Chili Sin Carne -pastavuoka

Yhteistyössä GoGreen – Valmiista Chili Sin Carnesta pyöräyttää helpon pastavuoan arkenakin. Nam!

chili-sin-carne-pastavuoka

Olen vahvasti sitä koulukuntaa, jonka mielestä kaikki olisi hyvä tehdä itse. Tiedättehän: keittää pavut, kasvattaa yrtit, kuoria ja pilkkoa juurekset, kerätä sienet ja marjat ja valmistaa viikon ruoat pakastimeen etukäteen. Noh, oma elämäntilanne kun nyt on nykyään mitä on, on ollut pakko opetella joustamaan. Tuntuu edelleen kaikilla tavoilla väärältä syödä vaikkapa vihiksiä tai einespuuroa, mutta puolivalmisteita tuunaamalla saa varsin hyvää arkiruokaa aikaseksi vähemmällä vaivalla ja silti tulee olo kuin olisi tehnyt itse enemmänkin ruoan eteen :)

chili-sin-carne

Tämä GoGreen Chili Sin Carnesta tehty pastavuoka valmistuu helposti, ja vapauttaa kädet muihin hommiin sillä välin kun ruoka muhii uunissa. Jos haluat, voit raastaa pastavuoan päälle vielä vegaanista juustoa (esim. Violife) ennen uuniin laittoa.

Chili Sin Carne -pastavuoka

4 annosta

 • 200 g täysjyvämakaronia
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 2 tlk GoGreen Chili Sin Carnea
 • 1 tlk GoGreen mustapapuja
 • 10 oksaa tuoretta timjamia
 • mustapippuria myllystä
 • (ripaus suolaa)
 • 1 dl kaura- tai soijakermaa
 • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
 1. Keitä pasta kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä, mutta jätä se aavistuksen raa’aksi.
 2. Kaada vesi pois ja sekoita pastan joukkoon Chili Sin Carne ja huuhdellut mustapavut. Revi lehdet timjaminoksista ja lisää ne sekaan mustapippurin kanssa.
 3. Levitä seos uunivuokaan. Kaada pinnalle kaurakerma ja ripottele päälle ravintohiivahiutaleita.
 4. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
 5. Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Koristele vuoka tuoreella timjamilla ja syö salaatin kanssa.

Ruoka ei muuten huonone, jos päälle tujauttaa vielä hieman Srirachaa tai Sriracha-ketsuppia ennen tarjoilua :)

chili-sin-carne-pastavuoka-2

Yhteistyössä GoGreen

7 vastausta kirjoitukseen “Chili Sin Carne -pastavuoka

 1. Eihän vihisten tai valmispuurojen syömisessä ole mitään pahaa! Vaikka ne ovatkin tehdasvalmisteisia ja vähäravinteisia, on nekin aikalailla oikeista aineista tehty ja myrkyttömiä. Tietenkin koko ruokavalion perustana ne ovat höttöä, mutta välillä välipalana ja nopeana ja helppona ruokana kullan arvoisia ja osa tervettä elämää. Turha siis kieriä itseinhossa tai levittää sitä muille.

  1. Ehkä ilmaisin itseäni vähän huonosti, mutta en tietenkään itsekään syö aina terveellisesti, eikä tarvitsekaan, eikä se ollut tässä se pointti. Vaan se, että teen ruoan mieluiten itse. Syynä ei ole mikään ”myrkyttömyys”, vaan itse tekemällä ruokaa arvostaa aina enemmän ja se maistuu paremmalta (ja säästää rahaa!). On tottakai hienoa, että vegaanisten valmistuotteiden määrä kasvaa koko ajan ja jos joku niitä haluaa syödä, niin by all means :)

 2. Hei! Mistä olet löytänyt chili sin carnea? En ole mistään onnistunut löytämään.

  1. Täällä Turussa on näkynyt ainakin S-Marketissa, K-Supermarketissa, Citymarketissa ja Prismassa.

 3. Huippuhyvää herkkupikaruokaa :) Kiitos tästä inspiroivasta reseptistä, jota hivenen omien kaappien sisältöön muokkaamalla saatiin uusi ruoka lempiruokalistalle. Tällä pelastettiin meidän hävikki ym. jääkaapin jämien käyttöviikko :D Mustapapuja ei ollut, ne korvattiin härkäpapurouheella, lisäsin vain hiukan enemmän kaurakermaa. Tacokastikkeen sekä tomaattimurskapurkin jämätkin kippasin joukkoon. Ai että oli hyvää :)

 4. Tein tätä tänään lounaaksi ja oli täydellistä pakkaspäivän ruokaa! Maistui koko perheelle ja tekeminen ei vaatinut juuri mitään, jää ehdottomasti arkiruokalistalle :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights