Paahdettua myskikurpitsaa, ruusukaaleja ja vegechorizoa

Tässä ruoassa yhdistyvät kaikki tämän hetken suosikkiasiani: myskikurpitsa, ruusukaalit, saksanpähkinät ja mausteinen vegechorizo. Täydellistä syysruokaa!

paahdettua-myskikurpitsaa-ja-ruusukaalia

Kun kalenteri kääntyy syyskuuksi, alkaa välittömästi tehdä mieli uuniruokia, chiliä, juureksia, kaaleja ja punaviiniä. Huolimatta siitä, että lämpömittari on viime päivät näyttänyt parempia lukemia kuin kesällä. Lähikaupan tarjouksesta bongattu hehkuvan oranssi myskikurpitsa päätyi uuniin ruusukaalien kanssa. Jalostin koko komeuden vielä saksanpähkinöillä ja mausteisella vegechorizolla (löytyy Vegekaupasta edullisesti ja nykyään myös monista isoista ketjukaupoista jonkun verran kalliimmalla).

Rakastan tällaisia helppoja ja yksinkertaisia ruokia, joiden eteen ei tarvitse tehdä muuta kuin pilkkoa aineet uuniin ja sitten odotella herkkuruoan valmistumista. Tätä tehdään meillä ihan taatusti toistekin tänä syksynä ja nautiskellaan koko komeus rapeakuorisen maalaisleivän ja hyvän punaviinin kanssa.

Paahdettua myskikurpitsaa, ruusukaaleja ja vegechorizoa

3-4 annosta

  • 1 kg myskikurpitsaa
  • 150 g ruusukaaleja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl agavesiirappia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 Wheaty Gran Chorizo -vegemakkara
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  1. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja paloittele se. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja kuiva kanta. Halkaise suurimmat kaalit.
  2. Levitä kasvikset uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, siirappi, suola ja mustapippuri. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet väriä.
  3. Nosta pelti uunista ja sekoita kuumien kasvisten joukkoon paloiteltu chorizo ja saksanpähkinät.
  4. Tarjoa ruoka esimerkiksi tuoreen maalaisleivän kanssa.

paahdettua-myskikurpitsaa-ja-ruusukaalia2

Karkaan tänään viikoksi Kreikkaan, joten kommentteihin ja kysymyksiin vastaamisessa on viivettä sekä täällä että somessa. Mikäli Wifi toimii edes jotenkuten paikan päällä, paloja reissusta tulee löytymään Instagram-tililtäni :)

8 vastausta kirjoitukseen “Paahdettua myskikurpitsaa, ruusukaaleja ja vegechorizoa

  1. Ihanalta kuulostaa, menee kokeiluun :) Oli pakko klikata postausta, kun en ole aiemmin kuullutkaan myskikurpitsasta, ja nyt kun avasin koneen, oli kahdessakin seuraamassani blogissa postaus juuri siitä :D

    Listailin muuten juuri blogiini omia suosikkejani, ja sinunkin blogisi pääsi listalle. Aivan ihania ohjeita!

    Kivaa reissua! ♥

  2. Olipa hyvää, kiitos! Olen juuri siirtynyt kasvisruokaan ja sekä tämä chorizo että myskikurpitsa olivat uusia tuttavuuksia. Tein reseptistä ruotsinkielisen version omalle blogille :)

  3. Laitettiin vegechorizon tilalle tempeä ”pekonoituna” sekä korvattiin siirappi vähän pienemmällä määrällä balsamicosiirappia ja tuli kyllä yksi syksyn parhaista sapuskoista, kiitos ideasta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights