Lehtikaalipasta

Pidempi korsi -blogin Paula Heinosen Vegeä -keittokirjasta löytyi herkullinen lehtikaalipastan ohje.

lehtikaalipasta

Olettehan kaikki jo Pidempi korsi -blogin vakiolukijoita? Jos ette, niin kannattaa lisätä blogi oitis lukulistalle! :) Paula kokkailee blogissa herkullista, mutkatonta vegaanista arkiruokaa. Ja samaa sarjaa jatkaa Paulan vähän aikaa sitten ilmestynyt esikoiskeittokirja Vegeä. Kirjan resepteissä ei kikkailla turhia ja pääosa kirjan resepteistä valmistuu lähikaupan raaka-aineista. Vegeä on erittäin hyvä hankinta kirjahyllyyn arkiruokapulmien varalle.

vegea_paula_heinonen

Kokeilin Vegeä-kirjasta ensimmäiseksi lehtikaalipastaa. Vaihdoin pastan kikhernepastaan (löytyy esim. Vegekaupasta) ja lisäsin reseptiin vielä linssejä, kuten kirjassa vinkataan ruokaisamman pastan aikaansaamiseksi. Lopputuloksena oli todella maukas arkipasta, jossa oli juuri sopivasti valkosipulia ja pientä potkua. Tätä tehdään taatusti toistekin!

Lehtikaalipasta

neljälle

 • 200 g nauhapastaa (tai kikhernepastaa)
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 2-3 valkosipulinkynttä
 • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
 • 100 g lehtikaalia
 • 0,5 tl hienoa merisuolaa
 • rouhittua mustapippuria
 • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
 • (tölkillinen linssejä)
 1. Pane pasta kiehumaan.
 2. Pilko valkosipulinkynnet. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja suikaloi lehdet.
 3. Lorauta paistinpannulle oliiviöljyä ja lisää valkosipuli sekä chilitahna. Kun valkosipuli on hieman kuullottunut, lisää perään lehtikaalit.
 4. Anna lehtikaalin pehmetä pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Huuhtele ja valuta linssit ja lisää ne pannulle.
 5. Testaa pastan kypsyys. Valuta vesi ja lisää pasta pannulle lehtikaalin joukkoon,
 6. Lisää lopuksi sekaan ravintohiivahiutaleet (ja tarvittaessa loraus hyvää oliiviöljyä).
 7. Kääntele kaikki aineet sekaisin ja tarjoile!

Resepti: Paula Heinonen, Vegeä (Readme.fi 2016)

lehtikaalipasta2

Paula on tehnyt todella mainion esikoiskeittokirjan, jossa on ihana kesäinen tunnelma ja herkullisia reseptejä. Reseptit sopivat erinomaisesti varsinkin vegaanista ruoanlaittoa opetteleville, mutta toki opuksesta löytyy uusia oivalluksia myös kokeneille vegaanikokeille.

Ainoa, mitä jäin kirjasta kaipaamaan, oli aakkosellinen raaka-ainehakemisto. Se helpottaa kirjan selaamista ja reseptien etsintää huomattavasti. Tiedän kuitenkin kokemuksesta millainen homma sen tekemisessä on, joten en yhtään ihmettele jos se jää aikataulusyistä pois kirjasta.

Chocochili suosittelee! Vegeä-kirjaa saa nyt ostaa kirjakauppojen ohella myös Vegekaupasta :)

Kirja saatu kustantajalta arvostelukappaleena. 

6 vastausta kirjoitukseen “Lehtikaalipasta

 1. Lehtikaalipastaa en ollutkaan vielä kokeillut, mutta monia muita kirjan reseptejä kyllä. Esimerkiksi toast skagen vegetyyliin ja kukkakaalisiivet ovat mielestäni ihan huikeita ideoita illanistujaisiin tarjottaviksi. Pitääpä tätä lehtikaalipastaakin kokeilla.

  1. Kiva kuulla, että muutkin kirjan reseptit on hittejä :) Olen kirjanmerkinnyt opuksesta aika monta testattavaa, toivottavasti ehdin laittaa ne pian työn alle.

  2. Koetin kaivaa Pidempi korsi-blogin arkistoista Essin yllämainitsemaa Toast skagen-reseptiä, mutta ei löytynyt eli tod näk vain julkaistu kirjasta. Voisikohan tämän jakaa täällä? Tuhannet kiitokset!

   1. Paula on tehnyt ison työn kirjan eteen, joten ei varmastikaan ole ihan reilua jakaa kaikkia reseptejä ympäri nettiä :) Kirjaa saa myös kirjastosta! Voit toki kysyä Paulalta itseltään, jos hän haluaa jakaa reseptin sinulle.

 2. Nam, herkkua! Tein tosin pieniä muunnoksia: ensinnäkin jouduin käyttämään lehtikaalin sijasta pinaattia, kun paikallisesta Prismasta oli juuri nyt lehtikaali loppu. Sitten lisäsin vielä vähän kaurakermaa, kun kaipasin vähän lisää kastikemaisuutta. Toimi näinkin :)

 3. Oikein mainio resepti! Mutta mun mielestä tuosta tulee kahden hengen annos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights