Aamiainen Cargossa

Piipahdin Helsingissä ja samalla testaamassa Cargon vegaanisen aamiaisen. Toimii!

cargo-coffee-aamiainen3

Ravintoloiden vegaaniruokatarjonta alkaa olla Suomessa ainakin isoissa kaupungeissa erinomaisissa kantimissa. Aamiaisvaihtoehdot sen sijaan ovat vielä harmittavan vähissä, vaikka tilanne senkin suhteen alkaa olla paranemaan päin. Helsingissä vegaanisia brunssivaihtoehtoja löytyy jo monesta paikasta, mutta kevyempää aamiaista etsivälle voi sopivan kahvilan löytäminen tuottaa vielä pientä päänvaivaa.

Yksi mielenkiintoisimmista paikoista on Ruoholahdenrannassa sijaitseva Cargo Coffee + Vegetarian Food. Tyylikkäästi konttiin rakennettu kahvila-ravintola tarjoilee Sami Tallbergin suunnittelemaa vegeruokaa aamusta iltaan. Paikalle voi piipahtaa kahville, lasilliselle tai syömään, mihin aikaan päivästä tahansa. Ruokaa saa myös mukaan!

cargo-coffee-helsinki

Eilisen Sidewaysin ja vähän myöhäiseksi venähtäneiden jatkojen jäljiltä alkoi olla jo melkoinen nälkä aamupäivällä. Cargon aamiaislautanen pelasti onneksi pulasta! Lautasen saa valita vegaanisena, jolloin pöytään kannetaan omavalintainen kahvi ja mehu sekä juureen leivottua leipää, avokadoa, hummusta, salaattia ja tofua sekä soijajogurttia, granolaa ja marjakompottia. Aamiainen oli oikeastaan juuri sellainen setti, mitä tykkään aamuisin syödä: terveellistä, mutta silti täyttävää ja herkullista.

cargo-coffee-aamiainen

cargo-coffee-kahvi

Ja ehkä se aamiaisen tärkein osasto, eli kahvi, on Cargossa aivan erinomaista. Kauramaitocappuccino oli erittäin hyvää ja mieskin kehui omaa Aeropress-kahviaan.

cargo-coffee-aamiainen1

cargo-coffee-aamiainen2

Olen kuullut Cargon lounaasta myös hyvää, joten sekin täytynee käydä testaamassa seuraavalla Helsingin-reissulla. Sipsikaljavegaanit eivät tästä paikasta innostune, mutta hyvän ja aavistuksen terveelliseen päin kallellaan olevan ruoan ystäville oiva mesta.

Helsingin brunssipaikoista on tuttuja Sandro ja Onda ja muista aamiaispaikoista Sis. Deli. Mitäs muuta kannattaisi käydä seuraavaksi kokeilemassa, onko suosituksia? :)

10 vastausta kirjoitukseen “Aamiainen Cargossa

 1. Vaikuttaa mahtavalta, täytyy käydä kokeilemassa! Voisin suositella ainakin makers-kahvilaa Lauttasaaressa, se on kasvis-raakaruokaan keskittyvä kahvila/lounaspaikka josta saa vegaanisiakin vaihtoehtoja ja hyvää on!

 2. No hyvä, että tämä aamiainen toimii! Lounaasta ei nimittäin voi vastaavaa todeta. Ylihintainen ja ala-arvoinen esitys, josta jää nälkä.

  1. Ehkä sulle sattui vain kokin huono päivä? Itse olen kuullut useammastakin osoitteesta, että Cargon lounas toimii hyvin! :)

 3. Töölön SOUP on ihana. Brunssi on lakto-ovovege, mutta suurimmaksi osaksi vegaaninen. Sieltä sai keittoja, leipää, kakkua, salaatteja, mysliä, soijamaitoa, hilloa ja jotain hummuksentapaista.

 4. Cargo on ihana! <3 Ystäväni (joka syö siellä aivan liian usein, sillä asuu Lauttasaaressa, eli Cargo on houkuttelevan lähellä) vei minut Cargoon lounaalle ja ai että. Otimme vegaaniset ceasar-salaatit ja vaikka olin ennakkoluuloinen annoksen nähdessäni (minussa asuu ehdottomasti pieni sipsikaljavegaani), oli salaatti älyttömän hyvä ja yllättävän täyttävä. Mahtavaa leipää ja aivan ihana "aurinkolevite" kruunasivat kokonaisuuden! Haluan itsekin käydä testaamassa aamiaisen mahdollisimman pian :)

  http://thewidethings.com

 5. Täytyypä ehkä antaa Cargolle uusi mahdollisuus!
  Olin siellä keväällä ystäväni kanssa brunssilla, joka oli pienoinen pettymys: Aamiais- ja lounasruokien sijaan pöytään kannettiin peräjälkeen monta pientä ”viiva lautasella” -tyyppistä näpertelyannosta.
  Pöydät oli katettu vieri viereen niin, ettei kyynärpäille tahtonut jäädä tilaa. Vähän brunssin alkamisen jälkeen pienessä kontissa alkoi soittaa live-kantribändi joten keskustelu ystävän kanssa tuli mahdottomaksi.
  Kahvikaan ei kuulunut brunssiin, sen sijaan tarjoiltiin lasillinen punajuurimehua (toki skumpalla terästettynä)

  1. Voi ei! Sisustustakin lienee uudistettu sittemmin, sillä ei paikassa ollut liian ahdasta ollenkaan. Harmi, ettei kauhean vesisateen takia päästy testaamaan kattoterassia, mutta ensi kerralla sitten :)

   Liikaa näpertelyäkään ei annoksissa tällä kertaa ollut. Ehkäpä tosiaan kannattaa vielä piipahtaa toisen kerran!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights