Soijasuikalewokki

Tämä resepti on alun perin Vegaanin keittiössä -kirjastani. Soijasuikalereseptien perään on kyselty, joten lainaan omaa reseptiäni :)

wokki

Tuntuu, että Vegaanin keittiössä -kirjan ilmestymisestä on kulunut jo ikuisuus, vaikka tosiasiassa sehän putkahti kauppoihin vasta viime syksynä. Täytyy sanoa, että kirjan suosio pääsi yllättämään sekä minut että varsinkin kustantajan – opuksestahan painettiin kesän alussa jo kolmas painos!

Soijasuikaleiden valmistaminen ei ole mitään rakettitiedettä, mutta toki vaatii oman tuntumansa ennen kuin ne oppii maustamaan kunnolla. Minulla on ollut pitkään työn alla postaus siitä, miten kuivia soijatuotteita valmistetaan. Katsotaan, minkälaisella aikataululla ehdin saada sen valmiiksi!

Tässä kuitenkin yksi versio siitä, miten soijasuikaleet voi valmistaa. Appelsiini ja tähtianis on hauska ja vähän erilainen makuyhdistelmä. Marinointiaikaa lukuun ottamatta tämä ruoka valmistuu nopeasti. Aamuihmisenä keittelen itse soijasuikaleet aamulla valmiiksi ja laitan ne marinoitumaan, jolloin ruoka on esivalmisteltu iltaa varten.

Appelsiininen soijasuikalewokki kesäkurpitsanuudeleilla

4 annosta

 • noin 4 dl soijasuikaleita
 • vahvaa kasvislientä

Marinadi:

 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1 mieto tuore chili (tai maun mukaan)
 • 1 tl korianterinsiemeniä
 • 1 tähtianis
 • 1 tl raastettua appelsiinin kuorta
 • 1 appelsiinin mehu
 • ¼ dl soijakastiketta
 • 1 tl valko- tai riisiviinietikkaa
 • 1 rkl raastettua inkivääriä
 • 1 tl fariinisokeria

Wokkiin:

 • 150 g pitkiä vihreitä papuja (pakastettuja tai tuoreita)
 • 2 sipulia
 • 1 porkkana
 • 1 kesäkurpitsa
 • ½ appelsiinin mehu
 • 2 rkl öljyä
 1. Laita soijasuikaleet kiehumaan kasvisliemeen ja valmista sillä välin marinadi. Silppua valkosipulit ja chili. Murskaa korianterinsiemenet ja tähtianis morttelissa. Raasta appelsiinin kuori ja inkivääri. Sekoita kaikki marinadin aineet kulhossa yhteen.
 2. Kun soijasuikaleet ovat kiehuneet pehmeiksi (noin 10 minuuttia), kaada ne lävikkoon ja painele kuiviksi esimerkiksi paistinlastan avulla. Laita soijasuikaleet sulkijalla varustettuun muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele pussia, jotta marinadi levittyy kaikkialle. Anna suikaleiden maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.
 3. Keitä papuja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa sillä välin sipuli ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa porkkana kapeiksi tikuiksi. Käytä kesäkurpitsa spiralointikoneen läpi.
 4. Kuumenna öljy wokkipannussa ja lisää siihen sipulit ja porkkanat. Kuullota hetki ja lisää sitten pannulle appelsiinin mehu. Paista, kunnes neste on haihtunut. Lisää sitten pannulle soijasuikaleet marinadeineen ja jatka vielä paistamista kunnes pannulla ei enää ole nestettä. Kääntele lopuksi kesäkurpitsa ja pavut wokin joukkoon.

Vinkki! Spiraalileikkureita saa keittiötarvikeliikkeistä muutamalla kympillä. Se on hauska lisä keittiöön, erityisesti jos olet yhtä innokas kesäkurpitsaspagetin tai -nuudeleiden syöjä kuin minäkin. Voit kuitenkin yhtä hyvin leikata kesäkurpitsasta pitkittäin siivuja juustohöylällä, jolloin saat kesäkurpitsafettucinea – se sopii aivan mainiosti tähänkin reseptiin! Paksumpaa fettucinea kannattaa paistaa 1-2 minuuttia, kun taas ohuemman kesäkurpitsaspagetin voi sekoittaa valmiin ruoan joukkoon. Jos kesäkurpitsanuudelit eivät innosta, tähän reseptiin sopii tietenkin hyvin myös ihan tavalliset vehnänuudelit.

wokki2

kansi_vegaaninkeittiossa_final72dpi

Resepti  ja kuva on ilmestynyt alun perin Vegaanin keittiössä -kirjassa (Readme.fi 2014)

10 vastausta kirjoitukseen “Soijasuikalewokki

 1. Kikeilin tätä ja tuli ihan mahdottoman hyvää, tosin vaihdoin soijasuikaleet rouheeseen, toimi hyvin. Pitääpi kokeilla myös suikaleiden kanssa. Olen ollut nyt 3kk vegaanina ja blogisi on ollut tosi iso apu kun iskee halu leipoa tai kokata jotain uutta! Kiitos siitä :)

 2. Näyttääpä hyvältä, menee testiin! Kiitos muuten että postailet, ihan paras blogi meille vegaaneille! :) Maistuu lihansyöjillekin! x Mira

 3. Heippa,

  kestääkö tämä ruoka jääkaapissa ja uudelleen lämmitystä? Mietiskelen töihin eväitä…

 4. Mä oon joskus kokeillut soijasuikaleita, mutta niistä ei tullut yhtään hyviä. Tummaa soijarouhetta tykkään käyttää vaikka ei viime aikoina sitä olekaan juuri tullut käytettyä. Mietin nyt sopisiko soijasuikaleet esimerkiksi hapanimeläkastikkeen kanssa. Pitää varmaan käydä uusi pussi ostamassa ja antaa uusi mahdollisuus. Itse oon innostunut nyt tekemään monesti hapanimeläkastiketta, kun oon viimeinkin saanut siihen maun kohdalleen. Ennen oli aivan liian väkevää, nyt oon saanut sopivasti myös makeutta mukaan.

  1. Kokeilin tuota hapanimeläkastiketta ja soijasuikaleita, tuli ihan hyvää. Pitää joskus kokeilla laittaa niitä muillakin tavoilla ja pitää vielä hieman enemmän maustaa. Koostumus oli kyllä tosi paljon parempi kuin mitä ensimmäisellä kerralla.

 5. Hei moi. Oon reilut viiskymppinen ”puoli”vegaanin teinin faija ja lähtenyt sydärin jälkeen ennakkoluulottomasti testailemaan tyttären kaikenlaisia vege/vegaanireseptejä ja ruokia. Olen tätä soijahommaa pitkään kelannut, kun sekä suikaleet että rouhe ovat aika lailla mauttomia. KUn nyt huomasin tuon sinun marinointireseptin, niin ajattelin johonkin toiseen lähteeseen liittyen, että voisiko tuota marinoitua kamaa sitten tehdä oikein reiulumminkin kerrallaan ja vaikka eri makuja ja laittaa valmiiksi marinoituna tai jopa siinä marinadipussissa pakasteeseen. Siitä olisi sitten aika helppo vetää nopea arkiruoka. Sen verran olen ymmärtänyt, että ”keitetyt” suikaleet voisi kyllä pakastaa, mutta miten sitten, kun siihen on imeytetty tuota öjlyä ym?

  1. Heippa Otto,
   kiva kun kävit kommentoimassa!

   Soijasuikaleet voi toki pakastaa myös marinadeineen,, öljy ei vaikuta pakastamiseen :) Suikaleita kannattaa marinoida ensin tovi jääkaapissa ja laittaa sitten marinadeineen pakkaseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights