Igorin vegekana

Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Igorin kana levisi netissä kulovalkean tavoin pari vuotta sitten. Tässä vegeversio, olkaa hyvä :)

igorin_vegekana (1 of 1)

Pyrin julkaisemaan Chocochilissä pääosin sellaisia reseptejä, joiden raaka-aineet on saatavissa ympäri Suomen. Näitä Hollantilaisen De Vegetarische Slagerin tuotteita saa Suomesta kuitenkin vain Vegekaupoista, mutta näitä on ihan pakko hehkuttaa! Olin Hollannissa floristin opintoihin liittyvässä työharjoittelussa vuonna 2012 ja aloin silloin haaveilla, että näitä tuotteita saisi Suomestakin. Nyt olen itse puikoissa Vegekaupassa, niin asia on hoidettu! Jos asut Vegekaupan vaikutusalueella, niin kannattaa ehdottomasti maistaa näitä. Vegaaniset kanapalat menevät aivan täydestä sekasyöjillekin, ja valikoimasta löytyy näiden lisäksi shawarma-kanasuikaleita, vegepekonia, jauhelihaa ja lihasuikaleita.

dvs_kana (1 of 1)

Tästä reseptistä tuli kyllä erittäin oiva lauantairuoka. Kaveriksi tein Violifen vegaanisella Prosociano-parmesaanilla maustettu perunamuusia. Upposi sekasyöjällekin ilman mutinoita :)

Igorin vegekana

3-4 annosta

 • 2 pkt (320g) De Vegetarische Slagerin vegekanaa
 • 1 punainen paprika
 • 1 iso sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 rkl öljyä
 • 2 rkl tomaattipyreetä
 • 1 tl sokeria
 • ripaus suolaa
 • 1,5 dl kasvislientä
 • 1 prk Tofutti Sour Supreme -vegehapankermaa
 • mustapippuria
 • (1 suolakurkku kuutioituna)
 • tuoretta persiljaa
 1. Kuutioi paprika ja silppua sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä pannulla.
 2. Lisää tomaattipyre, sokeria, suola ja kasvisliemi. Keittele hetki. Lisää sitten sekaan Sour Supreme ja sekoita.
 3. Mausta mustapippurilla ja persiljalla (säästä hiukan koristeluun).
 4. Laita (jäiset) kanapalat uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Lisää suolakurkut ja laita vuoka 175-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.

Vinkki! Igorin kana -reseptin voinee kuitenkin toteuttaa tarpeen vaatiessa myös vaikkapa soijamedaljongeilla tai -suikaleilla. Keitä ne ensin kasvisliemessä, paista pannulla ja lisää sitten kastikkeen kanssa uuniin. Ihan yhtä autenttinen lopputulos sillä ei tule, mutta toimii pahimpaan hätään :)

LogoCol

Raaka-aineet tarjosi Vegekauppa

33 vastausta kirjoitukseen “Igorin vegekana

 1. Onko tuota Tofutti Sour Supremea saatavilla vielä kaupoissa? En ole nähnyt sitä missään todella pitkään aikaan. Jostain syystä tuotetta ei löydy enää edes vegaanituotteet.netistä. Olenkohan vain sokea/hölmö?

  1. Se poistui maahantuojan valikoimasta pari vuotta sitten. Oon tehny adressin sen ottamiseksi takaisin valikoimaan, että sitä saisi Vegekauppa/Ekolo-paikkakuntien ulkopuoleltakin mut se ei oo keränny kovinkaan paljon nimiä.

 2. Mitä kasvislientä käytät (tässä ohjeessa sekä yleensä muissakin ruuissa)?
  Kun olen yrittänyt vähentää = poistaa käytöstä kokonaan kasvisliemikuutiot, niin onko sinulla jotain mitä suosittelet käyttöön, jotain vähemmän ”lisäaine mömmöjä” ja suolaa yms sisältävää tuotetta?

  1. En ole huolissani mistään ”lisäainemömmöistä”, käytän ihan kaupan perusliemikuutioita. Ja suola, sitä saa olla ihan reilusti! :)

  2. Kotimainen Sysmän luomu kasvisliemijauhe on loistava tuote. Lisäaineeton, antaa todella hyvää makua, suolaa siinäkin kyllä on reilusti (onneksi kuitenkin merisuolaa).

 3. Moikka, Onko nuo De Vegetarische Slagerin tuotteet kuivatuotteita?
  Voisi verkkokauppaan pistää myyntiin myös ;)

  Täällä porissa aika nihkeä tarjonta kaupoissa…
  En ole löytänyt seitania. Nakkeja vain säilyketölkissä.
  Juustoa hyvällä tuurilla yksi kimpale, eikä voi tiettyä juustoa hakea kun kaupassa vain jotain yhtä merkkiä.
  Ei mtn parmesaaneja tai mtn vähänkään erikoisempaa.
  Kikhernejauhoja koko kaupunki ei ole nähnytkään ym..
  Vähän on vaikeaa tällaisella kulinaristilla.

  1. Kuten paketissakin lukee, niin nämä ovat pakasteita :) Kaikki sellaiset tuotteet, joita voidaan lähettää postissa, ovat Vegekaupan verkkokaupassa tarjolla.

   Mutta hyviä uutisia! Meille on ilmoittautunut yksi kiinnostunut kauppias Porista. Toivottavasti hän innostuu lähtemään hommaan mukaan! :)

   1. Voi että se olisi pelastus!!
    Ihana uutinen, toivottavasti hän nyt innostuu tosiaan :)

  2. En tiedä mitä nakkeja nyt tarkoitat, mutta ainakin soijanakkeja ym löytyy Porista, pakasteena (mm Cittari ja Prisma). Tosin lähikunnista Nakkilan K- Supermarket on kauppiasvaihdoksen jälkeen lisännyt vege-tuotteilta huimasti. Paremmin taitaa löytyä sieltä kuin Porin kaupoista. Vinkiksi vaan ?

 4. Vaasankadun Vegekaupasta oli sour supreme loppu ja mistään muualta en sitä löytänyt… Harmi! Resepti lähtee kokeiluun heti kun tarvittavat aineet löytyy :)

  1. Voi hyvin soveltaa! :) Laita tilalle vaikkapa Oatlyn Fraichea tai hätätapauksessa vaikka maustamattoman soijatuorejuuston ja kaurakerman sekoitusta.

 5. Joo, nuo veggie slagherin kanapalat on tosi hyviä, kiva että niitä saa nyt sieltäkin. (Asun Belgiassa ja täältä sekä tietenkin tuosta läheltä rajan takaa saa näitä ja muita saman valmistajan tuotteita, mut noi kanapalat on parhaat.) Kiitos reseptistä! Toimii myös pelkiltään pannulla ruskistettuna, mausteeksi riittää loraus teriyakikastiketta.

  1. Joo, mä olen näistä tehnyt viime viikot kaikenlaista muutakin ruokaa harva se päivä :D Currykana ja kermainen kanapasta on meillä muodostuneet ehdottomiksi suosikeiksi!

 6. Voiskohan Sour Supremen korvata vaikka maustamattomalla soijajugurtilla? Sitä tuntuis löytyvän lähikaupoista kaikkein helpoiten. Varmaan voi myös käyttää quornia Vegetarische Slagerin tilalla? Niitä ainakin löytyy aina pakkasesta meidän taloudessa.. Ja siis mitä tuo Slager oikeastaan edes on, soijapohjaista näköjään mutta miten ratkaisevasti eroaa koostumukseltaan tai maultaan siitä soijasta jota meillä on totuttu kaupan hyllyllä näkemään? Se kuivatavarahan pitää tietysti valmistella ja maustaa niin että siitä mitään makua saa irti, mutta jos vertaat sitä vanhaa tuttua soijaa ja tätä uutuustuotetta, niin miten mielestäsi eroaa toisistaan?

  1. Maustamaton soijajogurtti ei mielestäni ole tarpeeksi rasvaista tähän, mutta voi vaikka sekoittaa kaurakermaa (Planti on tarpeeksi paksua) ja vähän jogurttia, niin saa hieman happamuutta joukkoon.

   Nämä De Vegetarische Slagerin kanapalat ovat hämmästyttävän lähellä oikeaa kanaa ja uppoaa myös sekasyöjille! Kukaan ei huomaa eroa. Koostumukseltaan nämä ovat sellaisia tosi meheviä ja kanamaisia, ihan erilaisia kuin kuivat soijatuotteet.

 7. Juuri söin lautasellisen Igoria muusin kera. Sour Supreme piti korvata Oatlyllä, mutta tosi hyvää oli ja näyttikin samalta kuin kuvassa ;)

  1. No sama meillä :) Meni kyllä melkein koko satsi kolmelle hengelle. Käytettiin sellaisia melko isoja soijasuikaleita, ja tästä tuli kyllä uusi herkku.

 8. Pakko kommentoida, että tietenkin kasvislientä voi tehdä myös itse! Oon nyt jonkin aikaa laittanut kaikki kasvisoerkeet talteen pakastimeen (sipulin-, porkkanan-, paprikankannat, kaalin uloimmat lehdet, yrtinvarret yms) ja kun purkki on täynnä niin keittelen kasvislientä. Toki joka kerta liemi on hieman erilaista ja kantsii varoa laittamasta liikaa kaalia liemeen, mut tosi hyvää on lähes poikkeuksetta tullut ja kaupan luemivalmisteet on jäänyt vähemmälle, vaikka niitäkin välillä käytän.

 9. Oikein erinomainen resepti ja Helsingin vegekaupasta löytyivät sekä ”kanapalat” että sour supreme :) Suolakurkkua ei ollut, mutta keksin tilalle vielä parempaa, nimittäin heitin sekaan keräämiäni ja kuivaamiani mustatorvisienipaloja ja oi nam, mikä lopputulos!

 10. Kiva ohje, toivoisin vaan soijapalojen hinnan olevan muuta kuin 25€/kg. Näihin ei ole siis varaa kuin keskijohdon insinöörillä (jotka ei ole yleensä vegaaneja). Ehkä ajan myötä halpenevat..

 11. Meillä on tätä muutamaan otteeseen tehty (ja tänäänkin tehdään) Oatlyn iMat Fraichella ja kurkkupikkelsillä :)

  Luultavasti toimisi loistavasti myös Oumph!n chunkeista.

 12. Miksi ihmeessä nämä vegetuotteet pitää pilata nimillä, joissa on aina jokin perinteinen liharuoan nimi esim. kana, nakki yms. Ne nimet jo saa epäilemään, että tuote ei ole aidosti vegaaninen, vaan siinä on kuitenkin jotain lihaa, joka jo nimenä saa yökkäämään. Miksi jokin suikale ei voi ihan yksinkertaisesti ja yksiselitteisesti olla vain kasvissuikale eikä esim. kanasuikale? Miksi näiden ruokien ulkonäkökin on tehty muistuttamaan tyypillistä liharuokaa esim. soijanakki. Eikösitäkin olisi voitu muokata ulkonäöltään erilaiseksi, niin ettei se muistuttaisi epäilyttävästi tavallista nakkia? Nimenkin olisi voinut muuttaa ihan reilusti kasvistuotteesen viittaavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights