Sushiburrito

Sushiburrito on nerokas konsepti! Näpertämiskammoisen iloksi burrito valmistuu todella helposti ja herkullisia täytteitäkin mahtuu rullaan melkoinen määrä.

sushiburrito

Sushiburritosta on kohkattu ruokablogeissa ja mediassa jo tovin. Ja onpa Helsingissä nykyään myös sushiburritoja tarjoava ravintolakin! Sushin näpertämiseen kotioloissa on nykyään harvoin aikaa tai kärsivällisyyttä, joten arvostan tällaista suoraviivaisempaa lähestymistapaa. Jos nyt ihan totta puhutaan, niin sushiburritolla ei kyllä ole sushin kanssa muuta tekemistä kuin merilevä ja riisi. Burritoon tulee tavalliseen sushiin verrattuna moninkertainen määrä täytteitä ja vain mielikuvitus on rajana mitä rullaan voi kääriä.

Rullaa tehdessä kannatta unohtaa kaikki mitä susheja kääriessä on oppinut: väliin tungetaan täytettä niin paljon kuin mahtuu ja rulla kääräistään vain kerran ympäri. Jos kaipaat video-ohjeistusta, hyvä pätkä löytyy täältä.

Meillä kääräistiin sushiburritojen väliin riisin lisäksi avokadosta ja maustamattomasta soijatuorejuustosta tehtyä tahnaa, wasabia, kurkkua, paahdettua sipulia, sekä pannulla paistettuja The Vegetarian Butcherin vegekanoja (Vegekaupasta). Jälkimmäiset voi korvata myös keitetyillä, hyvin maustetuilla soijasuikaleilla.

Sushiburritot

kahdelle

Riisi:

 • noin 150 g sushiriisiä
 • 2 tl riisiviinietikkaa
 • 2 tl sokeria

Avokado-tuorejuusto:

 • 1 pieni avokado
 • 3 rkl maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (Sheese, Tofutti tai Oatly)
 • tilkka sitruunamehua
 • ripaus suolaa

Lisäksi:

 • 1 pkt The Vegetarian Butcherin kanapaloja (pakaste)
 • oliiviöljyä paistamiseen
 • kurkkua
 • wasabitahnaa
 • paahdettua sipulia
 • 2 noriarkkia
 1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta etikalla ja sokerilla. Anna jäähtyä.
 2. Valmista avokadotuorejuusto soseuttamalla avokado esim. haarukalla ja sekoita sitten joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu ja suola.
 3. Paista vegekanoja pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne ovat sulaneet ja saaneet kauniin värin pintaansa. Anna jäähtyä.
 4. Leikkaa kurkku tikuiksi ja kanapalat suikaleiksi.
 5. Levitä riisi kostutetuin käsin noriarkille, joka sivun reunoille saakka. Levitä sitten toiseen reunaan pitkittäin ensin vähän wasabia, sitten avokado-tuorejuustoa, vegekanat, kurkku ja paahdettu sipuli. Kääri rullaksi.
 6. Kääräise rulla folion sisälle ja leikkaa keskeltä kahtia. Nauti!

sushiburrito2

2 vastausta kirjoitukseen “Sushiburrito

 1. Itse pidän tuoreista, käsin tehdyistä temaki-rullista huomattavasti enemmän kuin ”klassisesta” maki-rullasta. Onkin tärkeää tehdä ne tuoreeltaan, että nori jää vielä ihanan rapeaksi. Eiköhän Burrito-mallikin lähde vielä lähiaikoina kokeiluun. Kiitos!

  1. Noita temaki-rullia mun on pitänyt myös testailla! Kiitos kun muistutit niiden olemassaolosta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights