Etelä-Amerikan perunasalaatti

Yhteistyössä GoGreen – Tämä herkullinen avokadolla ja maissilla höystetty peruna-papusalaatti sopii mainiosti paitsi juhannusruokien joukkoon, myös muiden kesäisten juhlien noutopöytään!

etela-amerikan-perunasalaatti

Tällä salaatilla ei taida ihan oikeasti olla Etelä-Amerikan kanssa mitään muuta tekemistä kuin nimi, vaikka toki monet raaka-aineet ovatkin tuttuja eteläamerikkalaisesta keittiöstä: peruna, pavut, maissi, avokado ja korianteri.

Kesällä ruoanlaittoon ja sisällä seisoskeluun ei tee mieli tuhlata yhtään ylimääräistä aikaa, joten tällä kertaa oikaisin mutkat suoriksi ja käytin salaattiin itse keitettyjen papujen sijaan GoGreenin mainiota luomupapumixiä sekä ihanan makeaa luomumaissia. Lisäile salaattiin rohkeasti chiliä maun mukaan! Nyt kesäsipulisesonkikin alkaa olla kuumimmillaan, joten voit käyttää salaattiin huoletta pari uuden sadon punasipulia varsineen.

Etelä-Amerikan papusalaatti

4-6 annosta

 • 600 g uusia perunoita
 • 2 prk GoGreen papumixiä
 • 1 prk GoGreen maissia
 • 2-3 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
 • 2 tl jauhettua korianteria
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 0,5 tl valkosipulijauhetta
 • 1/4 tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
 • reilusti suolaa ja pippuria myllystä
 • 0,5 punasipuli
 • 2 isoa avokadoa
 • 0,5 limen mehu
 • 1 ruukku korianteria
 1. Pese ja keitä perunat. Valuta sillä välin maissi sekä huuhtele ja valuta pavut.
 2. Leikkaa lämpimät perunat terävällä veitsellä koosta riippuen 4-6 osaan ja sekoita ne kulhossa yhteen papujen, maissin, öljyn ja mausteiden kanssa.
 3. Silppua sekaan punasipuli. Kuutioi avokado ja silppua korianteri. Sekoita kaikki aineet kulhossa yhteen ja purista joukkoon limen mehu. Tarkista suola.

Vinkki! Jos tarjoat salaatin vasta seuraavana päivänä, salaatti kannattaa valmistella 2. kohtaan asti etukäteen. Lisää sipulit, avokado ja korianteri salaattin vasta hiukan ennen tarjoilua.

papumix

P.S. Sitten kun papujen keittämiseen on taas aikaa, kannattaa muistaa GoGreenin uudet Ruotsissa viljellyt kuivapavut, jotka saatoitkin taannoin jo bongata Chocochilin Instagramista. Nehän ovat melkein lähiruokaa :)

sponssi_musta (1)

Yhteistyössä GoGreen

29 vastausta kirjoitukseen “Etelä-Amerikan perunasalaatti

 1. Itselläkin Juhannuksen menu täysin suunnittelematta. Tämä lähtee heti kokeiluun! Näyttää tosi hyvältä!

 2. Mietin tunti sitten, että täytyypä etsiä joku uudenlainen perunasalaattiresepti illaksi vieraille tarjottavaksi, joten tämä oli täydellinen vastaus ajatuksiini! Kiitos :) tämä pääsee testiin jo tänään!

 3. Näytti niin hyvältä että oli pakko tulla kotiin kaupan kautta ja ostaa puuttuvat ainekset. Ja oli juuri niin hyvää kuin miltä näyttikin! Kiitos reseptistä, tämä jää meillä varmasti vakiokäyttöön.

 4. Voi hitsi! Nyt on jo juhannussafkat ostettu. Mutta tälle ohjeelle tulee taatusti käyttöä vielä tämän kesän aikana :)

  1. No ihan varmasti! :) Perunasalaatteja syödään ainakin meillä yllin kyllin nyt kun perunat ovat parhaimmillaan.

 5. Hei! Kiitos blogistasi! :) Olen itse viime aikoina suunnitellut kasvispainotteisempaan ruokavalioon siirtymistä ja tämä blogi toimii hyvänä inspiraationa sille. On kuitenkin muutama asia, joihin haluaisin vielä kuulla sinulta mielipiteen:

  Ensinnäkin, mitä mieltä olet soijan terveellisyydestä? Kuinka usein ja kuinka paljon soijaa kannattaisi mielestäsi käyttää? Kokeilin itse muutama vuosi sitten soijan (pääasiassa soijarouheen) käyttämistä lihan ja maitotuotteiden korvikkeena, mutta siitä tuli itselleni lähinnä huono olo. Syy tähän saattoi kuitenkin olla siinä, että käytin soijaa lähes päivittäin melko suuria määriä kerralla.

  Toisekseen, tiedätkö yhtään, miten helppoa raudan ja B12-vitamiinin saanti on kasvisruokavaliossa? Joudutko itse käyttämään esim. B-vitamiinivalmistetta? Itse haluaisin mieluiten saada kaikki tarvittavat ravintoaineet ruoasta, minkä takia lihatuotteiden pois jättäminen mietityttää. Kokeilin viime vuonna lihatonta ruokavaliota pari kuukautta ja ainakin kuukautisten aikaan rauta-arvoni tuntuivat romahtaneen täysin. (Oli siis väsymystä, heikotusta yms.) Mutta ehkä ruokavalioni oli muuten liian yksipuolinen?

  Kiitos, jos jaksat kommentoida näitä ”aloittelijatason” kysymyksiä. :) Olen näihin asioihin perehtynyt jo muidenkin lähteiden kautta, mutta mielestäni on valaisevaa kuulla useampia mielipiteitä.

  1. Heippa Maiju!

   Kiva kuulla, että olet innostunut kasvisruokavaliosta! :)

   Soijasta. Kannattaa lukea tämä artikkeli: http://www.mieliruoka.fi/reseptit/soija-hyvis-pahis-vai-jotain-silta-valilta-tofu-omeletin-resepti/
   Itse käytän soijaa aivan huoletta, joskin kiinnitän siihen vähän huomiota että ruokavalio ei heilahda aivan liian soijapainotteiseksi (ihan vain siksi, ettei ole hyvä syödä liian yksipuolisesti, oli sitten kyseessä soija tai mikä tahansa muu). Soijan käytöstä ei ole mitään luotettavia tutkimuksia, että se olisi haitallista kohtuullisesti käytettynä.

   Raudasta kannattaa lukea tämä kirjoittamani artikkeli toisen blogini puolelta: http://keppijumppaajaporkkanaa.com/2013/11/ravintoaineet-vegaaniruokavaliossa-osa-2-rauta/

   Kasvisruokavalion koostamisessa on muutamia juttuja joihin kannattaa kiinnittää huomiota ja toki uusien juttujen opettelussa menee aina hetki. Mutta mitään rakettitiedettä vegaanina eläminen ei missään tapauksessa ole :)

 6. Oijoi. Minut on helppo saada ekstaasiin millä tahansa, mikä sisältää avokadoa ja korianteria, mutta tämä oli kyllä taas niiiiiin maukasta! Lisäsin vielä mukaan mietoa retiisia omalta maalta ohuina viipaleina, hyvin passasi :) Kiitos ihanasta ohjeesta!

  1. Retiisiäkin kannattaa tunkea nyt joka paikkaan, kun ne ovat sesongissa. Ja niin hyviä! :)

  1. Se on ollut pyrkimyksenä, että ruoat puhuttelisivat kaikkia ruokavaliosta riippumatta. Ja ehkä innostaisi kokkaamaan enemmän kasvisruokaa :) Kiva kuulla, että olen onnistunut!

 7. Hei voisiko tuon korianterin korvata jollakin? Se vaan maistuu minusta _niin_ kamalalta vaikka olen ihan tarkoituksella koittanut totutella makuun. :) Mitä suosittelisit? :)

  1. Itse r-a-k-a-s-t-a-n korianteria, eikä mielestäni tämä(kään) ruoka ole oikein mitään ilman sitä. Voit kuitenkin kokeilla myös esimerkiksi sileälehtistä persiljaa. Sekin sopii tähän makunsa puolesta ihan kivasti, vaikkei olekaan yhtään sama asia :)

 8. Uusi blogisi lukija kiittää tästä huippuhyvästä reseptistä. Minä kyllä korvasin jauhetun korianterin tylsästi kuivatulla persiljalla ja tuoreen korianterin taas tuoreella persiljalla. Mutta koko perhe tykkäsi, ja tätä tehdään myös esikoisen rippijuhliin tarjolle! :)

  Me olemme ihan sekasyöjäporukkaa (me vanhemmat + kolme lasta), mutta kyllä sitä kerran viikossa (ehkä joskus myöhemmin jopa kaksi :D ) tavoitteena on pitää ns. kasvisruokapäivä. Siitä syystä päädyinkin blogisi lukijaksi ja itse asiassa hankin myös keittokirjasi. Onnistuu sitten kasvisruokien teko sitäkin silmällä pitäen, että mieheni ja lapsemme urheilevat paljon, joten ruuasta pitää saada riittävästi potkua ja virtaa, jotta jaksavat.

 9. Oli kyllä todella hyvää! Mieheni vihaa korianteria, joten lisäsin sitä vain omalle lautaselleni. Ehdotin hälle, että heittäis basilikaa mukaan, mutta ilman nautti kuitenkin. Kiitos taas maukkaasta ja helposta ohjeesta!

 10. Chileläinen vierailija kehui tätä kovasti, on osunut eteläamerikkalaiset maut kohdalleen. Tänään tehdään uusi satsi juhannuspöytään, kiitos ihanasta ohjeesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights