Täytetyt bataatit

Yhteistyössä Anamma – Kasvismurekkeella täytetyt bataatit ovat täydellistä talviruokaa!

taytety-bataatit


Kirjoitus on osa Foodloverin ja Anamman kampanjaa. 

Minulla on vahva fiilis, että tästä vuodesta on tulossa viime vuotta paljon parempi! Näköpiirissä on kirjaprojektin lisäksi jo monia muita kivoja juttuja, joita odotan innolla. Vaikka en tehnyt varsinaisia uudenvuodenlupauksia, aion pyrkiä tänä vuonna myös syömään paremmin. En ryhtynyt tammikuussa kaalikeittodieetille, mutta aion syödä tänä vuonna joka päivä kunnollista ruokaa sen sijaan, että mutustaisin kiireessä suklaata tai proteiinipatukoita. Ihmisellä ei vaan saa olla niin kiire, ettei ehdi syödä kunnolla! Aion kyllä jatkossakin vähän oikaista ja turvautua pakastevihanneksiin ja puolivalmisteisiin tarvittaessa, mutta se on jo huima parannus viimevuotiseen touhuun verrattuna.

Anamman pakasteet ovat yksi kätevä arkiruokapulmien pelastaja. Anamman tuotteita löytyy päivittäistavarakaupoista ympäri Suomen, ne ovat gluteenittomia, sisältävät runsaasti proteiinia ja tuotevalikoimista löytyy lähes joka ruokaan sopivia muotoja.

anamma-mureke

taytetyt-bataatit-3

Tällä kertaa kokkailin Anamman mainiosta kasvismurekkeesta täytteen uunibataateille. Maustoin kasvismurekkeen thaityyliin ja lisäsin joukkoon sipulia, paprikaa ja reilusti tuoretta korianteria. Jos aikaa ei riitä bataattien paisteluun tai haluat astetta kevyemmän version, on ohjeella tehty mureke ihan täydellistä myös esimerkiksi salaattitacojen täytteenä! Anamman kasvismurekkeessa on muuten ravintoarvotkin kohdallaan: kaloreita vain 176, mutta proteiinia 17g ja vain vähän hiilihydraatteja!

Raikas korianteri-porkkanaraaste on muuten oiva lisuke tämän ruoan kylkeen!

Uunibataatit kasvismureketäytteellä

kahdelle

 • 1 reilun kokoinen bataatti (noin 800g)
 • 1 pussi Anamma kasvismureketta
 • 1 paprika
 • 1 (puna)sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 2 rkl öljyä
 • 1 rkl raastettua inkivääriä
 • 2-3 rkl vihreää currytahnaa (esim. Santa Maria)

Lisäksi:

 • nippu tuoretta korianteria
 • kaurafraichea tai maustamatonta soijajogurttia
 • limelohkoja
 • (Srirachaa)
 1. Kuumenna uuni 200:n asteeseen. Halkaise bataatti ja pirskottele leikkauspinnalle hiukan öljyä. Laita bataattilohkot leikkauspinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla kunnes bataatti on haarukalla kokeiltaessa pehmeä (paistoaika vajaa tunti, bataattien koosta riippuen).
 2. Kuutioi paprika ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
 3. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen öljy, currytahna ja inkivääri. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Laita pannulle vielä paprikakuutiot ja kasvismureke ja paista noin 5 minuuttia. Lisää suolaa tai currytahnaa maun mukaan.
 4. Lisää kasvismurekepaistos paistettujen bataattilohkojen päälle. Lisää päälle vielä reilusti tuoretta korianteria ja purista päälle hieman limen mehua. Tarjoa annokset kaurafraichen ja halutessasi Srirachan kera.

Huom! Täytettä tulee hieman enemmän kuin kahden bataatinpuolikkaan päälle mahtuu. Lopun voi sekoittaa esimerkiksi nuudelien joukkoon ja syödä eväänä seuraavana päivänä.

taytetyt-bataatit-4

P.S. Kurkkaathan myös Anamman Facebook-sivut hyvien reseptien, ruokaideoiden ja arvontojen varalta!

foodlover-logo

Yhteistyössä Anamma

8 vastausta kirjoitukseen “Täytetyt bataatit

 1. Minäkin olen tehnyt just uunibataatteja pariin otteeseen. Hyvä ja sopiva herkku ja sopii vähän tulisempienkin kastikkeiden ja täytteiden pariksi! Nämä sun omat näyttävä kyllä kutsuvilta!

  1. Bataatti on jotenkin tammikuussa aina ihan täydellistä ruokaa! Sekä keittona että uunin kautta.

 2. Herkullisen näköisiä! En ole kyllä bongannut tätä mureketta mistään kaupasta, pyörykät ja pihvit olen testannut ja hyviksi havainnut. Voisikohan tuota korvata soijarouheella tässä reseptissä? Tai sitten vain pyydän kauppiasta tilaamaan tuota mureketta kauppaan. :)

  1. Kannattaa pyytää tätä valikoimiin omaan lähikauppaan: jos muitakin Anamman tuotteita löytyy, niin varmasti saavat tämänkin hankittua valikoimiin! :)

   Mutta sitä odotellessa soijarouhe käy hyvin! Jos mahdollista, niin kannattaa käyttää tähän Vegekaupan soijarouhetta, joka on koostumukseltaan aika samanlaista kuin tämä Anamman mureke. Ja sitten tietysti myös maustaa vähän reilummin.

 3. Hei, kiitos reseptistä! Tämä oli aivan taivaallisen hyvää. Menee jatkoon. Tuore korianteri kruunasi annoksen. Koska annamaa ei kaupassa ollut, käytettiin soijamurskaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights