Vesimelonitikkarit

Sydämenmuotoiset, suklaaseen ja nonparelleihin dipatut vesimelonitikkarit ystävänpäiväksi <3


Bongasin tämän hauskan idean sydämenmuotoisista vesimelonitikkareista Kiddielicious Kitchen -blogista. Tein itse tikkareista hieman isompia, jotta ne pysyivät jäätelötikun päässä. Samalla saa syödäkseen vähän enemmän suklaata vaikka söisi vain yhden tikkarin ;)

Suosittelen tikkareihin jotain vaaleaa, vegaanista suklaata, jotta suklaa ei jyrää vesimelonin mietoa makua kokonaan. Käytän itse yleensä kuorrutteisiin ja leivontaan tätä Vivanin leivontaan tarkoitettua vaaleaa riisimaitosuklaata.  Suklaakuorrutteen jälkeen dippasin tikkarit vielä Q Sprinklesin nonparelleihin (Vegekaupasta). Kannattaa muuten huomata, että suuri osa peruskauppojen nonparelleista ja strösseleistä sisältää esimerkiksi liivatetta tai eläinperäisiä kiille- tai väriaineita.

En laittanut reseptiin tällä kertaa tarkkoja määriä, koska kappalemäärä riippuu paljon siitä, minkä kokoisiksi tikkarit tekee. Isomman piparkakkumuotin kanssa vesimelonia ei välttämättä pysty hyödyntämään yhtä tehokkaasti, koska hukkapaloja tulee enemmän. 100g:lla suklaata dippailee kuitenkin kevyesti ainakin 10 kpl isoja tikkareita. Kannattaa siis ostaa kaupasta kokonainen pieni vesimeloni, loput voi herkutella sellaisenaan!

Sydämenmuotoiset vesimelonitikkarit

 • vesimelonia
 • sulatettua suklaata
 • nonparelleja

Lisäksi

 • sydämenmuotoinen piparimuotti
 • jäätelötikkuja
 1. Leikkaa vesimeloni kiekoiksi (yhtä paksuiksi kuin piparimuotti) ja leikkaa siitä muotilla sydämiä.
 2. Laita vesimelonisydämet jäätelötikkujen päähän.
 3. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
 4. Kuivaa vesimelonisydämet kevyesti talouspaperilla. Dippaa sydämet ensin suklaaseen, sitten nonparelleihin.
 5. Siirrä tikkarit jääkaappiin, anna suklaan jähmettyä ja herkuttele <3 Tikkarit kannattaa syödä mahdollisimman pian valmistamiseen jälkeen, jotta meloni ei vetisty jääkaapissa.

13 vastausta kirjoitukseen “Vesimelonitikkarit

 1. Ihanan hauska idea! Tosi söpösiä tikkareita!

  1. Joo, kannattaa laittaa tämä resepti korvan taakse! :) Samalla taktiikalla voi askarrella tikkareita myös esim. kiivistä ja ananaksesta, jos ei ystävänpäivän takia tarvitse olla erityisesti vaaleanpunaista.

 2. Uu, huomasin nämä vasta nyt vaikka tasaisin väliajoin käyn blogia kurkkimassa. Idea talletettu puhelimen muistiin ja näitä tulee ehdottomasti seuraaville lasten synttäreille tarjolle!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights