Nektariiniruusut

Viime syksynä ruokablogeissa pyöri samaan tapaan tehdyt omenaruusut. En ehtinyt silloin junaan mukaan, mutta nyt tein ruusuja sesongissa olevista nektariineista.

nektariiniruusut

Kuten tiedättekin, en ole keittiössä mikään näpertelijä. Jos leivon, suosin silloinkin helppoja mutkat suoriksi -leivonnaisia. Lehtitaikinasta ja hedelmistä syntyvät ruusut ovat superhelppo tehdä ja niistä tulee kaltaiseni tumpeloleipurin käsissäkin varsin kivoja ja kauniita herkkuja kahvipöytään. Jos nyt totta puhutaan, ihan kaikki ruusut eivät varsinaisesti muistuttaneet ruusua, mutta tomusokeri onneksi pelastaa aina pulasta!

Jos kaipaat kuvaohjeistusta, miten ruusujen rullailu sujuu, suosittelen vilkaisemaan Kinuskikissan omenaruusuohjeistusta.

Nektariiniruusut

6 kpl

  • 3 kpl lehtitaikinalevyjä
  • 2-3 nektariinia
  • paistonkestävää omenamarmeladia
  1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan.
  2. Leikkaa nektariinit ohuehkoiksi puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Jos nektariinit eivät ole aivan pehmeitä ja kypsiä, voit laittaa ne mikroon noin minuutiksi. Nektariinisiivujen pitäisi olla taipuisia, jotta ne saa rullattua.
  3. Leikkaa levyt pitkittäin kahteen osaan. Kauli levyt noin tuplasti pidemmiksi.
  4. Levitä kaulittujen levyjen pinnalle koko pituudelta noin 1-2 tl marmeladia per levy. Asettele levyn reunalle nektariinisiivuja niin, että niiden kuorireuna tulee taikinalevyn ulkopuolelle. Taita toinen puoli taikinasta nektariinien päälle.
  5. Kieritä rullalle ja laita muffinipapereilla vuorattuun muffinivuokaan.
  6. Paistaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Peitä leivonnaiset tarvittaessa foliolla, jos nektariinien kuoret alkavat tummua liikaa.

nektariiniruusut2

Melkein kaikki kaupan lehtitaikinalevyt taitavat olla vegaanisia, mutta voitaikina tietysti sisältää nimensä mukaisesti voita. Voit halutessasi vielä tarkistaa vegaaniset valmistaikinat vegaanituotteet.netistä.

2 vastausta kirjoitukseen “Nektariiniruusut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights