Ohra-tofukulho

Yhteistyössä GoGreen –

Smoothie bowlit tulivat ja menivät, mutta nyt syödään muutkin ruoat kulhosta! Ohrasta, kylmäsavutofusta ja erilaisista lisukkeista syntyy helppo kulhoruoka.

ohra-tofukulho

Olen kaikenlaisten kulhosyötävien ystävä. Päällystän aamuisen kaurapuuron aina erilaisilla marjoilla tai hedelmillä, pähkinöillä ja siemenillä, kookoshiutaleilla ja soijajogurtilla. Paksujen sosekeittojen pinnallekin heittelen aina kaurakermaa ja erilaisia lisukkeita krutongeista siemeniin. Muutkin ruoat voi mainiosti päällystää erilaisilla herkkulisukkeilla. Tällä kertaa ohra-tofupaistos sai vielä päälleen kermaista avokadoa, rapeita kurpitsansiemeniä, rucolaa ja herneenversoja. Nam!

ohra-tofukulho3

Ohra-tofukulho

kahdelle

Ohra:

 • 1 dl GoGreen ohralisuketta
 • 0,5 kasvisliemikuutio
 • 3,5-4,5 dl vettä
 • 1 tl oliiviöljyä
 • 1 tl (japanilaista) soijakastiketta

Tofupaistos:

 • 1 sipuli
 • 1 pkt kylmäsavutofua
 • 0,5  tl savupaprikajauhetta
 • 100 g herneitä
 • mustapippuria

Lisäksi:

 • 1 avokado
 • herneenversoja
 • 2 kourallista rucolaa
 • 2 rkl GoGreen kurpitsansiemeniä
 • vaaleaa juoksevaa tahinia 
 1. Keitä ohra kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan* tai kunnes ohra on sopivasti pehmennyt ja neste imeytynyt. Anna ohran hiukan jäähtyä ja lisää sitten joukkoon öljy ja soijakastike ja sekoittele se haarukalla irtonaisemmaksi.
 2. Silppua sipuli ja kuutioi tofu. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sekaan sipuli tofut. Mausta savupaprikalla ja paista, kunnes sipuli on pehmennyt ja tofu on saanut väriä pintaansa. Rouhi sekaan vielä mustapippuria.
 3. Lisää pannulle keitetty ohra ja herneet. Paista vielä hetki.
 4. Annostele tofupaistos kulhoihin. Laita rucola kulhon toiseen reunaan ja koristele  annokset vielä avokadolla, herneenversoilla ja kurpitsansiemenillä. Jos haluat, voit valuttaa ruoan päälle vielä hiukan tahinia.

ohra-tofukulho2

* Ohralisukkeen pakkauksessa oleva 30 minuutin keittoaika oli vähän liian pitkä. Kiireistä kokkia lämmittänee tieto, että jo 15-20 minuutin keittämisellä ohra oli suutuntumaltaan juuri sopivaa :)

sponssi_musta (1)

Yhteistyössä GoGreen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights