Syvän etelän papusalaatti

Avokadoa, maissia, persikoita ja savupaprikalla maustettuja papuja. Nam!

papu-persikkasalaatti

Täytyy tunnustaa, että en ole viime viikkoina syönyt erityisen hyvin. Työt ovat vieneet mennessään ja kiireessä ja väsyneenä on tullut syötyä lähinnä sitä, mitä on milloinkin käteen sattunut. Eli lähinnä leipää ja herkkuja. Ja olo on kyllä nyt sen mukainen! Kunhan vähän malttaa pilkkoa ja uhrata jonkun ajatuksen ruoan valmistamiseen, on hyvin syöminen onneksi tehty helpoksi tähän aikaan vuodesta! Tori pursuilee kaikkea herkkua juuri nyt, joten voisinpa ottaa ensi viikolla projektiksi irrota sinne vaikka joka päivä hakemaan jotain tuoretta.

Tämä salaatti on saanut inspiraationsa Yhdysvaltojen syvästä etelästä. Mielessä oli Alabaman persikkapuut ja Louisianan savuiset grillauskastikkeet. Sekaan vielä vähän maissia ja avokadoa, niin herkkusalaatti on valmis :)

Syvän etelän papusalaatti

noin 3 annosta

Pavut:

 • 1 prk kidneypapuja
 • 1 prk mustapapuja
 • 2 pienehköä kesäsipulia (säilytä varret)
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1 rkl rypsiöljyä
 • 2 tl savupaprikajauhetta
 • 1,5 tl juustokuminaa
 • 2 tl vaahtera- tai agavesiirappia
 • yrttisuolaa ja mustapippuria
 • chilijauhetta maun mukaan

Salaatti:

 • erilaisia lehtisalaatteja
 • 0,5 ruukku tuoretta korianteria
 • 100 g kirsikkatomaatteja
 • 2 persikkaa
 • 2 sipulin varret
 • 1 avokado
 • 1 dl maissia
 • 0,5 limen mehu
 • suolaa myllystä
 1. Huuhtele ja valuta pavut. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen sitten sipulit, pavut, savupaprikajauhe ja juustokumina. Paista hetki ja mausta seos sitten siirapilla, suolalla, pippurilla ja chilillä. Jatka paistamista, kunnes sipuli on kokonaan pehmennyt ja pavut ovat saaneet hiukan väriä pintaansa. Siirrä pannu sivuun.
 2. Revi salaatit kulhoon. Silppua korianteri ja pilko kirsikkatomaatit ja persikat. Hienonna sipulinvarret ja kuutioi avokado. Lisää kaikki aineet kulhoon. Purista salaattipohjan sekaan limen mehu ja jauha suolaa myllystä.
 3. Nosta paistetut pavut pannulta salaattipohjan päälle ja nauti heti.

10 vastausta kirjoitukseen “Syvän etelän papusalaatti

 1. Ihanan kuuloinen salaatti. Kivaa, että saitte kaupan auki! En vaan ehtinyt Turussa käydessäni pistäytymään. Ensi kerralla sitten!

 2. Nam! Just sellaista #keep it simple# kesäruokaa, josta tykkään! Arvostan! Kiitos vinkistä!

  1. Harvoinpa mun keittiössä muutenkaan turhia kikkailaan. Eikä kesällä onneksi kannatakaan, kun kaikki raaka-aineet on niin hyvä ihan vaan sellaisenaan :)

 3. Tätä salaattia tuli tehtyä tänään lounaaksi, olipa hyvää. Päivälliseksi tein kirjastasi bataattifalafeleja, kukkakaalicouscousia ja avokadodippiä. Mieheni, poikamme (18-,16- ja 8-vuotiaat) ja minä tykkäsimme kovasti. Kiitos kovasti ohjeista! Aurinkoa päivääsi!

 4. Hei, aivan ihanalta vaikuttava resepti ja sopii myös meidän allergisille lapsille. Menee ehdottomasti kokeiluun.

  Aurinkoista päivää,
  Annukka

 5. Mulla kävi huonosi,kun en huuhtonut papuja ja paistaessani niitä seos näytti niin ikävältä että päätin siirtää sen johonkin muuhun käyttöön.Vaaleammat pavut huuhdottuna ehkä olisivat nätimpiä nektariinien ja avocadojen kanssa.En myöskään tykännyt paistetusta sipulista tässä salaatissa.Muuten noudatin ohjetta.

 6. Tämä on yksi minun lempisalaateista jo vuosien takaa. Tuota papuhöystöö on meidän perheessä käytetty lisäkkeenä ja tortillantäytteenä myös. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights