Vegaanimafia Lontoossa

Vietin pitkän viikonlopun Lontoossa mahtavassa vegaaniporukassa. Tässä kuulumiset Vegfesteiltä sekä ravintolatärpit kaupunkiin!

lontoo

Omat sosiaaliset ympyräni koostuvat pääasiallisesti ei-vegaaneista, joten oli ihan mahtavaa välillä päästä viettämään aikaa ruokaa arvostavien vegaanien seurassa. Ja uusia sosiaalisia ympyröitä syntyy näköjään helposti myös sosiaalisen median kautta:  Markus Vinnari kyseli taannoin Twitterissä kuka lähtee mukaan Lontooseen Vegfesteille ja pian olikin jo porukka kasassa.  Viikonlopun reissu sisälsi Vegfestien lisäksi vain ruokakaupoissa luuhaamista, ravintoloissa syömistä ja mielenkiintoisia keskusteluja. Parasta!

Vegfest

Vegfest UK:n nettisivut ovat aivan jäätävät ja ohjelmatarjontaan sai suhtautua pienellä epäilyksellä, mutta paikan päällä itse tapahtuma osoittautui varsin mainioksi. Olihan sielläkin paikalla kaikenmaailman huuhaata (ja muun muassa ruumisarkkujen myyjä!), mutta pääosin näytteilleasettajat olivat mielenkiintoista ja joukosta löytyi hyviä herkkuja ja monia uusia mielenkiintoisia tuotteita. Katsotaan mitä saadaan hankittua Vegekaupalle! :)

pretzel-donitsit

Pretzel-donitsi, anyone?

vegfest-mscupcake

Ms Cupcaken cherry cola cupcake oli yksi parhaista syömistäni cupcakeista. Täydellisen mehevä pohja ja juuri sopivasti sekä kirsikalta että colalta maistuva kuorrute. Nam!

vegfestuk

vegfest-kakut

tourky

Tofurkyn tempe-kolmioleipä oli herkkua!

Mildreds

Mildreds oli erittäin hyvä. Jouduimme jonottamaan pöytää 40 minuuttia, mutta se oli sen arvoista. Ravintolassa toimi kaikki erinomaisesti palvelua, ruokaa ja jälkkäriä myöten.

mildreds-lontoo

Valitsin itse listalta Classic Burgerin, joka oli herkullinen burgeri focaccialeivällä ja savutofu-linssipihvillä. Pihvin koostumus ja maku oli erinomainen ja burgerisämpylä ehkä paras mitä olen koskaan syönyt. Kummastusta herätti tosin, ettei burgerin välissä ollut mitään kastiketta, mutta tilanne oli paikattu lisukepunajuurien kyljessä olleella vegaanisella labnehilla.

mildreds-lontoo2

Jälkkäriksi söin vegaanisen espresso creme caramelin, joka oli koostumukseltaan erinomainen ja siinä maistui kahvi juuri sopivasti.

mildreds-lontoo3

Vanilla Black

Vanilla Black on Lontoon parhaimpien kasvisravintoloiden maineessa, ja vaikka ravintola on tasokas, ei ruoasta joudu maksamaan ihan maltailta. Kolme ruokalajia kustansi 41,50£ ja ravintolassa on kokonaan oma menu vegaanisille ruoille.

vanilla-black

Vaikka Vanilla Blackin ruoka oli todella hyvää, täytyy rehellisyyden nimissä todeta, ettei hyvän ruoan takia tarvitse matkustaa mihinkään. Turkulainen Kaskis on tarjonnut tähän mennessä vielä paljon paremmat ruoat! Kaikki Vanilla Blackin ruokien komponentit eivät ihan toimineet. Alkuruoaksi tilaamani ”vesimelonitartarin” päällä ollut sinappikeltuainen ei toiminut ollenkaan ja maistui suorastaan epämiellyttävältä. Pääruoassa oli liikaa joitakin osia, kuten keskellä ollutta vaahtoa ja tahinikastiketta. Paistettu vegaaninen juusto alkoi myös käydä hieman raskaaksi ja olisi kaivannut annokseen rinnalleen lisää jotain raikasta. Ja tätä lausetta ei kuulla suustani kovin usein, mutta jälkiruoassa oli liikaa suklaata. Palvelun puolesta olisin lisäksi kaivannut, että tarjoilija olisi esitellyt annokset tuodessaan ne pöytään ja vastannut viinisuositusta kysyessäni jotain muutakin kuin ”minkä tyyppisestä viinistä pidät?”.

Kun odotukset ravintolan suhteen on korkealla, tulee helpommin annettua myös kritiikkiä. Kokonaisuutena ravintola kuitenkin toimi erittäin hyvin ja kannattaa ehdottomasti mennä mikäli vegaaninen fine dining kiinnostaa. Vanilla Blackissä pääsi taas testaamaan uusia jännittäviä makuyhdistelmiä ja näkemään kivoja oivalluksia.

vanilla-black-2

The Gate

The Gate  Hammersmithissä oli mainio yllätys. Paikan suhteen ei ollut mitään odotuksia, mutta se pääsi yllättämään erittäin hyvällä ruoalla ja sopivan rennolla tunnelmalla.

thegate

thegate-2

Söin pääruoaksi teriyakimunakoisoa ja nuudeleita, joka oli lähes täydellinen annos. Munakoiso oli täydellisesti kypsennetty ja kevyt rapea leivitys pinnassa toi siihen hyvää tekstuuria. Etualalla näkyvä salsa toi annokseen kaivattua raikkautta.

thegate-3

Jälkiruokaosasto oli kaikkien kehumia pääruokia huomattavasti heikompi. Banoffee pie oli mainio, ja erityisesti kermaavaahdon maku ja koostumus oli aivan erinomainen. Juustokakkuna myyty kakku oli kuitenkin raakakakkua ja sorbetit olivat tylsiä. Jos voisi valita uudelleen, ottaisin jaetun jälkkäritrion sijaan pelkkää banoffeeta ja kahvia (joka oli erinomaista!).

Tibits

Viimeisenä päivänä kävimme lounaalla kasvisravintola Tibitsissä Sohossa ennen lennolle lähtöä. Buffetpaikat eivät yleensä ole minun heiniäni, mutta Tibits oli saanut niin kovasti kehuja, että se täytyi käydä testaamassa. Vegaaniset ruoat oli merkitty buffetiin selkeästi ja lautaselle sai kasattua todella hyvän annoksen. Kevätkääryleet olivat buffetin ainoa heikko lenkki, muuten ruoka toimi erinomaisesti.

tibits

Lisäksi kannattaa käydä Wholefoodsissa, mikäli se ei ole muista kaupungeista entuudestaan tuttu. Hamstrasin sieltä itse tuliaisiksi pelkkiä merileväsipsejä ja värikkäitä popcorninjyviä, mikä aiheutti jostain käsittämättömästä syystä lievää epäuskoa matkaseurueessani.

Kiitos matkaseurasta Markus, Timo, Jussi ja Suvi! Vegaanimafian seuraava retki on jo suunnitteilla!

4 vastausta kirjoitukseen “Vegaanimafia Lontoossa

  1. Ihanan näköisiä annoksia! Hauskalta reissulta näytti kyllä :)

    Mitä siis oli tuo vaahto tuossa Vanilla Blackin annoksessa?

    1. Tarjoilija ei siis tosiaan esitellyt noita ruokia, eikä vaahdosta ollut mainintaa ruokalistassakaan. En siis osaa sanoa, mitä siinä oli. Koko seurueen kesken sitä maisteltiin, mutta ei keksitty mitä se oli :)

  2. Kiitos Elina paljon tästä blogista! :) Sun blogin ansiosta oon uskaltanut nyt ryhtyä vegaaniksi, vaikka aiemmin pyörittelin sitä mielessä, että uskallanko ryhtyä, kun ihmisillä on nihkeät asenteet. Ja oon myös hurahtanut ihan täysillä ruoanlaittoon, vaikka ennen se oli pelkkä välttämätön paha, mutta nykyään rakastan laittaa ruokaa. :) Sun blogi on kyllä antanu niin paljon mulle rohkeutta, että kiitos! :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights