Kahden minuutin mangojäätelö

Tämä jätski syntyy kahdessa minuutissa ilman jäätelökonetta. Ja maistuu mahtavalta!

mangojaatelo

Tänä keväänä on tullut syöytyä jäätelöä enemmän kuin vuosikausiin. Sain hommattua Vegekauppoihin myyntiin Hollannin-reissuiltani mukaan tarttuneet Professor Grunschnabel -merkin vegaanijäätelöt, joten niitä on tullut mutustelua purkki jos toinenkin! :) Cafe El Khatib (kahvi-kardemumma) on ehdoton suosikkini näistä. Jos sinäkin olet jo maistellut kaikki maut läpi, niin luvassa on hyviä uutisia: uusi jätskikuorma saapuu näillä näkymin tämän viikon loppupuolella ja mukana on uusia makuja! Näitä jätskejä saa Turun ja Helsingin Vegekaupoista, sekä ihan pian avautuvasta Tampereen Vegekaupasta.

professor_grunschnabel

Vaikka jäätelöhommat onkin tätä nykyä viran puolesta aika hyvässä hoidossa, tekee silti mieli tehdä jätskiä välillä itse. En omista jäätelökonetta (enkä kärsivällisyyttä), joten harrastan kotona lähinnä nopeasti Vitamixillä syntyviä nicecream -banaanijäätelöitä. Tällä kertaa kuitenkin vaihdoin banaanin kookoskermaan ja lopputuloksena oli ihanan pehmeä, kermainen mangojäätelö. Nam!

Tämän jäätelön tekeminen on helppoa, mutta vaatii tehokkaan tehosekoittimen, joka tekee jäisistä hedelmistä sileää jälkeä nopeasti ennen kuin ne ehtivät sulaa.

Kahden minuutin mangojäätelö

2-3 annosta

 • 300 g pakastemangoa
 • 250 ml jääkaappikylmää kookoskermaa (esim. Blue Dragon)
 • 1 rkl vaaleaa agavesiirappia
 • (1/2 vaniljatangon siemenet)
 1. Surauta jäiset mangokuutiot, kookoskerma, agavesiirappi nopeasti sekaisin tehosekoittimessa, tamppia apuna käyttäen. Mausta vaniljalla, jos haluat.
 2. Jos massa ehtii hiukan sulaa, voit laittaa sen pakastimeen 5-10 minuutiksi (älä kuitenkaan pakasta tuotetta täysin jäähän, rakenne ei silloin säily hyvänä).
 3. Nauti <3

mangojaatelo2-2

15 vastausta kirjoitukseen “Kahden minuutin mangojäätelö

  1. Jätskit maksaa 6,59€ ja pakkauksessa on tosiaan 500ml :) Uuden kuorman mukana tulee myös pikkupurkkeja, joissa lusikka mukana. Sopii heti nautittavaksi!

 1. OOOH! Kuulostaa ihanalta, heti kokeiluun. Vitamixiä ei ole, mutta kannoin opiskelijabudjettiin sopivan Wilfan tänään kotiin, toivottavasti sillä saa heitettyä tämän kasaan :) Mango on herkkua!

  1. Olen kuullut hyvää Wilfan blendereistä, joskaan ilmeisesti ihan kaikkein tuhdeimpia massoja ne eivät taida jaksaa jauhaa eikä jälki ole yhtä sileää kuin Vitamixilla. Tämän tyyppisistä jutuista varmasti selviää ongelmitta :)

   Vaikka Vitamix oli jäätävän kallis investointi, olen varma, että se kannatti. Laite on ollut nyt käytössä yli kolme vuotta joka päivä, ja se pelaa edelleen kuin uusi. 10 vuoden takuu on tietysti myös ihan kiva juttu. Mikään ei harmita köyhää niin paljon kuin laitteet, jotka hajoilevat ennen aikojaan. Pyrin nykyään siihen, että säästän, säästän ja säästän ja ostan sitten kun on rahaa parhaaseen.

 2. Oii pitää kyllä joskus kokeilla tätä! Harmi vaan kun meiltä ei löydy tällä hetkellä tehosekoitinta, edellinen alkoi savuamaan kesken smoothien teon ja sen jälkeen en kyllä enää uskaltanut käyttää :D Mutta jospa sitä joskus tässä ostaisi uuden, tätä reseptiä kokeilen ehdottomasti ekana!

  1. Hyvä tehosekoitin on kyllä näppärä vehje keittiössä. Paistinpannun ohella varmasti eniten käytetty keittiöväline meillä :)

 3. Jäätelö maistuisi täälläkin ja jäin pohtimaan tehosekoitinhankintoja. Tällä viikolla hajosi kolmas markettitehosekoitin ( tiivisteet kaiketi) ja nyt mietin mitä tehdä. Laittaako säästöt Vitamixiin vai mitä. Ainakin kokemuksesi puhuvat sen puolesta ja silloin pääsisi myös kokeilemaan raakakakkuja, mihin markettiblenderit eivät kyllä pysty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights