Raparperi-mansikkapaistos

Yhteistyössä GoGreen – Kaurasta, raparperista, mansikoista ja kookossokerista syntyy mehevä paistos. Limellä maustetun kauravispin kanssa tämä herkku maistuu ihan kesältä!

mansikka-raparperipaistos

Raparperiaika on nyt alkanut ainakin täällä eteläisemmässä Suomessa! Kävin jo vähän verottamassa vanhempien raparperisatoa ja paistoin kevään ensimmäisen raparperipaistoksen. Uunissa muhivat raparperit ja mansikat saivat koko keittiön tuoksumaankin ihan kesältä!

Raparperipaistoksen paras kaveri on limellä maustettu kaurapohjainen vispi. GoGreenin vispi on jääkaappikylmänä kiinteää, joten se vispautuu sähkövatkaimella muutamassa sekunnissa. Mausta vispi limellä ja vaniljalla ja saat siitä mainion lisukkeen raparperipaistokselle. Jos mahdollista, vispi kannattaa maustaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä, jolloin limen maku voimistuu. Vispi sopii tämän raparperipaistoksen ohella moniin muihinkin kesäisiin jälkiruokiin. Ihan vaikka tuoreiden marjojen kanssa tarjottuna, kunhan marjasesonki taas alkaa :)

gogreen-vispi

Meillä mies ei ole niin kovasti makeiden leivonnaisten perään, mutta raparperipaistoksista kuului tyytyväistä mutinaa. ”Onpa hyvää!” Ja itse asiassa näitä piti tarjoilla eilen piipahtaneille vieraille, mutta kaikki katosivat mystisesti johonkin jo ennen sitä.

Mansikka-raparperipaistos ja limevispi

4 annosvuokaa tai 1 isompi uunivuoallinen

 • 300 g raparperia
 • 200 g kotimaisia pakastemansikoita
 • 1 rkl perunajauhoja
 • 0,5 dl kookossokeria

Muruseos

 • 2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
 • 1 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
 • hyppysellinen suolaa
 • 1 dl kookossokeria
 • 100 g kylmäpuristettua kookosöljyä
 • 1 tl vaniljasokeria (tai vaniljajauhetta maun mukaan)

Limevispi

 • 1 prk GoGreen kauravispiä
 • 1 limen raastettu kuori
 • 0,5 tl vaniljasokeria
 1. Kuori raparperit ohuelti ja pilko ne. Halkaise jäiset mansikat terävällä veitsellä, jos ne ovat kovin isoja. Laita mansikat ja raparperit annosvuokiin tai uunivuokaan. Sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri.
 2. Yhdistä toisessa kulhossa kaurahiutaleet ja -jauhot, suola, kookossokeri, vaniljasokeri ja kookosöljy. Nypi murumaiseksi seokseksi ja ripottele uunivuokaan raparperien päälle.
 3. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
 4. Sillä välin kun paistos on uunissa vatkaa vispi ja mausta se limen kuorella ja vaniljalla. Laita vispi jääkaappiin odottamaan.
 5. Anna paistosten jäähtyä tovi ennen tarjoamista. Lusikoi päälle reilusti kauravispiä ja nauti. Paistos kiinteytyy jäähtyessään.

Vinkki! Jos lähikaupasta ei löydy kookossokeria, voit korvata sen fariinisokerilla. Kookossokerista tulee kuitenkin tähän hyvä makuvivahde, ja taitaa se olla vähän terveellisempääkin.

mansikka-raparperipaistos2

sponssi_musta (1)

Yhteistyössä GoGreen

10 vastausta kirjoitukseen “Raparperi-mansikkapaistos

 1. Ihanan näköinen herkku! Tällaiset murupiiraat ovat suuria suosikkejani, ihanaa että onnistuvat siis myös kookosöljyllä.

 2. Tämä menee varmasti kokeiluun, vielä viimeiset viime kesän mansikat ja raparperit pakkasessa. Hehee, luin muuten tyytyväisenä tuolta jostain tekstin keskeltä ”viski kannattaa maustaa…”, ei liene huono vaihtoehto sekään! :)

 3. Herkulliselta näyttää! Niin kuin kaikki muutkin leipomuksesi. :) Harmi vaan ettei yksinasuvana pahemmin ole pilaantumisvaaran takia varaa leipoa lähes mitään. Olisi tosi hienoa, jos jossain vaiheessa tulisi ohje ns. sinkku-cupcakesta kuorrutteineen. Tykkään todella paljon muffinseista ja cupcakeista eri kuorrutuksilla, mutta perusohjeiden määriä jakamalla reseptistä ei tunnu koskaan tulevan yhtään järkevän näköistä.

  1. Mä laitan aina kaikki ylimääräiset pakastimeen :) Itsekin syön ruokiani enimmäkseen yksin ja joskus kaksin, mutta ekologisuus- ja rahansäästösyistä teen aina ison satsin kerralla kaikkea ruokaa ja leivonnaisiakin, ja pakastan ne sitten.

   Mutta kiitos palautteesta! Laitan toiveen korvan taakse.

 4. Kiitos maistuvasta reseptistä :) En olekaan aiemmin käyttänyt kookossokeria tai -öljyä ja olivat oikein miellyttäviä tuttavuuksia molemmat. Paistos maistui erinomaisesti myös iltapalarahkan ja mansikkakeiton kaverina – ihanan monipuolinen nautittava! Kaurajauhoa en ole vain löytänyt, mutta tänään sen sijaan laitoin kauraleseitä. Mansikoitakaan ei löytynyt enää pakkasesta, joten vadelmat toimivat raparperin kaverina. Herkullista oli myös tämä combo :)

 5. Tervehdys! Itse sekasyöjänä mietin, että voiko kasvissyöjä lemmikit syödä vegaanista ruokaa? Esimerkiksi vegaanista porkkanakakkua?

  1. Nyt en kyllä ihan saanut ajatuksestasi kiinni. Monet lemmikit ovat luonnostaan kasvissyöjiä (esim. jyrsijät) ja koiratkin voivat hyvin oikein koostetulla vegaaniruokavaliolla. Mutta miksi lemmikeille pitäisi antaa vegaanista porkkanakakkua? Sokerin syöminen ei tee hyvää eläimille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights