riittää edelleen. Näkyvimmin sateenkaarikansan asioita on ajanut jo monen monta vuotta Helsinki Pride, joka järjestetään tänä vuonna 22.-28.6. Viikon pääteemana on hyvinvointi. Odotan mielenkiinnolla, mitä kaikkea teeman ympärille keksitäänkään!

Smoothie bowlit on nyt se juttu. Juotavan smoothien sijaan paksuksi jätetty smoothie lusikoidaan kulhosta ja koristellaan erilaisilla täytteillä. Tuhdimman smoothie bowlin saat, kun ripottelet vielä pinnalle pähkinöitä tai rapeaa mysliä. Smoothien bowlin koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Pride-hengen mukaisesti smoothien bowlin voi koristella vaikkapa sateenkaaren väreissä :)

Smoothie bowl

välipalaksi kahdelle

 • 1 banaani
 • 200 g kotimaisia pakastevadelmia
 • 1 rkl auringonkukansiemeniä
 • 1 rkl hamppurouhetta
 • tilkka vettä
 • koristeluun esim. kiiviä, ananaskirsikoita, mansikoita ja orvokin kukkia
 1. Pilko banaani tehosekoittimen kulhoon. Lisää vadelmat, auringonkukansiemenet ja hamppurouhe.
 2. Lisää vettä sen vain verran, että saat seoksen juuri ja juuri sekoitettua ja se jää niin paksuksi, että sitä voi lusikoida. Anna koneen käydä, kunnes smoothie on tasaista.
 3. Laita smoothie kulhoihin ja koristele.

Resepti on julkaistu myös Pride-blogissa.

2 vastausta kirjoitukseen “Smoothie bowl

 1. Kaunis on kulho ja koristelu ja ajatus!
  Olen kanssasi aivan samaa mieltä!
  …mua myös vähän ärsyttää, että liberaaleja kutsutaan kuplassa eläviksi. Eikö kuplassa elä juuripa ne ihmiset, jotka eivät hyväksy erilaisuutta, eivät uskalla tutustua erilaisuuteen eivätkä ymmärrä todellisuuden monimuotoisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights