Pizzatärppi Helsinkiin

Uppoaisiko hyvä vegaaninen pizza? Tsekkaa Piece ’n’ Love!

piecenlove (1 of 1)

Törmäsin Uudenmaankadulla sijaitsevaan Piece ’n’ Love -pizzeriaan Facebookissa juuri sopivasti ennen eilistä Helsingin-reissua. Piipahdimme ravintolassa lounaalla ja ihastuimme paikan mainioihin pizzoihin! Listalta löytyy vaihtoehto myös vegaanille.

piecenlove4 (1 of 1)

piecenlove2 (1 of 1)

piecenlove3 (1 of 1)

Piece ’n’ Love sijaitsee entisen Raflan tiloissa Uudenmaankadulla. Ravintolassa ei turhia hienostella, eikä pöytävarauksiakaan oteta kuin kymmenen hengen seurueille. Paikalla voi piipahtaa nopealla pizzalla tai kuulemani mukaan hyvillä drinkeillä, jotka tosin jäivät tällä kertaa testaamatta.

Ravintolan palvelu oli ystävällista ja ripeää. Pizzat valmistuivat nopeasti ja eteen kannettiin mitä mainioin vegaaninen pizza. Pohja oli juuri sopivasti sitkeä ja rapea, mutta ei yhtä paksu kuin esimerkiksi Pizzariumissa. Täytteenä oleva Jalotofun savutofu oli onneksi jätetty isoiksi nokareiksi, jolloin tofun maku ei jyrännyt koko pizzaa. Nyt maukas tomaattikastike, tofu, parsa, rucola ja romesco-kastike olivat hyvässä tasapainossa.  En itse kaipaa pizzaani vegaanista juustoa, vaan arvostan enemmän muita hyviä raaka-aineita. Jos haluaa vegaanista juustoa pizzaansa, kannattaa suunnata Hämeentiellä sijaitsevaan Loosistersiin.

piecenlove5 (1 of 1)

piecenlove6 (1 of 1)

15 euroa pizzasta on aika paljon, mutta olen valmis sijoittamaan sen verran hyvään pohjaan ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Menisin toistekin! :)

Piece ’n’ Love, Uudenmaankatu 9

Piecenlovepizza.com

8 vastausta kirjoitukseen “Pizzatärppi Helsinkiin

  1. Ah, en ole vielä ehtinyt suunnata tuonne itse, kiitos vinkistä! Olen itse todennut kotona että vegaaninen pizza melkein parempaa ilman juustonkorviketta. Ehkä makuja on oppinut enempi ”maistamaan” ja arvostamaan kun juuston vienyt kokonaan pois. Tai sitten vain mikään vegaaninen juusto ei ole maistunut itselleni tarpeeksi. Hyvä pohja, kastike ( tomaatti tai joku muu ) ja hyvät raaka-aineet. Ei kai muuta tarvitse. Tai ehkä hyvä seura sen lisäksi ;)

  2. Kurvin Loosisterissa on kaksi vegaanipizzaa listalla ja molemmat on ihan ok. Pitää käydä toi testaamassa joskus. Siinä samalla paikalla oli aikoinaan ensimmäinen vege illallispaikka. Oli vähän aikaansa edellä eikä asiakkaita riittänyt. Nyt ei ole ainuttakaan kunnollista vege illallispaikkaa helsingissä. Onneksi nykyään saa kasvis ja vegaaniannoksia monesta paikasta.

  3. Kiitos vinkistä! Täytyy käydä testaamassa! Näyttää ainakin todella herkulliselta :) Tein itse kotona vegepizzaa vegejuustolla eikä ollut mikään paras kokemus, eli jätän vastaisuudessa juuston pois. Juustosta tuli hirveää liisteriä – ehkä laitoin sitä liikaa.

    http://thewildethings.com

  4. Emma: vegejuustoja on myös tosi monenlaisia tässä suhteessa – tosin on myös totta, että niitä parempiakin voi laittaa liikaa. Violifen sulava malli on meillä ainoa pizzoissa jatkoon päässyt vegejuusto, ja varmaan 4-5 eri merkkiä on sentään tullut kokeiltua (joista osa kyllä toimii hyvin muussa käytössä mutta eivät sula).

    On tuo vegejuustomaailma sentään kehittynyt kovasti viime vuosina. Edinburghissa söin loistavan vegaanisen ”salami”pizzan, harmi kun unohtui kysyä minkä merkkistä juustoketta siinä käyttivät – olisin taatusti yrittänyt saada tännekin ostettaaksi…

  5. Maidottoman ruokavalion takia olen joutunut juustoista luopumaan, vaikka sekasyöjä olenkin. Nykyään korvaan juuston rypsiöljyllä (rasvaisuus) ja kesäkurpitsaraasteella (ulkonäkö ja mehevyys). Suosittelen kokeilemaan. ;) Muutamaa vegejuustoa olen kokeillut, mutta ei niistä ole ollut oikein mihinkään. Rypsiöljy-kesäkurpitsayhdistelmän keksimisen jälkeen ei ole ollut mitään tarvetta vegejuustoja testailla. (Nykyään myös mieheni haluaa korvata omasta pitsastaan osan juustosta kesäkurpitsaraasteella, sillä hän ei ole niin rasvaisuuden perään kuin minä. ;) )

  6. Paras vege pizza ikinä löytyy Helsingistä Tenho Restobarista! Ihan ässä täytettä ja rapea pohja! Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights