Vegaanin Barcelona

Vietimme parilla päivällä venytetyn pääsiäisloman Barcelonassa. Kaupunki osoittautui kenties yhdeksi vegaaniystävällisimmistä paikoista Euroopassa!

barcelona1

En taaskaan ehtinyt tekemään matkasuunnitelmia. Pari pöytää ehdin varata kotona ja buukkasin majapaikan summanmutikassa El Ravalin alueelta sijainnin (lähellä kaikkea) ja hinnan perusteella. Paikan päällä kävi ilmi, että koko kaupunginosa on täynnä vegaaniystävällisiä paikkoja, kasvisravintoloita ja paikallinen Vegekauppakin löytyi nurkan takaa. Barcelonassa ei todellakaan tarvinnut nähdä nälkää, eikä edes suunnitella syömisiään kovin tarkkaan. Aina jostain tupsahti eteen joku kasvispaikka ja monista tapaspaikoistakin sai useampaa sorttia vegaanisia vaihtoehtoja, jos pikkunälkä pääsi yllättämään.

Sain teiltä etukäteen hyviä vinkkejä ruokapaikoista Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa ja aika moni niistä ehdittiinkin käydä testaamassa. Tässä pari omaa suosikkiani kaupungista.

Flax & Kale

Jos kaipaat hyvää aamiaispaikkaa, Flax & Kale on varma valinta. Ruoka on terveellistä, mutta silti älyttömän maukasta ja sen takia täydellistä aamiaisruokaa! :)

flaxkale

Söin aamiaiseksi paikan omatekoista kookosjogurttia, granolaa ja marjoja, oman mehustamon vihermehun sekä täysjyväcroissantin hillon ja vegaanisen margariinin kera. Kahvit saa ravintolassa itse tehtyyn mantelimaitoon.

flaxkale2

Flax & Kale, Tallers 74B

Ale & Hop

Ale & Hop on ravintola, joka tarjoilee käsityöläisoluita ja ruokalistalta löytyy pelkkää kasvisruokaa. En innostunut miehen valkkaamasta seitanista, mutta oma burgerini oli varsin maukas, joskin vähän pieni. Valkkaa siis syötäväksi myös alkupalat ja muista maistella hanassa olevia hyviä erikoisoluita. Nappivalinta oluen ja vegeruoan ystäville.

aleandhop

Ale & Hop, Carrer de les Basses de Sant Pere, 10

Gocce di Latte

Barcelonasta löytyy myös jäätelöbaari, jonka vitriinistä voi valkata toistakymmentä makua vegaanista jäätelöä haluamansa kokoiseen kippoon. Maista ainakin hasselpähkinää!

icecream

Gocce di Latte, Pla de Palau 4

Cat Bar

Toinen vegepaikka, joka tarjoilee käsityöläsioluita ja hyvää ruokaa. Burgerit olivat aivan valtavan kokoisia ja supeherkullisia. Suosittelen!

catbar

Cat Bar, Carrer de la Bòria 17

The Juice House

The Juice House on Flax & Kalen ohella oiva aamiaispaikka. Ruoka oli vielä astetta enemmän kallellaan terveelliseen, mutta se sopii minulle aamuisin mainiosti.

thejuicehouse

Valkkasin chiakulhon, kylmäpuristetun mehun ja kauramaitokahvin, mies puolestaan mutusteli pannukakkuja ja maapähkinä-omenaleipää. Iski annoskateus! Paikan pannukakut ja mehut olivat todella hyviä, mutta harmillisesti kahvi ei ollut täällä oikein mistään kotoisin.

thejuicehouse2

The Juice House, Carrer Parlament 12

Pari muuta tärppiä

Kävimme illallistamassa myös Teresa Carlesissa sekä Sesamossa. Näistä paikoista ei ole kuvia, koska ravintoissa oli illalla liian pimeää kuvaamiseen. Kumpikin paikka oli kuitenkin erittäin suositeltava! Teresa Carlesissa söin aivan huippuhyvää lasagnea  (itse tehdyllä pastalla!) ja Sesamossa söimme seitsemän ruokalajin tapasmenun. Pöytävaraukset kannattaa tehdä näihin paikkoihin etukäteen.

barcelona3

Muita huomioita

Monia hyviä paikkoja jäi vielä testaamatta, koska muutamassa päivässä ei millään ehdi eikä jaksa syödä kaikkea mitä haluaisi. Kotikulmilta olisi löytynyt ainakin vegaanisia hodareita ja Vegetalia-kasvisravintola. Vegaaninen herkkuleipomo La Besneta jäi sekin vielä testaamatta.

Tapasbaareista saa aina jotain syötävää, eikä tarvitse mussuttaa suolapähkinöitä, kuten Suomessa. Kokeile perinteistä tomaattileipää, patatas bravasia (tarkista dippikastikkeen aineet) ja vihreitä paahdettuja pikkupaprikoita ja oliiveja. Monista paikoista saa myös hummusta!

Suosittelen etsimään ruokapaikkoja Barcelonasta HappyCow’n sijaan TripAdvisorin ravintolahaun avulla, josta voi valita hakukriteereiksi vegaaniruoan. Sen avulla löytyi hyviä paikkoja!

Rohkenen väittää, että Barcelona on uusi Berliini mitä tulee vegaanien ruokamatkailuun! :)

8 vastausta kirjoitukseen “Vegaanin Barcelona

  1. Ooh, kiitos tästä Barcelona-ruokamatkapäiväkirjasta! Tuli kauhea matkakuume, ja ihanaa kuulla että kun seuraavan kerran (ekan kerran vegaanina) matkustan Barcelonaan, niin ongelma ei olekaan siinä mistä löytää hyviä ruokapaikkoja vaan siinä, miten ehtiä syödä mahdollisimman monessa niistä! :)

    1. Nykyään melkein kaikissa Euroopan isoissa kaupungeissa on vegaanilla aika helppoa, mutta Barcelona heilahti kyllä sinne kärkipaikoille mitä tulee syömispaikkojen määrään :) Ja muutenkin ihana kaupunki! Toivottavasti sun reissu on yhtä onnistunut!

  2. Hauskaa, että Cat Bar löysi myös listalle! Kävimme siellä pari kertaa häämatkalla 2010, kun hotellimme sijaitsee aivan kulman takana. Itse syön ulkomailla vain kasvisruokaa, joten oli kiva löytää hyvää sellaista :)

    1. Olin itse asiassa jo ehtinyt unohtaa koko Cat Barin, mutta kuljimme vahingossa sen ohi ja päätimme käydä siellä syömässä. Burgerit oli kyllä ihan mahtavan kokoisia, ja erittäin hyviä muutenkin!

  3. Moikka Elina! Kivoja vinkkejä Barcelonasta! Ollaan lähdössä perjantaina, ja majoitutaan nimenomaan tuolla El Ravalin alueella. Osaatko kertoa tarkemmin tuon paikallisen Vegekaupan nimeä tai sijaintia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights