Tofu-salaattirullat

Yhteistyössä Cosmopolitan-salaatti – Ihanat kesäiset salaattirullat täytetään pestolla maustetulla tofulla. Nam!

tofu-salaattirullat

Muistatteko vielä ne ajat, kun kaupoissa ei myyty muita salaatteja kuin jäävuorisalaattia ja tavallista vaaleaa lehtisalaattia? Nykyään kauppojen vihannestiskit notkuvat mitä mielenkiintoisempia salaattilajikkeita, jotka kaikki maistuvat ja näyttävät vähän erilaisilta ja sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Yksi mielenkiintoisimmista salaateista on Cosmopolitan-nimellä myytävä roomansalaatin ja jäävuorisalaatin risteytys. Se kestää hieman kovakouraisempaakin käsittelyä ja säilyy pitkään hyvänä jopa pilkottuna, minkä takia se on suosittu myös ammattikeittiöissä. Parhaimmillaan Cosmopolitan on mielestäni kuitenkin niissä ruoissa, joihin ei muut salaatit helpolla pysty: Cosmon voi esimerkiksi rullata, kääriä tai sitä voi käyttää  tacokuorien asemesta.

cosmopolitan-salaatti

Tähän aikaan vuodesta tulee syötyä salaatteja harva se päivä, nyt kun kaikki salaatit ja vihannekset alkavat olla parhaimmillaan. Tällä kertaa kuitenkin kääräisin salaatit rullaksi, millä sai heti vaihtelua lounaaseen. Näitä kannattaa kokeilla! :)

Tofu-salaattirullat

noin 10-12 kpl

 • 250 g tofua
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 2 rkl vegaanista punaista pestoa (esim. Pirkka arrabbiata)
 • suolaa ja mustapippuria
 • 1 iso kypsä avokado
 • 3 rkl soijatuorejuustoa*
 • tilkka sitruunamehua
 • 1 keskikokoinen porkkana
 • 5 kevätsipulin vartta
 • tuoreita basilikanlehtiä
 • 10-12 Cosmopolitan-salaatin lehteä
 • hammastikkuja rullien kiinnittämiseen
 1. Kuivaa tofu kevyesti puristellen talouspaperilla. Leikkaa se ohuehkoiksi tikuiksi.
 2. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljy, tofut ja pesto. Paista tofua noin viisi minuuttia välillä käännellen, tai kunnes tofu on kauniin väristä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta tofut jäähtymään.
 3. Soseuta avokado esim. haarukalla. Lisää soijatuorejuusto sekä tilkka sitruunamehua. Mausta tarvittaessa suolalla.
 4. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Pätki sipulinvarret.
 5. Leikkaa Cosmolitan-salaatin lehdistä pitkittäin pätkä paksua lehtiruotia pois, jolloin se on helpompi rullata.
 6. Laita pieni määrä avokadotuorejuustoa salaatinlehden keskelle. Lisää muutama porkkanatikku, tofua, sipulinvarsia sekä pari basilikanlehteä. Taita ensin lehdet sivut keskelle ja rullaa sitten lehti alhaalta alkaen tiukaksi rullaksi. Kiinnitä hammastikulla. Jatka, kunnes täytteet on käytetty.

* Soijatuorejuustoa löytyy nykyään lähestulkoon kaikkien ruokakauppojen valikoimista. Voit myös käyttää kauratuorejuustoa. Tsekkaa Sheese ja Oatly -tuotemerkkien alta :) Voit toki tehdä täytteen halutessasi myös pelkästä avokadosta.

tofu-salaattirullat-2

Cosmopolitan-salaattia löytyy K-kauppojen, Lidlin sekä S-ryhmän valikoimista. Cosmopolitan-salaatin tunnistat siitä, että se myydään aina Cosmopolitan-nimellä. Suomen kasvukauden aikana Cosmo on aina kotimaista ja viljellään Rödingin tilalla Pälkäneellä.

Cosmopolitan-salaatin nettisivuilla on muuten juuri käynnissä kisa, josta voit voittaa matkan New Yorkiin. Todellakin kelpaisi! Kävin itsekin juuri naputtelemassa yhteystiedot arvontaan :)

sponssi1

 

Yhteistyössä Cosmopolitan-salaatti

10 vastausta kirjoitukseen “Tofu-salaattirullat

 1. Elina kiltti osaisitko auttaa, mistä saisin ostaa lehtikaalin siemeniä olen koittanut etsiä netistä ja tyttäreni on käynyt läpi pääkaupunkiseudun tavarataloja, itse asun Hangossa ja täällä ei ole niitä, etukäteen kiittäen ja aurinkoiset terveiset Suomen etelästä.

  1. Lehtikaali olisi ehkä jo kannattanut kylvää, mutta ehkäpä se vielä ehtisi… Nyt kannattaa bongailla lehtikaalin taimia puutarhamyymälöistä ja taimitoreilta, niistä saa ainakin varman sadon :) Kauppila myy ainakin nettikaupassaan lehtikaalin siemeniä.

 2. Jostain syystä kahdelta yöllä tätä päätin kokeilla…?

  Salaatti on Pirkka-paketissa ostettu ja oikeanniminen – vaan ei käärylöidy, murtuu! On kokeiltu päällilehdet ja sisälehdet, on leikattu ruotia pystyyn ja vaakaan. Kerropa, mitä tein väärin. Melko mittavasti sapettaa.

  1. Moi Lea,

   Onpas outoa, Pirkan salaattia minäkin aina käytän :)

   Murtuuko salaatti siis todella ihan niin, että se oikeasti hajoaa käsiin? Salaatti kyllä hieman ”rutisee” kun sitä rullailee, mutta rikki sen ei pitäisi mennä.

   Mitään muuta en äkkiseltään keksi, kuin että joku erä on ollut poikkeuksellisesti hieman mehukkaamaan ja vetisempää, jolloin se ehkä toimi rullatessa.

   1. Hei,

    se tosiaan katkeili niin, että siitä olisi saanut ehkä niittaajalla kirjekuorimaisen pakkauksen :-D Kokeilin vielä ainoastaan suurelle rullalle, jätin siis nyytitys- eli sivujentaittelukokeilunkin pois – mutta ei. Tuli jossain vaiheessa mieleen, että pitikö tätä nyt höyrytellä tms. (kaalikääryleassosiaatio). No – mulla on oivalliset salaattiainekset silti! Otan tästä kyllä haasteen, ja kokeilen kääriä ja kieputtaa muitakin salaatteja!

 3. Mulla kävi sama kuin Lealla: salaatti halkeili kääriessä eikä nättiä nyyttiä saanut siitä aikaan. Laitoin sitten loppuihin täytteet poikittain ja söin taco-tyyliin. Maun puolesta kyllä toimi, kiitos herkullisesta reseptistä! Käytin Violife Creamy Tomato & Basil -tuorejuustoa, joka sopi reseptin muihin makuihin tietenkin varsin hyvin :)

  1. Varmistan nyt vielä, että poistithan lehdestä sen paksun lehtiruodin (kuten ohjeessa neuvotaan)? Se tosiaan halkeilee, mutta kun sen leikkaa pois pitkittäin ja käärii jäljelle jäävät ”siivekkeet” ensin, pitäisi tulla nätti paketti :) Mutta pääasia, että hyvää tuli joka tapauksessa!

 4. Hei.

  Harvoin jätän kommentteja, mutta nyt on pakko antaa palautetta.
  Olen ryhtynyt hiljattain kasvissyöjäksi ja törmäsin blogiisi. En ole tofun ystävä ollut, mutta päätin kuitenkin kokeilla tätä. Ja tämä resepti oli älyttömän hyvä. Ruoka oli kevyttä, mutta täyttävää. Aivan loistava <3 Kiitos hyvästä reseptistä. Tosin lähikaupastani ei cosmo salaatti löytynyt, joten jouduin improamaan, mutta toimi toisellakin salaatilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights