Soijarouhe-punajuurisoselaatikko

Salaatit on unohdettu odottelemaan kevättä. Tuhdit keitot ja uuniruoat maistuvat taas niin paljon paremmalta!

punajuurisoselaatikko2 (1 of 1)
Olen viime vuosina havainnut, ettei minun tarvitse erikseen erityisesti kiinnittää huomiota sesongin mukaan syömiseen – se tulee aivan luonnostaan. Sen kummemmin asiaa ajattelematta talvella tekee automaattisesti mieli juureksia ja sitrushedelmiä, keväällä retiisejä ja salaatteja, kesällä marjoja ja syksyllä sieniä. Ja nyt kun työt sijaitsevat torin naapurissa, tulee automaattisesti ostettua mitä milloinkin on sesongissa ja edullista. Tämäkään ruoka ei lompakkoa juuri kevennä, mutta on täynnä hyvää !

Soijarouhe-punajuurisoselaatikko

noin 4 annosta

Punajuurisose:

 • 500 g bataattia
 • 500 g punajuuria
 • loraus kaurakermaa
 • suolaa

Soijarouhepaistos:

 • 2 sipulia
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 250 g herkkusieniä
 • 1 rkl öljyä
 • 1-2 tl balsamiviinietikkaa
 • 1,5 dl soijarouhetta
 • 1 rkl kasvisliemijauhetta
 • 1,5 tl savupaprikajauhetta
 • 2 tl timjamia
 • mustapippuria myllystä

Lisäksi

 • (panko)korppujauhoja vuoan pinnalle
 1. Kuori ja lohko punajuuret ja bataatit. Laita punajuuret ensin kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Lisää sitten bataatit ja jatka keittämistä, kunnes juurekset ovat aivan kypsiä. Kaada keitinvesi pois, lisää kerma ja suola ja soseuta survimella tai sauvasekoittimella.
 2. Sillä välin kun juurekset kiehuvat, silppua sipulit ja kuutioi sienet. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja balsamietikka. Kuullota muutama minuutti. Lisää sitten pannulle sienet, soijarouhe ja mausteet. Paista keskilämmöllä, kunnes sienistä ei enää haihdu nestettä. Lisää pannulle tarvittaessa hieman vettä, jos soijarouhe tuntuu vielä kuivalta. (Rouheen raekoosta riippuen vettä voi joutua lisäämään 1 rkl – 1 dl). Jos lisäät vettä isomman määrä, lisää se pikkuhiljaa ja paista seos välissä kuivaksi.
 3. Laita soijarouhepaistos uunivuokaan, levitä punajuurisose päälle ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.

punajuurisoselaatikko1 (1 of 1)

19 vastausta kirjoitukseen “Soijarouhe-punajuurisoselaatikko

 1. Onpa kiinnostava asetelma perinteiseen ruokaan! Aivan pakko testata. Onnittelut ehtymättömästä ideointikyvystäsi ja kiitos reseptien jakamisesta!

 2. Kuulostaa hyvältä. Meillä vaan ei ole soija käytössä allergian takia. Toimisikohan esim härkäpapurouhe tässä?

 3. Vaikuttaa herkulliselta, punajuuriruuista tulee aina niin kauniin värisiä! :)
  Miten makeaa tästä tulee? Kuitenkin punajuuri ja bataatti ovat molemmat varsin makeita vai tasaako soijarouhepaistos makua reilusti?

 4. Tulipas hyvä laatikko. Tosin jätin sienet pois ja juureksia laitoin sen verran mitä kaapissa oli, yksi porkkanakin eksyi joukkoon. Ehkä ensi kerralla sitten ihan ohjeen mukaan. :)

 5. Kokeiluun lähti ja melkein uunissa, huomenna vasta syöntiin. Kiitokset maukkaan oloisesta reseptistä! :)

 6. Nam…punajuuri on herkkua! Alanis, kerrothan, miten toimi härkäpapurouheen kanssa? Oliskohan kuorittu hamppurouhe ok soijan tilalle?

 7. Juuri tyhjensin lautasellisen! Oikein passeli resepti ja aika kohtuuhintainen, kuten sanoit. Kaupassa huomasin, että tästähän saisi helpon arkiruoan ostamalla punajuuret ja bataatit valmiiksi soseutettuina – kaupasta löytyy niitä juuri tuollaisina puolen kilon pötkylöinä. Itsellä jäi hintaeron takia valmiit soseet kauppaan, mutta eipä tuo hintaero nyt ehkä normituloiselle niin merkittävä olisi.

 8. Kiitos hyvästä reseptistä. Tein tupla-annoksen ensimmäisen adventin kunniaksi, koska heti näytti siltä, että kyseessä on sunnuntairuoka eikä punajuurten kanssa kannata tehdä pientä annosta. Ja olikin työläs, aikaavievä ja sotkuinen ruoka valmistaa, kuten punajuuriruuat usein ovat. Punajuurten keittoaika saa olla paljon pidempi kuin ohjeessa. Ensi kerralla otan ilman muuta valmiit soseet käyttöön.
  Lopputulos oli mainio, sekä perheen vegaanin että sekasyöjän mielestä. Onneksi tuplamäärästä riittää hyvin vielä huomiseksikin.

  1. Ohjeessahan ei ole punajuurten lopullista keittoaikaa mainittu. Keittoaika riippuu siitä, kuinka pieneksi paloiksi punajuuret jaksaa paloitella :) Itse en raaski ostaa valmiita soseita, joten tosiaan tuplasatsin tekeminen kerralla on varsin fiksua – se kun syntyy melkein samalla vaivalla.

 9. Tosi hyvää tuli hernerouhetta käyttäen! Varmasti teen toistekin ja kokeilen härkäpapurouhetta. :)

 10. Laitoin pakkasesta suppilovahveroita, tuli tosi hyvää!
  Ainut harmi oli, että vaikka pilkoin punajuuret aika pieneksi täytyi niitä kuitenkin keittää melkein tunti ennen kuin olivat muussattavissa. No, odottelun lopuksi maistui vielä paremmalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights