Inkivääri-mantelitortut

Yhteistyössä The Ginger People –

Anteeksi vaan kaikki joulunvihaajat, mutta meillä on jo aloitettu sekä glögi- että joulutorttukausi. Ensimmäinen joulutorttuversio syntyi mantelimassasasta ja inkiväärilevitteestä.

Inkivaari_mantelitortut3 (1 of 1)

Rakastan inkivääriä. Tungen sitä aina smoothieiden joukkoon, maustan sillä sosekeitot ja wokit ja olen ihan hulluna kaikkeen makeaan, jossa on joukossa inkivääriä. Yksi suosikkijutuistani on Ginger Peoplen inkiväärilevite, joka on paitsi ihan hullun hyvää amerikkalaisten maapähkinä-hilloleipien välissä, myös mainio tuote leivontaan. Se ei sisällä mitään muuta kuin luomuinkivääriä ja ruokosokeria.

Inkivaari_mantelitortut2 (1 of 1)

Olen aikaisemminkin tehnyt joulutorttuja, joiden täytteenä on mantelimassaa. Ne olivat niin hyviä, että harvoin nykyään enää teen joulutorttuja muuten kuin mantelimassalla höystettynä. Mantelimassan kanssa sopii monet hillot, mutta tästä inkiväärilevitteestä tuli kyllä kertaheitolla suosikkini joulutorttujen täytteeksi. Nämä tortut ovat täydellistä seuraa glögin tai kahvin kanssa :)

Inkivääri-mantelitortut

12 kpl

 •  6 kpl lehtitaikinalevyjä
 • 150 g mantelimassaa
 • 0,5 prk Ginger People -inkiväärilevitettä
 • tomusokeria tai tomusokerin ja kanelin sekoitusta
 1. Sulata lehtitaikinalevyt huoneenlämmössä toisistaan irrotettuina. Leikkaa ne sitten neliöiksi ja tee viillot jokaiseen kulmaan.
 2. Leikkaa mantelimassapötkö kahdeksitoista viipaleeksi. Painele viipaleet sormin hiukan litteimiksi laita ne taikinaneliöiden keskelle. Taittele kulmat keskelle ja lisää päälle vielä noin teelusikallinen inkiväärilevitettä.
 3. Paista torttuja 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
 4. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Inkiväärilevitettä löydät mm. Vegekaupan verkkokaupasta sekä Turun, Tampereen ja Helsingin Vegekaupoista :)

Inkivaari_mantelitortut1 (1 of 1)

Vegaanisia torttutaikinoita löytyy muuten ihan joka kaupasta, sillä lehtitaikina ja torttutaikinalevyt ovat lähes poikkeuksetta vegaanisia. Voitaikina sen sijaan sisältää nimensä mukaisesti voita. Vegaanituotteet.netistä voi tarkistaa kaikki vegaaniset valmistaikinat.

sponssi_musta (1)

Yhteistyössä The Ginger People Suomi

10 vastausta kirjoitukseen “Inkivääri-mantelitortut

 1. Me ollaan tykätty kovasti näistä Ginger Peoplen tuotteista. Jukka upottaa niitä varsinkin drinkkeihin. Torttuhillona käyttäminen oli hauska uusi idea!

  1. Jep, inkiväärimehu ja -siirappi sopivat loistavasti myös drinkkihommiin! Merkillä on kyllä mainioita tuotteita, ei käy kieltäminen :)

 2. Joulu ei haittaa yhtään, itse aloitin sen jo jopa ehkä noin kuukausi sitten tyhjentämällä viimeiset pakastimeen unohtuneet torttutaikinalevyt :D
  Tuo täyte kuulostaa todella herkulliselta! Olen usein himiöinyt tuota inkiväärilevitettä, mutta koska en ole keksinyt sille mitään erityistä käyttökohdetta (kuin vain purkista lusikalla suuhun) niin en ole sitten malttanut ostaa. Mutta nyt varmaan sitten pitääkin pikimmiten ottaa se purkki joukkoon. Pidän muutenkin tuon Ginger peoplen tuotteista, tosi kivoja ideoita, onneksi niitä alkaa hiljalleen saamaan Suomestakin paremmin.

  1. Tuota levitettä voi kyllä käyttää ihan niin kuin mitä tahansa muutakin hilloa. Sopii muuten ihan loistavasti myös puuron joukkoon ja jäätelön kanssa :) Mutta kyllä tämä torttuhomma vei voiton!

 3. Hei! Tämä kommentti ei koske oikein tätä reseptiä, mutta uskon että reseptikin on maittava! :) Olen vegaani ja haluaisin kuulla sinun mielipiteesi hunajasta ja mehiläisvahan käytöstä. Olen miettinyt asiaa enkä ole löytänyt mitään huonoa puolta terveys, julmuus, ympäristö alueilta. Ajattelin että onko sinulla jotain mielipidettä että mikset syö näitä tai löytyykö jotain tietoa miksi se olisi ”väärin” ? :)

 4. Heippa Annika!

  En itsekään välttele hunajaa, mutta Chocochilin reseptit ovat vegaanisia. Selvyyden vuoksi en puhu hunajasta vegaanisena tuotteena, koska tämä aiheuttaa helposti väärinkäsityksiä niiden keskuudessa, jotka eivät halua hunajaa syödä.

  Ymmärrän sen pointin, että eläinten hyväksikäyttö ei ole missään tapauksessa hyväksyttäävää, oli sitten kyse hyönteisistä tai nisäkkäistä. Ja teoriassa mehiläisten kasvatuksessa mehiläisiä kuolee aina vahingossa, kun pesällä käydään.

  Itse en kuitenkaan näe hunajantuotantoa minään eettisenä ongelmana, ja näen, että eläinoikeusnäkökulmasta on tärkeämpiäkin asioita, joihin keskittyä. Jokaisen kannattaa kuitenkin tehdä omat eettiset päätelmänsä asiasta :)

 5. Ihana ohje! Mantelimassa sopii noihin varmasti loistavasti! Minulle tulee kuitenkin vieras, josta tiedän että hän ei pidä inkiväärin mausta. Millä hillolla korvaisit tuon inkiväärin?

  Niin ja kiitos Elina ihanasta blogista!

 6. Tykkään kovasti inkivääristä ja mantelimassasta, mutta joulutortut jäävät nykyään syömättä, sillä rasvaiset torttu- ja lehtitaikinat aiheuttavat tätä nykyä ikävää närästystä. Mikä on kamalaa, koska joulutortut olivat ennen ihan ykkösherkku! Oma pää lyö nyt ihan tyhjää, olisiko sinulla jotain ideaa, miten tätä mainiota reseptiä voisi soveltaa johonkin muuhun herkkuleivonnaiseen?

  Kiitos myös oivallisesta blogista, aloittelen tässä hiljalleen veganismihommia ja tämän blogin ohjeilla on pääasiassa menty viimeiset kolme viikkoa :).

 7. Ihanat kuvat, kuten aina :) Täytyykin kokeilla tuota mantelimassaideaa, sehän sopisi varmaan tosi hyvin omenahillon kanssa :)

  Jos muuten tarkoitat ”leikkaa pötkö kahdeKSItoista viipaleeksi”, oikea kirjoitusasu olis 12 viipaleeksi (tai voisi kai laittaa myös 12:ksi viipaleeksi, mutta koska sijamuoto on molemmilla sanoilla sama, voi ”:ksi” jättää poiskin). ”12:sta viipaleeksi” luettaisiin ”kahdestatoista viipaleeksi”. -toista-loppuisilla lukusanoilla sijamuodot vaikuttavat siihen ekaan numeron kohdalla. Sori nillitys :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights