Mikä Vegekauppa?

Kuten tiedättekin, olen ryhtynyt yrittäjäksi! Uusi Vegekauppa avataan Turussa Forumiin pian, mutta ajattelin sitä ennen vähän valottaa teille Vegekaupan taustoja. Moni ei-vegaani on kysellyt minulta, että mikä ihmeen Vegekauppa. Niin, mikäs se oikein on?

LogoCol

Vegekaupan taustoja

Tuukka Simonen perusti Vegetukku.fi -verkkokaupan vuonna 2009, ajatuksenaan myydä lähinnä kavereille edullisesti sellaisia vegaanisia tuotteita, joita ei vielä saanut Suomesta, kuten vegaanisia vaahtokarkkeja, oikeasti hyvää vegaanista maitosuklaata, proteiinijauheita ja vitamiineja. Verkkokaupan toiminta kuitenkin laajeni nopeasti ja alkoi rullata sen verran hyvin, että vuonna 2011 Turkuun avattiin ensimmäinen Vegekauppa -nimeä kantava pikkuruinen kivijalkamyymälä. Myymälän mukaantulo mahdollisti sen, että kylmäsäilytystuotteiden myynti saatiin käyntiin.

Vegekauppa alkoi kasvaa, kun Toni Sirviö innostui konseptista ja laittoi Lappeenrantaan oman Vegekaupan pystyyn vuonna 2012. Ja tänä vuonna hommat ovat kasvaneet entisestään! Helsinkiin avattiin oma myymälä viime viikolla ja Turkuun avautuu uusi isompi kauppa ihan pian. Vegekaupan liikkeet ovat kauppiasvetoisia ja yrittäjä vastaa itse liikkeensä valikoimasta. Vegetukku on nyt oma yrityksensä, mutta varasto toimii samoissa tiloissa Turun Vegekaupan kanssa.

Chocochili feat. Vegekauppa

Entäs mitä minä teen tässä sopassa mukana? Olen ollut Vegetukun ja Vegekaupan vakioasiakas alusta asti. Olen roudannut kaupasta vuosien varrella kymmeniä kiloja Vianan savutofua, edullisia pesuaineita, vegaanisia nakkeja ja juustoa, vitamiineja ja herkkuja. Vegekaupassa on ollut aina kiva käydä, koska olen mieluummin laittanut vähäisetkin rahani eettisen pienyrittäjän toimintaan kuin suurille ketjuliikkeille. Ja tietysti siksi, että Vegekaupassa on edullista ja sieltä on saanut monia tuotteita, joita ei myydä muualla.

Kirjoittelin jo aikaisemminkin, että päätöstä ei kauaa tarvinnut mietiskellä, kun minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä yrittäjäksi Turun uuteen Vegekauppaan. Nyt voin yhdistää osaamiseni tuotetuntemuksen osalta ja pitkän kokemuksen asiakaspalvelutyöstä floristina. Ja ennen kaikkea saan olla kaiket päivät tekemisissä ruoan kanssa! Vegekauppa on niin mahtava konsepti, että olen vieläkin aivan fiiliksissä tästä tilaisuudesta.

Minun kädenjälkeni tulee jatkossa näkymään ennen kaikkea Vegekaupan tuotevalikoimassa ja lupaan kuunnella herkällä korvalla myös teidän toiveitanne. Minulla ainakin riittää suunnitelmia ja intoa, joten valikoimaa on mahdollista laajentaa vaikka mihin, jos ja kun kauppa käy! Jos olet pitänyt Chocochilin resepteistä, tulet taatusti pitämään myös Vegekaupassa myytävistä tuotteista. Tuotteet on valittu kauppaan huolella ja todettu toimiviksi. Jo avajaisiin olen tilannut mielenkiintoisia uutuuksia, joita ei ole ollut ennen Vegekaupan valikoimissa.

Vegekaupan arvot

Vegekaupassa pyritään kaikin keinoin siihen, että kasvisruoan syöminen olisi edullista. Tuotteissa ei ole turhia katteita, koska toimimme itse maahantuojana tai ostamme tuotteet suoraan tuottajilta. Toki Vegekauppakin joutuu turvautumaan joissain tuotteissa kotimaisten tukkujen valikoimiin, mutta silloinkaan hintoihin ei lätkäistä päälle ”erikoiskauppalisää”. Vegekauppa pyrkii siihen, että vegaanisen ruoan ostaminen olisi helppoa ja edullista!

Edullisuuden lisäksi Vegekauppa pyrkii eettisyyteen kaikessa toiminnassaan. Verkkokauppa on tehnyt alusta asti päästövähennyksiä, valinnut tavarantoimittajat tarkoin ja suosinut valikoimissaan luomua ja Reilua kauppaa.

Meille on lisäksi tärkeää, että myymme Vegekaupassa vain toimivaksi todettuja tuotteita. Emme kauppaa huuhaata katteettomilla terveyslupauksilla. Myymämme tuotteet ovat laadukkaita ja laatulupauksemme sisältää myös ammattitaitoisen henkilökunnan. Asioidakseen Vegekaupassa ei tarvitse olla vegaani ja ravitsemusasioiden ammattilainen. Haluamme olla matalan kynnyksen liike, johon kuka tahansa hyvästä kasvisruoasta innostunut voi tulla ostoksille. Ja me tiskin takana neuvomme kyllä! Voin omalta osaltanikin luvata, että kaupasta saat vaikka reseptivinkit kaupan päälle :)

Vegekaupan valikoima

Vegekauppojen tuotevalikoimaan voit tutustua Vegetukun nettikaupassa, mutta myymälöistä löydät paljon muutakin! Kauppiaat vastaavat itse oman kauppansa valikoimasta, mutta toki kaikista kaupoista löytyy perusvalikoima samoja tuotteita. Meiltä saat esimerkiksi erilaisia vegaanisia nakkeja ja makkaroita, leikkeleitä ja muita leivänpäällisiä, valtavasti erilaisia vegaanisia juustoja, suklaata, eväspatukoita, proteiinijauheita, soijatuotteita, luomukasvimaitoja, papuja, pähkinöitä, vitamiineja, teetä ja kahvia. Jos tuotevalikoimassa ei ole jotain suosikkituotettasi, niin kerrothan siitä meille. Teemme parhaamme, että saisimme sitä valikoimaan!

Meillä on tällä hetkellä suunnitelmissa alkaa maahantuomaan monia uusia tuotteita, joista olemme hurjan innoissamme. Tästä kuulette varmasti pian lisää!

Tule mukaan Vegekaupan toimintaan!

Turun Vegekaupan takana on Turun Kasvisruokakauppa Oy, jonka pääomistajana olen minä. Yhtiökumppaneina minulla on koko homman perustaja Tuukka, jolla on pitkä kokemus (menestyneiden) yritysten pyörittämisestä sekä kaikesta taustatyöstä ja raha-asioista tietävä Timo. He ovat olleet minulle kummatkin aivan kullanarvoisia. Ilman minua viisaampia yhtiökumppaneitani en olisi uskaltanut edes lähteä koko hommaan mukaan. Meillä on tässä ihan mahtava tiimi, sillä osaamisellamme täydennämme kaikki toisiamme.

Sijoitin Turun Vegekauppaan kaikki omat säästöni ja loput hankinnoista (remontti, kalusteet, tuotevarasto) on tehty osakkaiden sijoituksilla. Olemme äärimmäisen kiitollisia, että niin moni on innostunut tulemaan mukaan Vegekaupan toimintaan ja uskoo, että liikeideallamme on paikkansa! Sijoittajien avulla olemme voineet jo tilata melko laajan alkuvaraston kaupalle, mutta uusilla sijoituksilla saamme jatkossakin toimintaa kehitettyä. Osakkaat saavat jatkossa tuotealennuksia sekä tietysti osansa jaettavista osingoista. Jos kiinnostuit, osakeanti jatkuu tämän kuun loppuun saakka (mikäli osakkeita riittää). Lisätietoja voi kysellä osoitteesta tuukka.simonen@vegekauppa.fi.

Olen ihan varma, että tästä syntyy vielä mahtavia juttuja! :)

Turun Vegekauppa

Turun Vegekaupan avajaiset ovat ihan pian! Nyt vähän jännittää, tuleeko Saksan nakkikuorma ajoissa, saadaanko korttimaksupääte kauppaan sovittuna aikana, ja kuittikirjoitinkin seikkailee vielä jossain matkalla. Kauppa on kuitenkin tavalla tai toisella auki ennen juhannusta, että pääsette nakkiostoksille, vaikkei kaikki olisikaan täydellisesti valmista! Ilmoitamme päivän heti kun mahdollista Turun Vegekaupan Facebook-sivuilla. Toivottavasti näemme jo ensi viikolla tai viimeistään kesän aikana kaupalla! :)

vegekauppa.fi

Vegekauppa Helsinki

Vegekauppa Lappeenranta 

16 vastausta kirjoitukseen “Mikä Vegekauppa?

 1. Äiti ja isä toivottavat oikein paljon onnea ja menestystä Vegekaupalle ja Chocochili Elinalle!
  Jäämme odottamaan milloin Vegekauppa tulee Lahteen.

 2. Olen todella täpinöissäni koko hommasta! Olen blogiasi lukenut jo moonen monta vuotta, olet ollut minulle iso inspiraatio ja ruokaohjeesi eivät koskaan ole minua pettäneet. Olen tulossa koko perheeni voimin Turkuun viettämään päivää jossakin vaiheessa kesää ja eniten riessussa odotan Vegekaupassa vierailua (kylmälaukku messiin!) . Oikein mukavaa viikonloppua Elina! :)

 3. Varmasti tulossa käymään ja usein! Porthaninkadun Vegekauppa on myös palvellut hyvin silloin kun olen ehtinyt käydä, mutta uusi sijainti keskustassa ja isompi valikoima ovat kyllä valtti. Porthaninkadulla kävi silloin, kun erikseen muisti, joten kätevää että uudessa kaupassa voi käydä luontevasti tehdessään keskustassa muitakin ostoksia.

  Muutenkin tosi kiva kuulla, että hinnat pysyvät kohtuullisina. Esim. Ruohonjuuressa käy aniharvoin niiden nk. erityiskauppalisien takia.

  Paljon onnea ja tsemppiä!

  1. Kustannuksetkin toki nousevat uudessa liikkeessä hieman ainakin suuremman vuokran osalta, mutta toivottavasti parempi myynti kompensoi sitä niin, että voimme pitää hinnat samoina :)

 4. Onnea uuteen yritykseen! Kiva, että jotain uutta perustetaan Turun keskustaan, kun viime aikoina on enemmän näkynyt lopettavia liikkeitä.

  1. No niinpä! Olen siitäkin ihan fiiliksissä, että olen osaltani luomassa vilkkaampaa kaupunkikulttuuria. Olen ollut vähän harmissani varsinkin Forumin tilanteesta, koska se oli aikaisemmin tosi kiva ostospaikka mutta hiljeni sitten syystä tai toisesta lähes kokonaan. Nyt siellä on taas ihan mahtava meininki! Meidän liiketilaa vastapäätä löytyy Pop Shop, Tonfisk Design ja Punainen Norsu, kulman takaa Gaffela ja uusia liikkeitä avataan koko ajan. PopUp-kaupat ovat myös tuoneet uutta elämää Forumiin. Olen ihan varma, että kyllä se tästä taas herää henkiin! :)

 5. Onnittelut ja onnea vegekaupalle!

  Keskittyykö kauppa tiukasti vain elintarvikkeisiin vai otatteko ehkä joskus myyntiin muutakin, kuten esim. vegaanisen kosmetiikan merkkejä..? (Jos kerran pesuainettakin on saanut jo ostaa…)

  Avajaisia odotellen! :)

  1. Nyt alkuun meille tulee myyntiin Attitude-merkin kodin pesuaineita (astianpesuaineiden osalta voit lukea lisää täältä) sekä Kingfisherin hammastahnoja. Mutta jatkossa on tarkoitus laajentaa! Minulla on mielessä muutamia uusia merkkejä joita haluaisin alkaa maahantuomaan, mutta katsotaan millä aikataululla saadaan se onnistumaan. Meikit yms. eivät ehkä ole seuraavana listalla, mutta suihkusaippuat, shampoot ja sen sellaiset ovat jo selvitystyön alla :)

 6. Onko suunnitelmissa tai mahdollista ottaa myyntiin Vegetarische Slagerin tuotteita (osa on vegaanisia)? Niitä ei tunnu oikein saavan mistään; turkulainen Paronin Herkut taitaa tuoda maahan joitakin niistä, mutta mikäli nettisivuihinsa on uskomista, toistaiseksi vain suurkeittiöille ja ravintoloille tarkoitetuissa jättipakkauksissa.

  Kiinnostaisi nimittäin päästä noita kokeilemaan, jos vain jostakin käsiinsä saisi.

  1. Olemme miettineet asiaa, mutta Vegetarische Slagerin tuotteet tulevat pakasteina ja kerralla tilattava määrä on aivan älytön. Meillä ei tällä hetkellä ole kapasiteettia varastoida sellaista määrää pakasteita, mutta kenties joskus tulevaisuudessa :)

 7. Haluaisin niin käydä vegekaupassa, mutta asun ihan liian kaukana! Yhyyy….

  Verkkokaupasta olen tilannut kerran ja paketti tuli nopeasti ja tuotteet oli hyviä. Ainoa parannusehdotus nettikauppaan olisi se, että ostokset voisi maksaa sillä tavalla ”suoraan”, eikä erikseen laskulla.

  1. Verkkokauppaan liitettävät verkkopankki- ja pankkikorttimaksut ovat kuukausimaksuiltaan melkoisia, joten se taitaa olla syy miksei Vegetukku pidä niitä tällä hetkellä vaihtoehtoina. Välitän toiveesi eteenpäin verkkokaupasta vastaavalle, ehkäpä tämä mahdollisuus tulee jatkossa! :)

 8. Hei!

  Koska suklaa. Näen päiväunia siitä, että uudesta Vegekaupasta saisi iChocin vaniljavalkosuklaata (ostaisin sen mielelläni jostain muualta kuin marketista) ja MooFreen minttusuklaapatukoita. Kivasti on vegaanina tottunut vahvempiin ja vähemmän makeisiin herkkuihin. Mutta joskus sitä vain kaipaa sellaista perinteistä lempeää sokerihumalaa. Varsinkin tuo minttusuklaa on harmittanut, kun sitä en Turusta ole löytänyt mistään.

  Muutoin ei osaa edes kuvitella tulevaa valikoimaa. Vegekaupassa on aina ollut parhaat juustot, leikkeleet ja nakit. Opiskelijaystävällinen hinnoittelu on myös asia, josta olen ollut hyvin kiitollinen. Tykkään kyllä tehdä itse kaikenlaista, alusta alkaen. Toisinaan kuitenkin kaipaa sitä helppoa ja nopeaa nakkipakettia tai vastaavaa. Ruohonjuuret ja marketit ovat valinneet valikoimiinsa maultaan ihan väärät nakit ja hintakin niissä tuppaa olemaan aika sydämenlyöntejä harventava. :)

  1. Kiitos tuotetoiveista! Noita kahta mainitsemaasi suklaata ei ole nyt tulossa, mutta tarkistan toimittajiemme valikoimat. Jos niitä löytyy, otan seuraavaan kuormaan :) Ja jos ei löydy, selvittelen saisiko jostain muualta.

   Toivottavasti saadaan kauppa pian auki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights